reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Właśnie zostałam ciocią ....urodziła się Pola ...3500 g i 51 cm !!! Boże jak się cieszę !!!
Moja przyjaciółka po raz trzeci została mamą !!!
Jednak na ten rok los przygotował dla mnie i dobre rzeczy !!!

reklama
lilly, ja bym łykała nadal tylko magnez, folic i kupiła jakieś witaminki ciążowe :-)

Nuuuśka, może te bóle to implantacyjne? :-D Ja bym rejon implantacyjny jednak serduszkiem ominęła, ot tak na wszelki wypadek ;-), myślę, że 10 dpo będzie już bezpieczny pod tym względem. Acard cały czas bierz :tak:

mamakaja, kciuki cały czas zaciśnięte, czekam na same radosne wieści z wizyty.

Matik, piękny pik LH, koniecznie zadziałajcie jak najszybciej! :-)

Dorcia, mega gratulacje dla przyjaciółki, waga i wzrost Poli identyczne jak u Kai :-) Zarezerwowałam już kciuki na 8 lutego, zacznę już ich trening by pobić w ten dzień rekord w zaciskaniu :-), czuję, że będzie dobrze!

gorgusia, super wieści, pogłaszcz ode mnie domek 4-centymetrowego szczęścia! :-)

Mój synek włączył sobie grę, w której trzeba zbudować wodociąg pomiędzy 2 kawałkami rur (nie grał w to wcześniej), mając do dyspozycji 4 kształtki (prostkę, kolanko, trójnik i czwórnik) oraz omijając kamienie, zobaczcie co zbudował, prosił bym nie patrzyła jak buduje bo to będzie niespodzianka i na koniec mnie zawołał :-D (widać, że mój synuś bo ja zajmowałam się m.in. projektowaniem wodociągów :-D).

Zobacz załącznik 605477

Żona kolegi M pracuje w przedszkolu i pytała jak tam Krzyś, gdy dowiedziała się, że mówi o nudzie w przedszkolu to zasugerowała (a nie zna Krzysia w ogóle, po prostu zna zachowanie dzieci w przedszkolach), że może on jest bardzo inteligentny i nudzą go typowo przedszkolne zabawy ...czyli podobnie jak zasugerowała mi pani pedagog po godzinie spędzonej z Krzysiem.

Lilly
suuuper :-) ale sie ciesze babeczko

dorciu
mocno sciskam

mamakaja
idz do lekarza, ja tez tak schizowalam, bylam cala pokluta od ciaglej bety :cool2:

nuska
kciukasy za pieeekna tempke:-)

matik
moim zdaniem tez owu jutro. Jaka masz w ogole taktyke... Rbisz odstep? A jak z dieta i supl?

zakrecia
no bedzie sie dzialo niedlugo, robisz testy owu? Jaka masz strategie?

elmo
jak samopoczucie

piranju
zmartwilam sie ta prl..... Hm.... Kurde, jak poczytalam o objawach ubocznych to mnie skrecilo. ... Znasz kogos Ty nasza skarbnico wiedzy, komu pomoglo? Jakie dawki sa Ci znane... Mysle ze zdecyduje sie na najdrozsza wersje bo najmniej skutkow ubocznych... U mnie tempka w dol, i czekam na @ chyba dlatego tak mnie zamula psychicznie, szkoda gadac, uciekam bo zaczne mocno smecic... Dzis jeszcze znajoma z brzuszkiem wpadla rodzi za 3 tyg druga coreczke....

Kiraa, znam mnóstwo takich osób, prolaktyna to najczęstszy powód zaburzeń owulacji, leki na prolaktynę działają natychmiastowo, chyba nawet Noemi z naszego forum zaszła w pierwszym cyklu z Bromergonem. Dostinex i Norprolac mają dużo mniej skutków ubocznych jak Bromek więc jesli ich cena nie stanowi problemu to jak najbardziej polecam. Pocieszę Ciebie, że te leki działają zazwyczaj natychmiastowo i nie jest to taka walka jak np. z TSH. Ja jakos czuję, że w kolejnym cyklu się uda, zobaczysz! A ile wyniosła dzisiejsza tempka?

Dziekuje Piranju
za podniesienie mnie na duchu.... Mam taki dol od wczoraj, ze gdyby nie praca i ciagla koncentracja na pracy chyba bym lezala non stop w lozku i wyla... Tamp dzis 36,33' nanioslam juz na wykres.
mnie tylko dziwi, ze mies temu PRL byla 6 a teraz 20,6 .... Hm ... No ale skoro mowisz ze to wszystko do zrobienia to Ci ufam i wierze...

kiraa a jak dzis Twoja temperaturka kochana ???? bo nie widze jej na wykresie, dlaczego ?????:-(

piranha nie wiem co to za bole, ale zla juz bylam, pol popoludnia przespalam :dry:a teraz nawiedzila mnie tesciowa, tzn teraz to poszla, nawiedzila mnie o 16 :wściekła/y: ok, czyli rejon implantacyjny bedziemy omijac, i tak robic w kadym cyklu tak ? dopiero tak kolo 10 dnia po serduszkowac ? :)
Kochana co do Krzysia - super !!!!!! On ma niecale 4 lata !! Szok,czy Tobie nie rosnie maly geniusz ???? :-)jesli on ma juz teraz takie zapedy, jesli lubi robic takie rzeczy cos mi sie wydaje, ze bedzie specjalista matematyczno-chemicznym :-)!! A to z zabawami, to bardzo mozliwe, niestety ale zabawy w przedszkolu nie sa na zbyt wysokim poziomi, tzn dla wiekszosci dzieciaczkow wystarcza, ale niektore dzieci po prostu nudza. Moja Ola np nie znosila zabaw w stylu - gluchy telefon, czy spiewanie w koleczku...no po prostu tego nie lubila, nudzilo ja to. Ona wolala taniec, szachy i angielski a inne dzieci stanowczi mowily wtedy NIE.

Dorcia gratuluje kochana !!! Duza dziewczynka :D !!! Niech zdrowo rosnie :* swoja droga Pola - sliczne imie :)

macy Ola ma jeszcze 4 mleczaki na ta chwile - 3 trojki, i jedna 4 ktora sie rusza wiec dlugo juz nie pociagnie :wściekła/y: Ale niestety zabki od malego ma leczone, mimo pilnowania diety w ciazy, mimo dbania, stosowania najlepszych past, szczoteczek niestety w prawie kazdym mleczaku dziurka latana :/ Niestety i jedna stala 5 jest juz zalepiona eh....ma bardzo kruche zabki, bardzo delikatne, szybko sie jej psuja.A ja od poczatku swojego doswiadczenia z denstysta mialam tylko 4 plomby i wiecej nigdy. Co prawda mam do usuniecia wszystkie 8 a raczej ich zalazki...ale to inna historia. Wyrosly mi dwie, z czego jedna wzyna sie w dziaslo, druga wyrosla do polowy i w tym co wyroslo zrobila sie dziura, no i ani tego leczyc, ani zaplombowac. Musze wyrwac operacyjnie, a ze mam krzywy zgryz bedzie trzeba robic to w narkozie. Boje sie jak cholera, ale musze sie wreszcie zebrac do kupy i zapisac na zabieg bo jesli teraz tego nie zrobie, to potem moze byc tylko gorzej :/

zakretka gdzie jestes ????

gorgusia super kochana ze wszystko z dzidzia w porzadku !! mowilam ze tak bedzie niepotrzebnie sie martwilas :*

marchew ejjjj a czemu mam sie smiac ???????????? kazdy odczuwa to inaczej, wiekszosc w ogole.Ja nigdy nie zwracalam uwagi na to co i kiedy sie ze mna dzieje, od kiedy staram sie, zaczelam bardziej obserwowac swoje cialo, dlatego te dzisiejsze klucia i bolesci troche mnie zastanowily, ale pewnie nic nie oznaczaja tylko jak czesto - zgranie sie w czasie :wściekła/y:

attachment.php

Starających się :7
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Kiraa - termin @ 24.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .02 ( 22 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
mamakaja sadzic kochana ze wszystko jest w porzadku i na prawde przestan sie zamartwiac bo skoro lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku to zaufaj !! :*

reklama
Nuuska jestem jestem :-)Dziś farbowałam włosy Jak wam powiem co zrobiłam to padniecie ze śmiechu ...zawsze jak chodzę do fryzjera i nie prostuje włosów to sama sobie układam włosy :-)dzsiaj nałożyła mi farbę na pasemka i niechciało mi się siedzieć tam więc postanowiłam że przecież mogę umyć sobie włosy w domu Założyłam szalik na włosy na te sreberka i pojechałam do domu:-D Mój K jak to zobaczył to śmiał się przez pół godziny :-DZałujcie że nie widziałyście miny mojego sąsiada :-Dbo oczywiście musiałam na klatce spotkać :-D

Dorcai gratuluje :-)

Piranha jestem pod wrażeniem Twojego synka Zdolniacha z niego

Lilly jeszcze raz gratuluje

Kiraa robie testy ale narazie jaasna kreseczka W tym cyklu chcemy zadziałaś w dniu piku

Mamakaja i tego się trzymaj wszystko będzie dobrze

Gorgusia już Ci pisałam ale powiem jeszcze raz Cieszę się bardzo bardzo :*

Do góry