reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia a wiec nic nie poprawiam !! Macie racje, piranha pewnie by awanture zrobila jakbym poprawila :-D seksowania byly dwa wczoraj, w tym 'zloty strzal' po 4 dniach wiec nie ma co, mam nadzieje, ze plemniory ten jeden dzien wytrzymaja !!
A co do podlog, ja moge nawet jutro przyjechac !! Ty trzymasz kciuki, a ja moge sprzatac i gotowac a co !! :-)

araki super, ze w koncu poczulas malego babelka ! :happy: a moze Wiktor cos zjadl i weszlo mu w zabka ? Wczoraj na zakupach kupilam sobie krowki i kurde myslalam, ze mi gebe rozsadzi, dawno juz mnie tak zab nie bolal :eek:

reklama
Nuuuska, miałam niezapowiedzianych gości :-( (następnym razem podam Ci nr telefonu żebyśmy w razie co w kontakcie smsowym były :-D ale mam nadzieję, że nie będzie już takiej potrzeby :-)), dopiero teraz mogłam kompa włączyć, potem Wam wszystkim poodpisuję a teraz tak na szybko - jeśli miałaś dziś ból owulacyjny to w żadnym wypadku nie poprawiaj, duże ryzyko, że trafisz w O+12 a ta metoda podobno w 90% daje dziewczynki. Wygląda na to, że u Ciebie od piku mija około 36 godzin (sprawdzałaś to w poprzednich cyklach? zazwyczaj to w miarę stały odstęp), jeśli dbałaś o wysokie pH i całą resztę to według mnie szanse na synka bardzo duże, jestem z Tobą myślami i kciukami. Właśnie doczytałam Twój post :-), ufff, dobrze, że nie poprawiałaś :-D, jeden dzień to nic nawet dla plemników słabej jakości. Skoro u Ciebie mija aż 36h to bardzo dobrze, że poprawiliście wczoraj :-)

Nadrobię Was i poodpisuję później, buziaki!

Ostatnia edycja:
marchew dziekuje bardzo Kochana !!! :*

piranha Ty mnie nie pytaj czy mierzylam odstep, bo ja sie nigdy nie dowiedzialam tylu rzeczy przez ostatnie 10 miesiecy co w ciagu ostatniego miesiaca bedac tu z Wami ! A zwlaszcza czytajac i uczac sie od Ciebie Slonce Ty Moje :-)!! Sadzac po tym cyklu, rzeczywiscie tak moze byc, i w razie czegos bedziemy juz wiedzialy na przyszlosc, ze od piku mija prawdopodobnie maksymalny czas do momentu owulacji (pekniecia pecholka), wczesniej to ja myslalam, ze jak pik to i owulacja - taka ciemna masa ze mnie byla, normalnie ciemna i zielona jak pietruszka ! :eek: Dzis na tescie o 11.30 krecha testowa byla ciemniejsza od kontrolnej, co prawda test byl inny, bo zostaly mi te dwa felerne z poprzedniego miesiaca, ale krecha oko cieszy nie powiem ! o pH dbam caly czas, przez ostatnie 3 dni stosowalam maxymalna ilosc irygacji, teraz staram podbijac nawet czesciej niz co 4 godziny. Czy jutro jeszcze tez podbijac soda ? Jak myslisz ?
Nic juz nie poprawialam, czekalam na Ciebie z informacja co dalej :laugh2: hah Ł. sie smial tylko i sie mnie pyta - odpisaly Ci te Twoje dziewczyny co robic ? Mowie mu teraz - Mamy nie poprawiac, a on mi na to - Ale na pewno ? na pewno tak Ci odpisala ta pirania ? :laugh2:on to bardziej w to wkrecony przez ten miesiac niz ja mam wrazenie :-) Jak on w weekend czasem piwko wypije tak teraz nic, tylko czekal na znak i do boju zolnierze !
piranha Kocham-Cie1.jpg !!!

Kocham Was wszystkie i każdą z osobna !! :** bez Was to kurde jak bez powietrza, a o robieniu fasolek to moglabym zapomniec !!
KochamCi281.jpg

Załączniki

• KochamCi281.jpg
    KochamCi281.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 38
  • Kocham-Cie1.jpg
    Kocham-Cie1.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 36
Ostatnia edycja:
Piranha jestes kochana. :) dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz na temat suplementow:) a powiedz mi jeszcze go myslisz na temat androvid(u)? Znasz?

Dziewczyny, autentycznie łzy wzruszenia mi napłynęły jak przeczytałam to co napisałyście, Dorcia, Nuuuśka, krystianmartin, Polisia, wielki buziak dla Was!

krystianmartin
, chyba najgorszy jest maraton starankowy po bardzo długiej wstrzemięźliwości, najlepiej gdyby "no wiesz" :-) było co mniej więcej 4 dni w czasie nieobecności M.

gdusia
, zacznij tak minimum 6 tygodni przed planowanymi staraniami, dietę i suplementy można stosować tylko pół roku. Kup B-Complex ale z dawką B6 100 mg (szukaj na Allegro pod nazwą B-100, najlepiej jednak łykać 2 razy dziennie B-50), cytrynian wapnia z dawką Ca 600 mg (szukaj pod nazwą Calcium Citrate), żurawinę w tabletkach (ekwiwalent 1500-1000 mg owoców żurawiny), witaminę C 500 mg, jak już zdecydujesz się na zakup to podrzucę konkretne linki z Allegro jeśli chcesz. Warto też sprawdzić hormony (LH, FSH, testosteron i estradiol w 3 dc oraz prolaktynę i progesteron w połowie fazy lutealnej), tabletki anty podnoszą prolaktynę a ona z kolei może wpłynąć na zmniejszenie poziomu progesteronu (mam synka z 2 cyklu po odstawieniu anty :-)), poczęciu córeczki sprzyja wysoki progesteron a niski estrogen i testosteron u kobiet.

Dorcia
, OBIECUJĘ!!! :-):-):-) Moc buziaków dla Ciebie!

araki, gratuluję pierwszych ruchów, dla mnie to był zawsze magiczny moment w ciąży. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, Krzyś ma fatalne ząbki i niestety przed załataniem ostatniego ząbka (a łatane miał już 5 w tym naprawdę spore ubytki :-() zraził się do dentysty, mam poczekać trochę by ochłonął przed kolejną wizytą.

Nuuuśka
, wielki buziak dla Ciebie! :-) W sumie te 36h to dość popularny odstęp, zazwyczaj są to 24-36h (a z tego przedziału to częściej 24h) ale owulka może nastąpić od 8 do 48h po piku, warto wyłapać tą odległość gdyż zazwyczaj jest stała i bardzo ułatwia planowanie. Następnym razem lepiej zatem zaaranżować serducho 24h po piku ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :-) Ja bym obniżała pH aż do jutrzejszego wieczoru, ot tak na wszelki wypadek skoro komórka jajowa żyje do 24 godzin, na pewno jednak plemniki dopadną komórkę w bańce jajowodu wcześniej ale przezorny ubezpieczony :-D

anias, według mnie FertilMan ma lepszy skład - bogatszy, większe dawki, zawiera bardzo ważną L-karnitynę i L-argininę.

Witam Dziewczynki. :-)

Witam wszystkie nowe staraczki. :tak: Nie odzywałam się przez ostatni tydzień, bo byliśmy w PL.

Krystianmartin, się nie smutkaj. Teraz pewnie na święta się zobaczycie? Na spokojnie się przygotujesz i będzie potem pięknie. Ściskam.
Elmo, córeczka zdrowa?
Araki, fajnie, że smyranie poczułaś. Niesamowite uczucie.

piranha

dzieki ze jestes, jeszcze ja sie dolacze :-):-), Ty to masz moc, nawet obcy mezowie Cie sluchaja, kiedy moga serduszkowac z zonkami :-)
zaopatrzylam sie w dodatkowe suplementy, teraz poszukuje jeszcze bransoletki z jonami, gdzie takie cos znajde.....

i niech mi ktoras prosze powie, jak trafic w 0+12:szok:

reklama
Nuśkkka- naprawdę myśle że postaram się o drugiego bobasa za ok. dwa latka dopiero:( twój synuś już będzie duuuży:-):-):-)
Piranho- jesteś Wielka kobietko. :):):) skopiowałam sobie twoje wytyczne jakie należy spełnić przy planowaniu dziewczynki na dysk w laptopie bo boje się że jak ja zaczne tak późno planować to już nikogo nie będzie na tym forum:-:)-(
Kiraa- ja myśle że by wstrzelić się w metodę 0+12 to naprawdę dobrze trzeba znać swój cykl, też o tym myślałam ale poczytałam że jedna dziewczyna próbowała się wstrzelić właśnie w 0+12 no i wstrzeliła się w samą owu, no i ma synka:-)

Do góry