reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, dzięki kochana za to co napisałaś
394.gif
Czekam na poranne wieści i oczywiście podgrzewam tempkę kciukami! :-)

Matik, Tobie również dziękuję! Dupka bierz od piątku :tak:, o ile oczywiście jutrzejsza i piątkowa tempka osiągną minimum 37,07*C.

lilly, dla Ciebie również buziak! :-)

aljul, jeśli miałaś cukrzycę to na 100% to spowodowało dużą masę urodzeniową, szok, że lekarze nie zasugerowali diety, przecież to mogło się źle skończyć! Na pocieszenie dodam, że na naszym forum jest na razie 100% skuteczność w planowaniu płci przy uwzględnieniu minimum 5 czynników (a 7 czynników wpływa na płeć) :-)

Kiraa, ja bym tą prolaktynę zbiła jakąś niewielką daweczką typu pół tabletki Bromergonu na noc, czytałam, że do zajścia w ciążę najlepszy wynik to do 12-15 ng/ml, niektórzy podają nawet niższy przedział 10-14 ng/ml, im niższa tym lepiej, zobacz na poniższe normy:

3-15 ng/ml: wynik bardzo dobry
15-20 ng/ml: wynik dobry
20-25 ng/ml: łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml: wynik ponad normę, oznacza hiperprolaktynemie

vivienka, dieta i suplementy powinny podwyższyć nieco pH spermy, możesz też dać M pyszny napój sodowy ;-) Na pewno pH spermy nie wyniesie 5-6 bo sperma ma wyższe pH, co najwyżej będzie to niski wynik 7 z kawałkiem ale wówczas szczególnie zadbaj by po serduszku pH mieszaniny było odpowiednie. Tu chodzi o pH spermy a nie moczu. A czy te Twoje wciąż takie same wyniki pH nie wychodzą w granicy 4,5? Jeśli będziesz mieć stale ten sam wynik to być może masz LIS "low ionic strength" a wówczas paski pH "nie działają" i trzeba zainwestować w elektroniczny miernik pH. Co do podwyższenia pH przez sodę to jest to sprawa indywidualna, niech doradzą w tej kwestii dziewczyny, które to stosowały :-) Ważne są przygotowania i kobiety i mężczyzny, mężczyzna o wysokim pH, wysokim testosteronie i niskim estrogenie już w dużym stopniu podnosi nam szanse :-D, jednak chyba troszkę bardziej istotna jest tu rola kobiety, chcąc jednak maksymalnie zwiększyć szanse należy zadbać o wkład obojga przyszłych rodziców :-) Kiedyś temat planowania płci mnie zaciekawił a ja z tych co drążą do upadłego ;-), główną wiedzę posiadłam z in-gender, doczytywałam też na innych forach, np. genderdreaming.

Dobrej nocki a rano pięknych tempek!

reklama
vviedźma - sny są podobno odwrotnością ;p z mężem się dzisiaj śmialiśmy, że najwyżej podmienimy w szpitalu... albo od razu po porodzie odskarżymy ich o urwanie siusiaka :p taka nas dzisiaj głupawka złapała ;p

Marchewka ;-) i bardzo dobrze że z humorem do tego podchodzicie! Dystans musi być. :-p z tego marnego owłosienia,i faktu że bardzo dobrze znosisz ciąże,to ja bym dziewuchę wróżyła:-D. :-):-p ale to taki żarcik wrednej wiedźmy tylko,daruj:sorry2:

Marchewka faktycznie z tego co Pirania mówi to wysokie tempki w 1 fazie wróżą dziewczynkę :-) a Ty też te staranka pieczołowicie robiłaś? tzn tabletki Ph itp.????
Wiedźma miło że jesteś , widzę że ten 2012 to nie tylko dla mnie był nieszczęśliwy :no:
12tydz szłam na kontrolną wizytę i powiem Wam, że zmieniliśmy już sobie tapetę w sypialni, kupiliśmy regał taki bialutki do pokoju dla dzidzi, ha nawet kupiłam taką czapeczkę ale z niebieskim dodatkiem jakoś tak myślałam, że to może być chłopak ale leżąc ten ostatni wieczór pożegnałam się bo bardzo bałam się, że na wizycie dowiem się czegoś złego i niestety się sprawdziło.
Po tym wszystkim jakoś tak nas wzięło, zechcieliśmy coś zmienić w swoim życiu i stąd przeprowadziliśmy się na gran canarię :D:D

Ostatnia edycja:
Matik kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie! Macie niezbity dowód i to Podwójny!:-) że możecie zostać rodzicami - a kto wie, może za to czekanie obdarzeni zostaniecie kolejnym Podwójnym szczęściem tyle że tym razem w kolorze różowym :-D ...Kiedyś spotkałam na ulicy rodzinę z 4ką dzieci - dwa razy po dwa :-)

Dorcia masz kochającego, wspaniałego męża - piękny prezent

Lilly - jak powtórka bety - jutro odbiór wyników?

Aljun witaj! Też mam dwóch synków i skrycie marzę o różu jak ty :-) Zaczęłaś już starania tak? Pamiętaj o diecie dziewczynkowej - już się wyedukowałam trochę w temacie :-) najlepiej zacząć ją przynajmniej z 6 tygodniowym wyprzedzeniem. A z ciekawości - czy twoi chłopcy dokładnie z dnia owulacji, czy może jednak był jakiś odstęp..?

Piranha jeśli ja jeszcze mogę dorzucić coś w temacie twoich ost wątpliwości - jestem całym sercem za tym, żebyś była szczera w swoich postach, radach, bo są bardzo cenne - cenne nie tylko dlatego że jesteś skarbnicą wiedzy "poczęciowo-ciążowej" :-)również z tego powodu że odpowiadasz na pytania szczerze, otwarcie. Poza tym z tego co zauważyłam odkąd jestem tu z Wami - nawet jak podajesz komuś info mniej optymistyczne to przekazujesz to w taki fajny sposób, że czasem ma wydźwięk mimo wszystko optymistyczny (nie wiem czy zrozumiale wyjaśniłam o co mi chodzi :-D). Zazwyczaj dodajesz na koniec taki happy-end, dodajesz otuchy... - tak więc wybij z głowy te wątpliwości. Jestem przekonana, że nikogo tutaj nigdy nie obraziłaś, zasmuciłaś. Wydajesz się być naprawdę miłą sympatyczną babeczką :-)

reklama
Dzień dobry:-)

Życzę Wam miłego dnia pewnie dopiero wieczorem uda mi sie poczytać i nadrobic Dzisiaj przychodzi moja siostra z małą Lenka na caly dzień wiec z czasem będzie krucho :-)
Buziaki :-*

Do góry