reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamakaja, sprawdź sobie przyrost bety by się uspokoić, na pewno kochana wszystko jest w porządku a płaczliwy nastrój to sprawka wysokiego progesteronu (niestety ten hormon wprowadza w taki nastrój). Ja w pierwszym trymestrze też czasem miałam ochotę popłakać, nachodził mnie strach, że nie poradzę sobie z dwójką dzieci (Krzyś wtedy był dość trudnym dzieckiem). Który to tydzień będzie w czwartek?

Matik, ten wykres na ENPR podoba mi się dużo bardziej :-), coś nie przepadam za wykresami na OF ;-)

reklama
Lilly super... naprawdę ładna betka...wysoka i niech rośnie ładnie !!!

mamakaja rycz mała rycz...to naprawdę jest dobry objaw ! Strach i płaczki są wpisane w bycie ciężarną...spokojnie na pewno jest wszystko OK ! Jeśli się denerwujesz zrób betkę

Nuuśka udanej wizytki !!!

Ostatnia edycja:
Lilly wielkie gratulacje!pokojnej ciazy zycze.
Mamakaja nie denerwuj sie, to hormony, wszystko jest dobrze.
Oczy niebieskie zdrówka zycze!
Ewelin odezwe sie na maila.
Pozdrwiam i &&&& za wszystkich.

Milego dnia!

Matik, na OF wykresy takie mało "wyraźne" bo tam jest gęstsza skala na osi Y, na ENPR ta skala jest bardziej "rozstrzelona" i stąd wzloty i spadki tempki są lepiej zaakcentowane :-)

Matik, ja obstawiam tak samo jak nasza skarbnica wiedzy:tak:, dzisiejszą owulkę i jutrzejszy skok temperatury:-)

Piraniu, pewnie, że sprawdzam:tak:, jutro skoczę na kolejne kłucie. Kochana a powiedz mi jeszcze czy mogę spokojnie brać dalej MG, wapń i mam jeszcze omega-3 z wit.E

mamakaja kochana wszystko jest dobrze, będzie dobrze!!!

Ostatnia edycja:
lilly piekna betka kochana !! gratulacje :D !! Moja temp. moze byc zaburzona przez to ze jednak dzis zle spalam, ale nie wstawalam, wiec i tak sie ciesze - zawsze to nowy rekord :D !!

marchew dziekuje :* a Ty co czulas piszac ze wiedzialas ze cos sie wkrecilo :-)? Cos Cie bolalo, rwalo klulo ? czy zupelmnie cos innego ?

matik jesli pik mialas kochana wczoraj to najprawdopodobniej co i pokazuje temperatura dzis masz owulacje,nie patrz tak rygorystycznie na siebie i na Twoje wykresy, mowilam Ci, ze bedzie dobrze i bedzie ! :D A poki co chlopa za nogi i dzialac !! :-)

piranha hah wiem wiem kochana. Ciezko sie nie nakrecac - dokladnie !! Dzis zle sie czuje, jakos wyjatkowo jak nigdy. W nocy zaczelo pobolewac mnie podbrzusze i do teraz boli, nie jakos mega silnie ale daje o sobie znac. Do tego niewyspanie zaliczone a pogoda za oknem taka ze nic tylko pod koc i dalej spac :wściekła/y:
Czyli mowisz, ze jutro np mozemy normalnie dowalic serducho bez obaw ?? :-) Tak mi wpadlo to do glowy, gdzies wyczytalam, ze powinno ograniczyc sie wspolzycie w okresie prawdopodobnej implantacji i chcialam sie poradzic Ciebie :blink: :* ale skok ladny !! ciesze sie mimo wszystko, nawet jak sie nie uda, znowu ladna FL do kompletu mimo poczatkowych trudnosci :tak: acard mam brac caly czas tak ?

macy podziekowala bardzo za oczyska :-) !!! Wystrzal zaliczony wiec teraz niech bozia da zeby sie utrzymala.

Dorcia wizytka zaliczona, kontrola w czerwcu do tego czasu musimy troche bardziej podreperowac zabki, tzn ich jakosc, i barwe bo niestety ale tyle osadu i kamienia ile Ola ma na zebach to glowa mala. Wydaje sie jej ze to wszystko to takie nasze gadanie ale jak jej teraz wreszcie obca osoba i do tego lekarz powiedzial, ze musi zaczac porzadnie myc zeby to mam nadzieje ze cos dotrze ! No i aparacik bedzie nosila, ale o tym bedziemy rozmawiac w czerwcu. Zrolili jej panorame, zabki ma w miare ladnie uloone, nawet zawiazki 8 sa juz widoczne :blink:
A jak TY sie czujesz kochana ?

Muszę dziś skonsultować się z lekarzem bo oszaleję. Brzuch wydaje mi się taki pusty, a jeszcze wczoraj był tak jakby opuchniety.Dzięki za wsparcie.

reklama
Do góry