reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, dzięki kochana za to co napisałaś
394.gif
Czekam na poranne wieści i oczywiście podgrzewam tempkę kciukami! :-)

Matik, Tobie również dziękuję! Dupka bierz od piątku :tak:, o ile oczywiście jutrzejsza i piątkowa tempka osiągną minimum 37,07*C.

lilly, dla Ciebie również buziak! :-)

aljul, jeśli miałaś cukrzycę to na 100% to spowodowało dużą masę urodzeniową, szok, że lekarze nie zasugerowali diety, przecież to mogło się źle skończyć! Na pocieszenie dodam, że na naszym forum jest na razie 100% skuteczność w planowaniu płci przy uwzględnieniu minimum 5 czynników (a 7 czynników wpływa na płeć) :-)

Kiraa, ja bym tą prolaktynę zbiła jakąś niewielką daweczką typu pół tabletki Bromergonu na noc, czytałam, że do zajścia w ciążę najlepszy wynik to do 12-15 ng/ml, niektórzy podają nawet niższy przedział 10-14 ng/ml, im niższa tym lepiej, zobacz na poniższe normy:

3-15 ng/ml: wynik bardzo dobry
15-20 ng/ml: wynik dobry
20-25 ng/ml: łagodna hiperprolaktynemia
> 25 ng/ml: wynik ponad normę, oznacza hiperprolaktynemie

vivienka, dieta i suplementy powinny podwyższyć nieco pH spermy, możesz też dać M pyszny napój sodowy ;-) Na pewno pH spermy nie wyniesie 5-6 bo sperma ma wyższe pH, co najwyżej będzie to niski wynik 7 z kawałkiem ale wówczas szczególnie zadbaj by po serduszku pH mieszaniny było odpowiednie. Tu chodzi o pH spermy a nie moczu. A czy te Twoje wciąż takie same wyniki pH nie wychodzą w granicy 4,5? Jeśli będziesz mieć stale ten sam wynik to być może masz LIS "low ionic strength" a wówczas paski pH "nie działają" i trzeba zainwestować w elektroniczny miernik pH. Co do podwyższenia pH przez sodę to jest to sprawa indywidualna, niech doradzą w tej kwestii dziewczyny, które to stosowały :-) Ważne są przygotowania i kobiety i mężczyzny, mężczyzna o wysokim pH, wysokim testosteronie i niskim estrogenie już w dużym stopniu podnosi nam szanse :-D, jednak chyba troszkę bardziej istotna jest tu rola kobiety, chcąc jednak maksymalnie zwiększyć szanse należy zadbać o wkład obojga przyszłych rodziców :-) Kiedyś temat planowania płci mnie zaciekawił a ja z tych co drążą do upadłego ;-), główną wiedzę posiadłam z in-gender, doczytywałam też na innych forach, np. genderdreaming.

Dobrej nocki a rano pięknych tempek!

reklama
vviedźma - sny są podobno odwrotnością ;p z mężem się dzisiaj śmialiśmy, że najwyżej podmienimy w szpitalu... albo od razu po porodzie odskarżymy ich o urwanie siusiaka :p taka nas dzisiaj głupawka złapała ;p

Marchewka ;-) i bardzo dobrze że z humorem do tego podchodzicie! Dystans musi być. :-p z tego marnego owłosienia,i faktu że bardzo dobrze znosisz ciąże,to ja bym dziewuchę wróżyła:-D. :-):-p ale to taki żarcik wrednej wiedźmy tylko,daruj:sorry2:

Marchewka faktycznie z tego co Pirania mówi to wysokie tempki w 1 fazie wróżą dziewczynkę :-) a Ty też te staranka pieczołowicie robiłaś? tzn tabletki Ph itp.????
Wiedźma miło że jesteś , widzę że ten 2012 to nie tylko dla mnie był nieszczęśliwy :no:
12tydz szłam na kontrolną wizytę i powiem Wam, że zmieniliśmy już sobie tapetę w sypialni, kupiliśmy regał taki bialutki do pokoju dla dzidzi, ha nawet kupiłam taką czapeczkę ale z niebieskim dodatkiem jakoś tak myślałam, że to może być chłopak ale leżąc ten ostatni wieczór pożegnałam się bo bardzo bałam się, że na wizycie dowiem się czegoś złego i niestety się sprawdziło.
Po tym wszystkim jakoś tak nas wzięło, zechcieliśmy coś zmienić w swoim życiu i stąd przeprowadziliśmy się na gran canarię :D:D

Ostatnia edycja:
Matik kciuki mocno zaciśnięte za Ciebie! Macie niezbity dowód i to Podwójny!:-) że możecie zostać rodzicami - a kto wie, może za to czekanie obdarzeni zostaniecie kolejnym Podwójnym szczęściem tyle że tym razem w kolorze różowym :-D ...Kiedyś spotkałam na ulicy rodzinę z 4ką dzieci - dwa razy po dwa :-)

Dorcia masz kochającego, wspaniałego męża - piękny prezent

Lilly - jak powtórka bety - jutro odbiór wyników?

Aljun witaj! Też mam dwóch synków i skrycie marzę o różu jak ty :-) Zaczęłaś już starania tak? Pamiętaj o diecie dziewczynkowej - już się wyedukowałam trochę w temacie :-) najlepiej zacząć ją przynajmniej z 6 tygodniowym wyprzedzeniem. A z ciekawości - czy twoi chłopcy dokładnie z dnia owulacji, czy może jednak był jakiś odstęp..?

Piranha jeśli ja jeszcze mogę dorzucić coś w temacie twoich ost wątpliwości - jestem całym sercem za tym, żebyś była szczera w swoich postach, radach, bo są bardzo cenne - cenne nie tylko dlatego że jesteś skarbnicą wiedzy "poczęciowo-ciążowej" :-)również z tego powodu że odpowiadasz na pytania szczerze, otwarcie. Poza tym z tego co zauważyłam odkąd jestem tu z Wami - nawet jak podajesz komuś info mniej optymistyczne to przekazujesz to w taki fajny sposób, że czasem ma wydźwięk mimo wszystko optymistyczny (nie wiem czy zrozumiale wyjaśniłam o co mi chodzi :-D). Zazwyczaj dodajesz na koniec taki happy-end, dodajesz otuchy... - tak więc wybij z głowy te wątpliwości. Jestem przekonana, że nikogo tutaj nigdy nie obraziłaś, zasmuciłaś. Wydajesz się być naprawdę miłą sympatyczną babeczką :-)

reklama
Dzień dobry:-)

Życzę Wam miłego dnia pewnie dopiero wieczorem uda mi sie poczytać i nadrobic Dzisiaj przychodzi moja siostra z małą Lenka na caly dzień wiec z czasem będzie krucho :-)
Buziaki :-*

Do góry