reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik pytasz o enpr ? nie nie kochana, on nie dziala na takich zasadach jak ovufriend. Dla mnie to lepiej,bo nie dziala tak na psychike,tu sama wszystko wyznaczasz, wlacznie z granicami wyzszych temperatur ktore ustawiasz w dniu przewidzianej przez Ciebie owulacji :happy2: dla mnie jest o wiele bardziej czytelny, na ovufriendzie tez mialam jakis czas konto, ale usunelam, zbyt sie przejmowalam tym co tam wypisywane bylo, zwlaszcza iloscia procentowa wyznaczana przez ovf na zajscie w ciaze po odbytych serduszkach :blink: nie dla mnie cos takiego - zwariowalabym :wściekła/y:

reklama
Matik, dziewczyny dobrze prawią, wczoraj był pik, czyli dziś jest owu, czyli do dzieła :-)

Nusia aż porównałam nasze ząbki :-Dwcale te Twoje nie sa gorsze, a nawet jak dla mnie ładniejsze, bo ząbkami ale ida w górę, a nie tak jak u mnie myślałam, że już pędzą do @
Kochana, a allegro już zwraca kasę za złe zakupy? jeszcze jakiś czas temu było tak, że musiałaś im dostarczyć kopię zawiadomienia policji że sprzedawca Cię oszukał i na tej podstawie all zwracało pieniążki...:baffled:

Hej Dziewczyny,
U nas wreszcie spadło trochę śniegu, jest biało i mroźno.
Mamakaja cieszę się, że jest pęcherzyk, a za tydzień zobaczysz, że będzie zarodek, a potem serduszko. Proszę cię, nie stresuj się, to źle wpływa na dzidzię i na ciebie.

Kobietki poszukuję takiego śpiworka C&A, pomóżcie!

Archiwalne: Śpiworek C&A od 0 do 68-74 cm Józefów Michalin • Tablica.pl

lilly hah a moje gdzie pedza ?? Twoje od 7 dnia po szly w gore, a moje ida raz w gore raz w dol, obstawiam ze jutro poleca w dol :blink:
A co do allegro, nie wiem eh. Swego czasu w zeszlym roku kiedy Ola miala komunie, kupilismy jej przez allegro dwie lalki MH. Oczywiscie lalek niet, a wiadomosc od sprzedajacego jaka dostalam po dwoch tyg, wypisywania do Niej brzmiala ze miala wlamanie do sklepu, towaru nie wysle, ale zwroci pieniadze. No i po tej wiadomosci, wyslalam jej nr konta ale w dalszym ciagu nic. Powiadomilam wiec allegro, allegro zaczelo wysylac wiadomosci do tej kobiety, poinformowali mnie ze w przypadku trzech powiadomien wyslanych do sprzedajacego i dalszego braku odzewu podejma bardziej radykalne metody. Jakie ? nie wiem. pieniadze po ponad miesiacu zostaly mi zwrocone od tej kobiety, ale w trakcie tego miesiaca musialam zalozyc jej SPOR na allegro, po 30 dniach byla informacja ze allegro zwroci mi pieniadze, ale nie doszlo do tego. Nauczylam sie dzieki tej sytuaci czytac komentarze ale tu nie spojrzalam i widze dzis, ze koles ma wiele neutralnych i pare negatywnych komentarzy, przede wszystkim dotyczacych czasu oczekiwania na przesylke, ale i tego, ze w paru wypadkach w ogole nie dotarla. Nie ma innego sprzedajacego na allegro ktory mialby testy owu o czulosci 30 dlatego chyba pozostane na tych jakie stosowalam do tej pory, bo zapowiada sie, ze nie wiem ile poczekam na te zamowione teraz,a 30 szt. kosztowalo 56zł z przesylka wiec wcale nie malo :zawstydzona/y:

Oczy niebieskie, szukam szukam ale nie potrafię znaleźć tego śpiworka. Znalazłam za to podobne - w sensie z możliwością zrobienia kapturka i z dziurkami na pasy bezpieczeństwa, pod hasłem "śpiworek podróżny" na google jest parę np.
Akcesoria dla niemowląt, akcesoria dla dzieci, śpiworek, Candide, sklap z zabawkami - MisiaLala.pl
Śpiworek podróżny z kapturem - Candide - The Original | DecoMania.pl
DwellStudio Śpiworek do Wózka Owls Sky / Akcesoria dla niemowląt - Zabawki oraz akcesoria dla dzieci i rodziców.
tyle że drogo...

Hej! Nie mam coś ostatnio czasu, dzieci wytchnienia nie dają :-), tego posta pisałam na raty przez prawie 3 godziny ;-) Niestety przeczytałam wyrywkowo. Przy okazji przepraszam za nieodpisane PW w skrzynce, obiecuje, że jak tylko znajdę spokojniejszą chwilkę to wszystkim poodpisuję.

mamakaja, bardzo duży pęcherzyk, a na jakiej podstawie lekarz ocenił, że to 5t1d? Zazwyczaj pęcherzyk na tym etapie jest mniejszy i ma około 5 mm, zdarza się jednak, że jest znacznie większy jak u Ciebie, dzidzia będzie mieć dużo miejsca do pływania :-) Pęcherzyk ma 11 mm zazwyczaj w 5t6d co by pasowało do wczesnijeszej owulacji w 10 dc. Zarodek zazwyczaj pojawia się gdy pęcherzyk ma 9 mm i ma on wówczas 1 mm długości, przy 11 mm pęcherzyku zarodek ma zazwyczaj 3 mm ale nie ma tu reguły, wiele dziewczyn nawet przy pęcherzyku 12 mm nie widziało jeszcze zarodka a pojawiał się on później. Te wartości, które podałam powyżej są uśrednione, na pocieszenie Ci powiem, że podobno nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ma ponad 20 mm i takie opóźnienie "pojawienia się" zarodka wcale nie świadczy o tym, że ciąża rozwija się nieprawidłowo. Ja właśnie dlatego poszłam na pierwszą wizytę dopiero w 7t5d by nie stresować się brakiem pęcherzyka/zarodka/serduszka. Wiem, że to czekanie jest okropne ale mocno wierze, że na jutrzejszej wizycie (dobrze pamiętam, że jutro też masz USG?) zobaczysz już swojego okruszka w pęcherzyku. Doczytałam, że idziesz dopiero za tydzień w środę, zarodek powinien się pojawić pomiędzy 5 a 6 tygodniem.

Matik, bardzo prawdopodobne, że pik był dopiero wczoraj (a wówczas wczoraj był najpłodniejszy dzień, najlepiej działać w dniu piku LH po około 4 dniach serduszkowego odstępu :-)) a owulka będzie dziś, zadziałajcie więc jak najszybciej. Niestety bez USG pozostaje nam tylko czekanie na kolejne 3 tempki. Według mnie ENPR jest fajniejszy o ile zna się warunek potwierdzający owulację, mozna się tam lepiej nauczyć oceniać swoje tempki bo trzeba mieć więcej wkładu własnego :-) Podoba mi się tam też to, że np. mogę porównać Wasze wykresy z poprzednimi, można zamieścić długie opisy objawów przypisane do danego dnia i włączając wykres widzę od razu nicka a nie tekst "Podgląd wykresu jednej z użytkowniczek OvuFriend" (a często się to u mnie kończyło rozmyślaniem "kurka, czyj to był wykres") :-D

Nuuuśka, no to gdyby nie ta różnica wieku to by się dogadali bo Krzyś też nie lubi zabaw w śpiewanie i kręcenie w kółeczku :-) Myślę, że dla pewności warto omijać rejon implantacyjny i zadziałać dopiero w 10-11 dpo, no bo można zakładać, że wszystko jest OK ale jednak nikt nie ma takiej pewności. Ja miałam chirurgicznie usuwane ósemki (były w kości, nigdy się nie wybiły, rosły poziomo i uciskały zęby obok) ale w takim dentystycznym znieczuleniu. Ale pech z tymi testami! Zamawiałam kilka razy od tej babki i zawsze przesyłki szybciutko docierały. A może zadzwoń do niej, poproś o numer przesyłki i sprawdź jej status w systemie śledzenia Poczty Polskiej? Czasem komentarze są złośliwe, mi np. się zdarzyło, że zawiniła poczta albo listonosz nie dostarczył awizo, mogłam wtedy napisać w złości, że sprzedawce nie wysłał paczki a prawda była taka, że to nie była jego wina. Ostatnio nawet poczta dostarczyła list priorytetowy po 2 tygodniach a babka wysłała go w dniu opłacenia przez mnie zakupu. Wykres wygląda nadal bardzo dobrze a ja z tych do bólu szczerych :-)

Marchew, ja w dniu implantacji czułam ukłucia jak szpilką na wysokości macicy, pomyślałam wtedy, że może to jest TO a 3 dni później był cień kreski na teście 10-tce :-)

Dorcia, trening idzie super więc w lutym usłyszysz same dobre wieści, nie ma innej opcji!

Kiraa, aspiryny lepiej nie brać przed owulacją, co do dupka to krystianmartin kiedyś wkleiła tekst o tym, że niektórzy lekarze podają Duphaston (to musi być dydrogesteron więc Luteina odpada) przed owulacją by zwiększyć szanse, progesteron w naszym organizmie wzrasta jeszcze przed pęknięciem pęcherzyka, doczytałam, że ten mechanizm nie jest znany ale prawdopodobnie to jakoś wpływa na pik LH. Co do długiego karmienia to pojęcia nie mam niestety, fakt, że po karmieniu poziom prolaktyny wcale tak szybko nie opada, ja odstawiłam Kaję w 8 miesiącu a rok później okazało się, że jeszcze mam wyciek mleka (a już od dawna miałam owulki), masakra. Wynik 21 to już łagodna hiperprolaktynemia i warto zbić w dół PRL, po co ma zaburzać LH, FSH, zaburzać owulki i tracić cenne komórki jajowe oraz cykle.

zakręcona, hehehe, dzięki! :-D Ale pięknie tempki lecą w dół, estrogeny rosną i niebawem wywołaja pik LH :tak:

Matik, to zależy od parametrów plemników Twojego M :-), ja bym dla pewności poprawiła dziś, może jak raz traficie w O+12 :-)

Kiraa, hiperprolaktynemia odpowiada za 30% niepłodności, łatwo się ją leczy i dziewczyny zachodzą już po miesiącu łykania Bromergonu nawet jeśli miały np. 8-krotne przekroczenie normy. Najlepszy poziom prolaktyny na zajście w ciążę to maksimum 12-15 ng/ml, warto więc nieco obniżyć prolaktynę.

matik ja te wlasnie mialam, ale piranha zasugerowala ze one podobno maja wiele negatywnych opinii, ze nie sprawdzaja sie w 100% no ale uzywalam ich od zawsze i chyba do nich wroce :blink: chodzilo o czulosc, te dotychczasowe mialy czulosc 25, piranha mowia ze lepsze sa w wielu wypadkach 30.

piranha kochana ale nie sadze by taka ilosc komentarzy byla zlosliwa :zawstydzona/y: kobieta nie ma numeru telefonu podanego, albo ja nie umiem go znalezc. W informacjach ma napisane, ze nie udziela informacji o przesylkach telefonicznie ze tylko mailowo, ale jak mailowo, skoro na maile nie odpisuje :zawstydzona/y: nie dostalam ani jednej informacji odnosnie wysylki, ani opoznienia...ach szkoda gadac. Normalnie pech :-(
Co do serduszek zastosujemy sie do tego :D czyli 10-11 dzien po :) Temperatura dzis spadla, powiedz mi czy jesli jutro spadnie jeszcze bardziej bedzie sens brac jeszcze dupka kochana ?
A co do osemek musze sie wreszcie na to zdecydowac, choc cholernie sie boje, ale wiem tez ile wiaze sie infekcji zwiazanych z ich nie usunieciem.

reklama
Do góry