reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej hej !!

Boziu ale z Wac nocne marki !! W nocy na forum skrobiecie :p

Dzis u mnie temp poleciala ....no nie powiem zebym sie tego nie spodziewala eh.
poodpisuje kochane wieczorkiem teraz sie pakujemy i sruuu do Ustronia :-)

piranha kochana nie wiem czy brac jeszcze dzis dupka..?

Milego dnia kochane, zajrze wieczorkiem :*

reklama
Hejka,

Vivienka wysłałam ci priv.
U mnie ph męża było wysokie, mierzyłam żołnierzyki paskami ph, był fioletowy. Stosuj dietę, suplementy, pij wodę z cytryną, napoje sodowe od 1 dnia okresu, one będą podbijać ph, a przed samym strzałem 20 minut zapodaj Preseed z sodą, to załatwi ph. Ale oczywiście wcześniej sobie przetestuj jak to wszystko na ciebie działa, jeśli się w ogóle na Preseed zdecydujesz. Poprzednie ciąże były w pierwszym cyklu, chyba przeoczyłam?

wiedzma fajnie, że znowu jesteś, tak sobie myślę, że każda kobieta musi po takim zdarzeniu przemielić emocje i co tu dużo mówić, przeżyć po prostu żałobę. Tobie się chyba to udało, chociaż na pewno zostanie to w tobie na zawsze. Chyba jesteś twardą babką, jak Dorcia. (a propo Dorcia wzruszyłam się jak przeczytałam o medaliku chlip chlip). Wiedzma będziesz stosować jakieś piguły, dietę czy tylko wstrzelać się w owulkę i podnosić ph?

Mar-chew ja tam wierzę w synka, zwłaszcza jeśli masz odwrotnie niż z córami. Ja mam właśnie zupełnie inną ciążę. Ale ja to jestem czarownica, no czarodziejka i u mnie się wszytskie te przesądy sprawdzają, a dziewczyny się nabijają :-p

Śpiworek już kupiłam, dokładnie ten z C&A, znalazłam dwie osoby, które go sprzedają, jeśli któraś zainteresowana to mogę dać namiary.

Ostatnia edycja:
Brzuch mnie boli niby okresowo owulacynie nie wiem nie jajniki czemu i grzeje mnie nie i bol krzyza teraz co jest nie samowicite. Co sie dzieje ? Czemu hm:cool:
I wogule dziwnie bo sutki mnie pieka od poniedzialku czy to normalne

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)
Piranho dziękuję przede wszystkim za linka do tego obszernego artykułu - wczoraj wieczorem go poczytałam i szczerze to nie miałam pojęcia, że aż tyle czynników może mieć na to wpływ na planowanie płci to co do tej pory czytałam to zazwyczaj było to samo (pozycja, nasz wiek, dieta magnez-wapń i odstęp od owulacji itp. - tak miałam zamiar kiedyś działać), dzięki również za odpowiedzi i przemyślenia, w prawdzie krótko jestem z Wami ale chyba jestem w stanie stwierdzić że jesteś tu opoką i skarbnicą wiedzy i bardzo się cieszę że do Was trafiłam bo znowu zapaliła się iskierka nadziei i dostałam skrzydeł że może się udać. Na dniach wydrukuje sobie wytyczne i mam zamiar wprowadzić je w życie żeby za jakieś 0,5 roku podjąć pierwsze próby bo chyba jeszcze trzyma mnie ostatnia ciąża i jak sobie pomyślę że może się tak skończyć - byłam strasznie spuchnięta - a w szczególności nogi przez co nie chodziłam tylko bujałam się jak boja na wodzie, za to dłonie były niewładne - OKROPNOŚĆ

Małe liski moi chłopcy byli centralnie celowani w ten dzień i tak myślę że zastosuję się do wytycznych Piranhi i za jakieś pół roku podejmę działania bo mój młodszy synuś ma 1,5 roczku i ta ciąża była okropna więc dam sobie jeszcze troszkę czasu i mam zamiar się do niej przygotować bo chłopcy to byli chyba tak troszkę na "łut szczęścia" - a teraz wiem ze szczęściu trzeba pomóc

Matik mnie sutki tak bardzo bolały na początku 2 ciąży...więc może...bardzo bym Ci tego życzyła

Ostatnia edycja:
To w takim razie trzymam moooocno kciuki za starania. Każdy z nas powinien mieć "wszystkie" dzieci bo chyba nie ma nic piękniejszego co nadaje taki sens naszemu życiu.
P.S. Znam kilka dziewczyn które przez pierwsze miesiące ciąży miały normalnie okres:)

Matik co do bliźniąt po raz drugi to koleżance też się tak trafiło - jej starsze dzieciaczki miały 2 latka kiedy urodziła się kolejna 2 z jej 2 związku....była strasznie zaskoczona

Ostatnia edycja:
aljul daj spokój nie strasz mnie :-D:-D
nie nie żartuję no jak by było to by było :tak: ale pragnę zobaczyć poczuć jak to jest z 1 bo 2 to na prawdę jest roboty :-D pamiętam jak byli karmieni już z butelki to ręce nam odpadały od tego trzepania butelkami zebu się to mleko dobrze rozmieszało masakra ;-)

a szczęściu trzeba pomóc to fakt i tego Ci życzę
a sprawdzałaś sobie PH? czy jeszcze nie ?

Ostatnia edycja:
reklama
nie jeszcze nie sprawdzałam, dopiero mam zamiar wdrożyć się w to wszystko, z tego co czytała to i ja i mój M powinniśmy mieć odpowiednie
czy dobrze doczytałam że mierzymy to z moczu za pomocą pasków (do zakupienia w aptece)

koleżance się teraz urodziły bliźniaczki (mając m-c a ona nie ma nawet czasu zamienić słowa przez telefon - nie mowa o spotkaniu:)), a miała 8l synka i zawsze marzyła o 3 synach, rok temu zmarła jej mama i małe miały się urodzić rok po jej śmierci - a ja się do niej śmieję że mama z nawiązką jej dała tą drugą (do 4 m-ca na USG miało być 1 dziecko - tak sprytnie się jedna za drugą schowała), jej mąż był zdruzgotany (nie bardzo widział w swoim życiu 2 dziecko a tu 3 w tym 2 "baby" a on chciał syna) i myślę że jeszcze długo do siebie nie dojdzie
Z tego co obserwuję to w większości osób które chcą lub są pewne że będzie chłopiec to jest inaczej - życie płata figle:)

Fajnie by było się tak pozytywnie zaskoczyć

Dorcia wiedzę u Ciebie córcia...więc czy teraz starania o syneczka mamusi:)

Matik już chyba pytałam - ile mają latek Twoi chłopcy

Ostatnia edycja:
Do góry