reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam,

od dwóch dni bije się z myślami czy napisac czy nie :zawstydzona/y: no cóż zaryzykuje....
nie wiem czy ktoś mnie pamięta , ale jakiś czas temu , a w zasadzie dawno temu się witałam i zadawałam pytania :tak: Ja z tych osób które nie chcą zasmiecać wątku sobą :-) dlatego też czytałam was :zawstydzona/y: i zbierałam wiedze , wytyczne do zaplanowania dziewczynki :tak: :tak:starania miały się rozpocząć od lutego ( wtedy też pewnie więcej mnie by było ) bo tak wypadałyby owulka , no właśnie wypadałaby :-) no ale nie wypadnie , gdyż @ nie przyszła :szok: :szok::szok: tak ten emotek idealnie obrazuje moje samopoczucie :szok::szok::szok: dlaczego ? już wyjaśniam :-) serduszkowanie było 1 stycznia baaaardzo wczesnym rankiem (na granicy dni płodnych z niepłodnymi) , a owulka 5 lub 6 ( testy owu robiłam i kłuło mnie w jajniku ) :tak: jak sprawdzałam ostatnie miesiące to zawsze wypadała miedzy 15 a 17 dc :-)

i stąd mój szok jak żołnierzyki tyle wytrzymały :-) może ja coś pokręciłam i zle obliczyłam , no cóż teraz już po wszystkim :-D

nie zrozumcie mnie żle bo strasznie się ciesze ogromnie , na drugiego szkrabka byliśmy już bardzo zdecydowani , przygotowania i obserwacja organizmu trwały od listopada , a jednak pozostaje taki niedosyt ,że nie zrobiliśmy wszystkiego co mogliśmy :tak: zła jestem na siebie :zawstydzona/y: tak więc jestem przykładem ,ze los może sam zadecydować

przepraszam za chaos moich wypocin

reklama
ale jaja same bliźniaki same wokół ciebie , może i Tobie:-D:-D:-D się poszczęści :-D:-D
a moi mają 11 a w kwietniu już 12 szok jak ten czas leci a plan był taki że oni będą mieć rodzeństwo w wieku 10 lat :-) nie wyszło :-)

KIFSI no ja Cię nie pamiętam ale widzę że tego samego czasu jesteśmy , cóż kochana może Ci się poszczęściło super
a robiłaś test? HCG? masz jakiś wykres? itp.?

Ostatnia edycja:
wykresów nie mam bo w związku z moją pracą ciężko o stałą porę mierzenia tempki i wystarczająca ilość snu :tak:

po pierwszym teście z dwoma kreseczkami , po dwóch godzinach zrobiła drugi bo stwierdziłam ,że może błąd testu , ale jak ten okazał się pozytywny to przed pracą dla pewności zrobiłam bete :tak: wynik z 21 stycznia 711 :szok: , jutro rano jade zrobić kolejną, zobaczymy jak przyrasta :tak:

ej no to gratulacje kochana :-):-) :-) to czym się martwisz? że nie zrobiłaś wszystkiego na płeć tak?
ale pisałaś ze się przygotowywałaś od listopada to opisz jak wyglądały twoje staranka oki :-):-)

jedna z dziewczyn pod moim wykresem tak mi napisała:

× susel Dzisiaj, 09:57ciekawe ze masz skok kilka dni po owulacji, jednak kazdy organizm dziala po swojemu. powodzenia!!&&&&&&

ale że co ona mogła mieć namyśli bo nie rozumiem źle czy dobrze :zawstydzona/y::sorry2::zawstydzona/y:

Matik to już prawdziwi Faceci pewnie z zamiłowaniem do piłki nożnej jak u moje starszego synka ma 7,5l, a młodszy jak papuga widzi co robi straszy i też bierze piłkę, biega za nią i krzyczy GO GO (nawet smoka do ssania ma z piłką) ... jest zabawnie z tym że chyba nie mam wyjścia i muszę zacząć ją lubić ...a ja bym tak chciała te lalki czasem ubrać:)))

Co do bliźniaczek to fakt trochę ich wkoło mam i chętnie bym poprosiła o 2 najlepiej dziewczynek - byłby komplet i równowaga:))

kifsi czy dobrze rozumiem że Twoje starania na dziewczynkę zakończyły się chłopcem - ja mam ich 2 a odkąd pamiętam marzę o córci ...i tak sobie co jakiś czas powtarzam że najlepsze zawsze zostaje na koniec...więc głowa do góry:-)

powiem szczerze że lubią piłkę ale teraz wśród dzieci jest popularne skakanie po dachach ścianach :szok::szok: szok
uczą się upadać i wysoko skakać no masakra, jakieś filmy kręcą :confused:
ale też jeżdżą na deskorolkach, grają w Padla no i takie tam gry jak to dzieci, choć to im ograniczam:cool:

no potrafi być wesoło :-)
ale fakt że ja to bardziej dziewczynkowa jestem tzn chciałabym potańczyć, po śpiewać :-D a tu boks kurka wodna :happy2: no moi to nawet są źli jak ich kremem posmaruję , bardzo tego nie lubią :tak: a przy takim słońcu to trzeba :tak:
fajnie by było dziewczynkę mieć :-):-) :-) no trudno

Matik mam te same odczucia i z tym kremem (z tym że u nas to od mrozu) to mam tak samo i to wkurzenie które sięga zenitu po wejściu do wc:)) to chyba mnie najbardziej u nich wkurza i za to najbardziej ich ganiam jak ten zły policjant
i pozostają jedynie marzenia o sukieneczkach, malowaniu paznokci, fryzurkach ... mam wrażenie że wiesz o czym piszę a z drugiej strony to tak czasami sobie wyobrażam jak bym ją miała to czy na pewno byłaby ona taką kobietką przy starszych braciach:))...ale by była

reklama
aljul no dokładnie mam tak samo po wejściu do łazienki mam ochotę :baffled: ich szok co oni potrafią na wyczyniać :-D
tak dziewczynki też potrafią być nawet gorsze od chłopców :happy2: to dopiero
raz była u nas koleżanka chłopców , no myślałam ze wyjdę z siebie skakała po całym pokoju, po ścianach szok jak małpa
a później moi chłopcy jej powiedzieli że ja tak powiedziałam :wściekła/y:
ha ha mali byli mieli chyba 7/8 lat nie wiedzieli jeszcze że nie można takich rzeczy przekazywać :-D ale na szczęście ona też tego nie zrozumiała :-D:-D chyba :sorry2::sorry2:

Do góry