reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Właśnie zostałam ciocią ....urodziła się Pola ...3500 g i 51 cm !!! Boże jak się cieszę !!!
Moja przyjaciółka po raz trzeci została mamą !!!
Jednak na ten rok los przygotował dla mnie i dobre rzeczy !!!

reklama
lilly, ja bym łykała nadal tylko magnez, folic i kupiła jakieś witaminki ciążowe :-)

Nuuuśka, może te bóle to implantacyjne? :-D Ja bym rejon implantacyjny jednak serduszkiem ominęła, ot tak na wszelki wypadek ;-), myślę, że 10 dpo będzie już bezpieczny pod tym względem. Acard cały czas bierz :tak:

mamakaja, kciuki cały czas zaciśnięte, czekam na same radosne wieści z wizyty.

Matik, piękny pik LH, koniecznie zadziałajcie jak najszybciej! :-)

Dorcia, mega gratulacje dla przyjaciółki, waga i wzrost Poli identyczne jak u Kai :-) Zarezerwowałam już kciuki na 8 lutego, zacznę już ich trening by pobić w ten dzień rekord w zaciskaniu :-), czuję, że będzie dobrze!

gorgusia, super wieści, pogłaszcz ode mnie domek 4-centymetrowego szczęścia! :-)

Mój synek włączył sobie grę, w której trzeba zbudować wodociąg pomiędzy 2 kawałkami rur (nie grał w to wcześniej), mając do dyspozycji 4 kształtki (prostkę, kolanko, trójnik i czwórnik) oraz omijając kamienie, zobaczcie co zbudował, prosił bym nie patrzyła jak buduje bo to będzie niespodzianka i na koniec mnie zawołał :-D (widać, że mój synuś bo ja zajmowałam się m.in. projektowaniem wodociągów :-D).

Zobacz załącznik 605477

Żona kolegi M pracuje w przedszkolu i pytała jak tam Krzyś, gdy dowiedziała się, że mówi o nudzie w przedszkolu to zasugerowała (a nie zna Krzysia w ogóle, po prostu zna zachowanie dzieci w przedszkolach), że może on jest bardzo inteligentny i nudzą go typowo przedszkolne zabawy ...czyli podobnie jak zasugerowała mi pani pedagog po godzinie spędzonej z Krzysiem.

Lilly
suuuper :-) ale sie ciesze babeczko

dorciu
mocno sciskam

mamakaja
idz do lekarza, ja tez tak schizowalam, bylam cala pokluta od ciaglej bety :cool2:

nuska
kciukasy za pieeekna tempke:-)

matik
moim zdaniem tez owu jutro. Jaka masz w ogole taktyke... Rbisz odstep? A jak z dieta i supl?

zakrecia
no bedzie sie dzialo niedlugo, robisz testy owu? Jaka masz strategie?

elmo
jak samopoczucie

piranju
zmartwilam sie ta prl..... Hm.... Kurde, jak poczytalam o objawach ubocznych to mnie skrecilo. ... Znasz kogos Ty nasza skarbnico wiedzy, komu pomoglo? Jakie dawki sa Ci znane... Mysle ze zdecyduje sie na najdrozsza wersje bo najmniej skutkow ubocznych... U mnie tempka w dol, i czekam na @ chyba dlatego tak mnie zamula psychicznie, szkoda gadac, uciekam bo zaczne mocno smecic... Dzis jeszcze znajoma z brzuszkiem wpadla rodzi za 3 tyg druga coreczke....

Kiraa, znam mnóstwo takich osób, prolaktyna to najczęstszy powód zaburzeń owulacji, leki na prolaktynę działają natychmiastowo, chyba nawet Noemi z naszego forum zaszła w pierwszym cyklu z Bromergonem. Dostinex i Norprolac mają dużo mniej skutków ubocznych jak Bromek więc jesli ich cena nie stanowi problemu to jak najbardziej polecam. Pocieszę Ciebie, że te leki działają zazwyczaj natychmiastowo i nie jest to taka walka jak np. z TSH. Ja jakos czuję, że w kolejnym cyklu się uda, zobaczysz! A ile wyniosła dzisiejsza tempka?

Dziekuje Piranju
za podniesienie mnie na duchu.... Mam taki dol od wczoraj, ze gdyby nie praca i ciagla koncentracja na pracy chyba bym lezala non stop w lozku i wyla... Tamp dzis 36,33' nanioslam juz na wykres.
mnie tylko dziwi, ze mies temu PRL byla 6 a teraz 20,6 .... Hm ... No ale skoro mowisz ze to wszystko do zrobienia to Ci ufam i wierze...

kiraa a jak dzis Twoja temperaturka kochana ???? bo nie widze jej na wykresie, dlaczego ?????:-(

piranha nie wiem co to za bole, ale zla juz bylam, pol popoludnia przespalam :dry:a teraz nawiedzila mnie tesciowa, tzn teraz to poszla, nawiedzila mnie o 16 :wściekła/y: ok, czyli rejon implantacyjny bedziemy omijac, i tak robic w kadym cyklu tak ? dopiero tak kolo 10 dnia po serduszkowac ? :)
Kochana co do Krzysia - super !!!!!! On ma niecale 4 lata !! Szok,czy Tobie nie rosnie maly geniusz ???? :-)jesli on ma juz teraz takie zapedy, jesli lubi robic takie rzeczy cos mi sie wydaje, ze bedzie specjalista matematyczno-chemicznym :-)!! A to z zabawami, to bardzo mozliwe, niestety ale zabawy w przedszkolu nie sa na zbyt wysokim poziomi, tzn dla wiekszosci dzieciaczkow wystarcza, ale niektore dzieci po prostu nudza. Moja Ola np nie znosila zabaw w stylu - gluchy telefon, czy spiewanie w koleczku...no po prostu tego nie lubila, nudzilo ja to. Ona wolala taniec, szachy i angielski a inne dzieci stanowczi mowily wtedy NIE.

Dorcia gratuluje kochana !!! Duza dziewczynka :D !!! Niech zdrowo rosnie :* swoja droga Pola - sliczne imie :)

macy Ola ma jeszcze 4 mleczaki na ta chwile - 3 trojki, i jedna 4 ktora sie rusza wiec dlugo juz nie pociagnie :wściekła/y: Ale niestety zabki od malego ma leczone, mimo pilnowania diety w ciazy, mimo dbania, stosowania najlepszych past, szczoteczek niestety w prawie kazdym mleczaku dziurka latana :/ Niestety i jedna stala 5 jest juz zalepiona eh....ma bardzo kruche zabki, bardzo delikatne, szybko sie jej psuja.A ja od poczatku swojego doswiadczenia z denstysta mialam tylko 4 plomby i wiecej nigdy. Co prawda mam do usuniecia wszystkie 8 a raczej ich zalazki...ale to inna historia. Wyrosly mi dwie, z czego jedna wzyna sie w dziaslo, druga wyrosla do polowy i w tym co wyroslo zrobila sie dziura, no i ani tego leczyc, ani zaplombowac. Musze wyrwac operacyjnie, a ze mam krzywy zgryz bedzie trzeba robic to w narkozie. Boje sie jak cholera, ale musze sie wreszcie zebrac do kupy i zapisac na zabieg bo jesli teraz tego nie zrobie, to potem moze byc tylko gorzej :/

zakretka gdzie jestes ????

gorgusia super kochana ze wszystko z dzidzia w porzadku !! mowilam ze tak bedzie niepotrzebnie sie martwilas :*

marchew ejjjj a czemu mam sie smiac ???????????? kazdy odczuwa to inaczej, wiekszosc w ogole.Ja nigdy nie zwracalam uwagi na to co i kiedy sie ze mna dzieje, od kiedy staram sie, zaczelam bardziej obserwowac swoje cialo, dlatego te dzisiejsze klucia i bolesci troche mnie zastanowily, ale pewnie nic nie oznaczaja tylko jak czesto - zgranie sie w czasie :wściekła/y:

attachment.php

Starających się :7
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Kiraa - termin @ 24.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .02 ( 22 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( I połowa 2014 )

Ostatnia edycja:
mamakaja sadzic kochana ze wszystko jest w porzadku i na prawde przestan sie zamartwiac bo skoro lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku to zaufaj !! :*

reklama
Nuuska jestem jestem :-)Dziś farbowałam włosy Jak wam powiem co zrobiłam to padniecie ze śmiechu ...zawsze jak chodzę do fryzjera i nie prostuje włosów to sama sobie układam włosy :-)dzsiaj nałożyła mi farbę na pasemka i niechciało mi się siedzieć tam więc postanowiłam że przecież mogę umyć sobie włosy w domu Założyłam szalik na włosy na te sreberka i pojechałam do domu:-D Mój K jak to zobaczył to śmiał się przez pół godziny :-DZałujcie że nie widziałyście miny mojego sąsiada :-Dbo oczywiście musiałam na klatce spotkać :-D

Dorcai gratuluje :-)

Piranha jestem pod wrażeniem Twojego synka Zdolniacha z niego

Lilly jeszcze raz gratuluje

Kiraa robie testy ale narazie jaasna kreseczka W tym cyklu chcemy zadziałaś w dniu piku

Mamakaja i tego się trzymaj wszystko będzie dobrze

Gorgusia już Ci pisałam ale powiem jeszcze raz Cieszę się bardzo bardzo :*

Do góry