reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

anias Slonce ale ja na prawde watpie zeby cos sie tam pokazalo. Pisze szczerze jakie mialam rano odczucia ale sama wiesz ze i Nasze oczy potrafia platac figle kiedy podswiadomie tego chcemy:rolleyes2: a moje to juz chyba w ogole !
Zadzwonie do Ł. do domu i powiem mu zeby zobaczyl czy cos tam jest, ale to chlop, wiec jak nie ma grubej widocznej to dla niego nigdy nic nie bedzie i on nic nie widzi :wściekła/y:
A ja sama mam nadzieje, ze wroce przed 15 ale nie wiem :-(

piranha kochana !! Ja wiem, ze czasem to mozliwe, ale ja chyba taki niedowiarek w tych rzecach ze uwierzyc nie potrafilabym ze jednak to nie omamy ;-) Jak tylko bede w domku, badz jak tylko Ł. cos tam ujrzy to dam od razu znac ale Ty wiesz ze ja pesymista wiec watpie kochana.
Dupka nie bralam jeszcze.Mam ostatnie dwie tabletki. Mam wziasc i wykupic nowe opakowanie w razie czegos ? mam jeszcze w domu stara recepte, nie powinno byc problemu jak cosik.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, jeśli będzie tam cień to koniecznie nie przerywaj łykania Duphastonu. Tempka jest od kilku dni na stałym, wysokim poziomie i ani myśli spadać, tak jakby jednak coś (czyt. ktoś) ją podkręcało, sama się nie chcę nakręcać bo przeżywam te Twoje cykle jak swoje a ten cykl w szczególności ;-), czekamy cierpliwie na oględziny testu ...choć cierpliwie z mojej strony się nie da ;-)

maggie jak zwidy to zwale na to, ze nie mialam wtedy okularow :-D

piranha haha jakis cosiek na pewno miesza :wściekła/y: jak nie fasolek, to juz nie wiem co, ale ten moj cykl chyba zamierza trwac w nieskonczonosc :wściekła/y:a jak to jest z braniem Dupka ? on nie wplywa w zadnym razie na tempke prawda ? Zastanawiam sie jeszcze nad jedna rzecza - czy jak cienia jednak nie bedzie, czy wziasc dzis dupka czy juz darowac ? :sorry2:

attachment.php

Starających się :7
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )
Kiraa - termin @ 16.02 ( 4 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 19-23.02 ( 22 miesiąc starań )
Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Nuuuśka, jeśli cienia nie będzie (tfu tfu) to już odstaw dupka. Duphaston to dydrogesteron a on nie działa termogennie czyli nie ma wpływu na tempkę. Czekają mnie długie godziny teraz :-D Zapomniałam Ci napisać, fajny ten dzidziuś w sygnaturce, normalnie jakby się śmiał z tego wykresu i naszych rozważań ;-)

piranha oki, czyli jak cienia nie bedzie to nie biore juz dzis dupka. No ale miedzy Bogiem a prawda, nawet gdyby tam jakis cosik zamieszkal to odstawiajac na dwa dni dupka przykladowo,nie powinno sie nic podziac prawda ? A ja mysle, ze najblizsze dwa dni pokaza Nam najlepiej co sie dzieje. Bo jutro juz 13 dpo wiec jesli owulacja byla wtedy kiedy podejrzewalysmy to nawet mimo dupka, tempka powinna zleciec tak ?
a dzidzius tak, pozytywnie mnie nastraja jak na Niego patrze :-)

Witam babole !!!

U mnie ziiiiima............brrrrr !!!!!!!!!!!!!

Nuuśka bolą mnie usta ...bez głupich skojarzeń proszę w tym momencie !!! OD DMUCHANIA NA TWOJĄ TEMPKĘ !!!

Nuuuśka, niestety odstawiając dupka można zaszkodzić zarodkowi jeśli np. progesteron odbija z niskiego poziomu albo ciałko żółte ma gorszą wydolność. Ale w razie co masz możliwość załatwienia dziś dupka i kontynuowania dawki 2x1? Duphaston nie powstrzyma @, jeśli ma nadejść to i tak nadejdzie :tak:

Dorcia hah przepraszam ale ja mam mega glupie skojarzenia :-D i to jeszcze od dmuchania !! :-D

piranha tak, mam mozliwosc, jak bedzie cien wezme 2 tabletki od razu po powrocie do domu. Czyli w sumie dupek, nie ma wplywu na @, bo ta moze sie pojawic nawet podczas brania go, a jesli nie to po odstawieniu :happy:? Czyli no w sumie reasumujac :-D - jak @ ma nadejsc, to tempka powinna jutro spasc.

reklama
Nuuuśka, dokładnie, dawka 2x1 nie powstrzyma @, u Ciebie zazwyczaj w 12 dpo tempka już leciała wyraźnym spadkiem w dół ale faktycznie jutrzejsza będzie decydująca bo zdarzało Ci się, że dopiero w 13 dpo tempka leciała na łeb, na szyję. Jeśli jednak będzie cień na teście to wierzę mocno, że tempka nie przekroczy linii podstawowej przez najbliższych 8 miesięcy :-)

Do góry