reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
oczy niebieskie ja kupilam taki spiworek do fotelika za 6 e w sklepie na promocji byl ostatni a teraz chce kupic do wozka bo kupilam im wozek phil teds navigator i nie ma gondolki to mowie ze to bedzie fajne ale zobacze gdzie znajde :) w realu widzialam po 15 e

Daria właśnie ten jest fajny, bo się dziecko nie utopi, a te z rękawkami lub bezrękawniki mi się nie podobają.
Jakbyś znalazła to daj cynk.;-)

Ja w końcu kupiłam Peg Perego Skate Denim - używany.
A jak ta maleństwo się miewa?

Ten SYLK ciężko dostać w aptekach szkoda bo pewnie trzeba zamówić , jedna kobitka pisała gdzieś pracuje w aptece i dobrze zakwaszające jest VITA GYN C słyszałyście ?

Dzień dobry Babeczki:)
Dziewczyny byłam wczoraj u lekarza, jechałam do niego 30 km, on prowadził moją pierwszą ciążę i odbierał również mój poród. Wyliczył mi termin z @ na 5t1d ciąży, pęcherzyk 11mm, mówi że to normalne że w tym tc nie widać zarodka. Zaprosił mnie na usg za tydzień w środę, mówi że już coś może się pojawić przez ten tydzień.
Trochę się uspokołam ale na 100% będę spokojna jak zobaczę serduszko.
Aha. Mówił, że reszta wygląda prawidłowo.
Na jutro mam wizytę u innego lekarza, umówioną w tamtym tyg.
Dobra ja już lecę, po młodego.
Dzięki każdej z osobna za wspaniałe wsparcie i słowa pocieszenia, wieeeeeeeeeeeeeeeelki buziak dla każdej z Was:)
:-);-):tak::-D:happy2::blink:

:happy2: witajcie kobitki.
:zawstydzona/y: nie mogę się jakoś zebrać żeby napisać do Was! :sorry2: wybaczcie tą cisze z mojej strony. Tyle rzeczy się przez ten czas wydarzyło tutaj,radosnych i smutnych,że ciężko ogarnąć jak się nie jest na bieżąco.
Przede wszystkim DZIĘKUJĘ każdej z Was za słowa pocieszenia i wsparcia!!! Bardzo wiele one dla mnie znaczyły!
Potrzebowałam czasu na oswojenie się z tym,i przetrawienie wszystkiego.
Dziś mija dokładnie 2m-ce od odejścia kruszynki. Psychicznie czuję się dobrze,fizycznie super. Jak się nie myśli,i nie wspomina,to jest jak dawniej,no ale serce matki zawsze pamięta,i nie da się tego tak wymazać na zawsze.
Zabieg miałam 4 grudnia. Niestety też po 2 seriach czopków nie zaczęłam ronić samoistnie,dlatego miałam wszystko czyszczone mechanicznie podczas zabiegu. Wynik histop. wykazał 'łożysko i doczesna częściowo martwicze-obrzęk kosmków'.
Oczywiście też się bałam że to zaśniad,ale na wizycie kontrolnej lekarka upewniła mnie że nie. Podobno zaśniad widać od razu na usg,bo obraz jest charakterystycznie zaśnieżony,i to dziadostwo wypełnia macice,i nie pozwala na rozwój zarodka.
:happy2: w każdym razie moje podwozie wygląda bardzo dobrze. Beta spadła już całkowicie. :happy2: i od lutego mamy zielone światło na starania.

Dorcia :sad::sad: strasznie,strasznie mi przykro że i Ty musiałaś przez to przechodzić. Wszystkie moje wspomnienia wróciły,jak przeczytałam Twoją wiadomość. Mam nadzieję że wyniki będą dobrze rokować na przyszłość,i szybko wrócisz do starań!

Daria :-) spóźnione serdeczne gratulacje z powodu narodzin Natana! ;-) wybrałaś najładniejsze(wg.mnie) imię,z wcześniej proponowanych.

lilly :-) gratuluję ciąży!

mamakaja! ;-):-) przyczajony tygrysie! Tobie też gratuluję!! I nie zamartwiaj się bo wszystko na ten czas jest prawidłowo! Trzymam kciuki żeby się szybko dzidziul pojawił i serducho!

Nuśka .................................:-D;-)no brak mi słów.....cały czas śledzę Twoje boje o potomka!!! Nieustanne kciuki!!!

Marchewka kiedy poznajesz płeć babo,:-Dbo co tydzień monitor gryzę,że jeszcze nic nie wiadomo! :-p my też czekamy!

maggie dziękuję Ci bardzo za informację,nawet nie wiedziałam o tym! Zdecydowaliśmy jednak z mężem że kruszyna pozostanie w naszych sercach,i pamięci.

Przepraszam że do wszystkich się nie odniosę:zawstydzona/y:.
Pozdrawiam każdą z Was,i postaram się być na bieżąco!

Nuuuśka, poszperałam w mailach i mam takie dane przy zakupie testów owulacyjnych:

Beata Nycz-Furmanczyk
I.T.T.POLAND
Kruszwicka 26B
71-043 SZCZECIN
+48603997764

Może zadzwoń pod ten numer? Właśnie doczytałam, że babka niby telefonicznie nie udziela informacji - no to powiedz jej, że mailowo też nie udziela a Ty zapłaciłaś, potrzebujesz tych testów i chcesz wiedzieć co jest grane. Jeśli tempka jutro spadnie poniżej 36,5 to bym może odstawiła, jeśli nie to łykałabym nadal.

Matik, prawdopodobnie jest już po owulacji, no ale skoro są ciąże z O+12 to jakaś tam szansa być może jeszcze jest :-), najpłodniejszy dzień był wczoraj, najlepiej było zadziałać wczoraj wieczorkiem.

mamakaja, czyli on wyliczył wiek ciąży zakładając standardową owulkę w 14 dc. Super, że masz jutro wizytę, od rana będę zaciskać kciuki z całych sił.

vviedźma, jak super, że do nas zajrzałaś, często o Tobie myślałam, brakowało Ciebie! Jak fajnie, że zielone światełko już tuż tuż, jestem pewna, że zostanie Ci to wszystko wynagrodzone z mega nawiązką.

reklama
Oczy niebieskie :-D postaram się was regularnie nawiedzać. :tak: na stałe wracam do pracy od lutego. :baffled: mam nadzieje że mi prolaktyna od stresu nie będzie skakać:-D

Piranha ;-) nie gadaj...bo mi w horoskopie bliźniaki na lato przepowiadają:-D ,a z moim fartem to 3 dziewuchy będą. :-) no co by nie było,wszystko przyjmę! Miałam nawet fazę przez krótki czas,żeby zostać rodzicem zastępczym.

Do góry