reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!

Kiraa
, na pewno na Allegro są takie bransoletki, np. taka KPL BIŻUTERIA MAGNETYCZNA JINPOLI JPL POWER SPORT (3638390109) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. w komplecie z naszyjnikiem. Co do O+12 to bez monitoringu i bólu owulacyjnego łatwo nie jest, podobno w momencie O+12 pH zaczyna spadać, szyjka twardnieć a śluz gęstnieje ale bez wielomiesięcznych obserwacji ciężko wyłapać ten moment.

Ana, ja jakoś czuję, że nieco szybciej mały ludzik zamieszka w Tobie :tak:, będę z Tobą i na pewno chętnie pomogę, kiedykolwiek by to było. Odezwij się koniecznie po wizycie.

krystianmartin, jeśli owulka miałaby być jutro to dziś musiałby wyjść pik LH na teście, wówczas byłyby spore szanse, mocno trzymam kciuki, tempka pięknie leci w dół. Jeśli owulka będzie pojutrze to da to 3 dni, plemniki spokojnie mogą tyle wytrzymać ale muszą być w dobrej formie (mojego M plemniki nawet 2 dni nie przeżywały ale np. Kosmo ma synka z 4-dniowego odstępu). Jeśli nie uda się teraz to grudzień będzie Wasz, traficie idealnie i będziecie już wystarczająco długo na suplementach, to magiczny miesiąc i na pewno w przyszłym roku będziecie już w wariancie 2+3 :tak:

Nuuuśka, kolejna porcja buziaków dla Ciebie! :-) Pechowo pik miałaś w nocy lub nad ranem, ja zazwyczaj piki i owulki miałam wieczorami :-) A ta noc pewnie zwiastowała mega zmiany w Twoim organizmie i pewnie tam już sobie płynie do zacisznego domku mały chłopczyk :-)

Elmo, bardzo dziękuję za to co napisałaś, bardzo mnie to podbudowało. Niestety synek dziś nie poszedł, w sobotę gorączka, wczoraj też źle się czuł, nie jadł kompletnie nic przez cały dzień, dziś rano rozwolnienie, mówi, że go gardło boli. Było mu smutno, że dziś nie pójdzie, oby faktycznie nie przyszedł żaden kryzys kiedy znudzą się przedszkolne zabawki.

reklama
Piranha czyli teoretycznie może być dzisiaj wzrost LH? Tak tylko pytam bo na nic nie liczę, Raczej pójdę progesteron zrobić 7 dpo. Zastanawiam się nad gin. Zresztą czy teraz mi coś da wizyta? Poprosiłam M aby pomyslał o wolnym poniedziałku w grudniu. Bo mam prognozę owu 3,4,5 grudzień. M przyjedzie 29 listopada a wyjechałby 2 grudnia. Plan działania:po przyjeździe przytulaniec, i w dniu wyjazdu. Niestety 3 dni tylko przerwy;-) jak się uda he he. I może wtedy iść do gina? W piątek 29 listopada?

Elmo ja Ciągle Ci kibicuję,żeby było wszystko dobrze i w ogóle

Ostatnia edycja:
Ana ja tez ze świętokrzyskiego ;) Czekam na wiadomości po wizycie, ja prawdopodobnie ide jutro do gina o ile młodemu przejdzie ten kaszel, bo @ co 17dni to ja nie chce dostawac :p Ty już nie gadaj za 2 lata , ja Ci życzę żeby ta córcia wcześniej zamieszkała u Ciebie ;) Ja odłozyłam do lata starania, a już nie mogę wytrzymać:p Wybadaj się, porób badania, zacznij łykać suplementy koło stycznia-marca i się będziemy obie starać w lato o te nasze córcie :) Mam nadzieję tylko że mi coś z tego wyjdzie, bo na razie coś z ovu jest nie tak:/ Napisz na PW skąd dokladnie jestes :)

Kiraa ja kupowałam na allegro taka z power balance jakas nie za droga była, sceptycznie byłam nastawiona do niej, ale powiem Ci że chyba coś działała, bo się lepiej czułam- choć absolutnie nie wierzyłam ze kawałek gumy moze cos zdziałać :)

Ostatnia edycja:
Nossszzz cholera padla mi bateria i wcielo wszystko. No wiec w skrócie...

Dorcia babo fajnie ze jestes :)
Gdusia witaj!
Krystianmartin kurde troche szkoda ze nie udaje wam sie zachowac tych chociaz 2 dniowych odstepow. Wiem ze zadko sie widzicie i wogole ale te codzienne starania w waszym przypadku naprawde moga oslabiac plemniki, one nie maja szans sie zregenerowac. W przypadku gdy ktos stara sie dopiero I, II czy III cylk to jak najbardziej mozna wyprobowac metode codziennie, tym bardziej jak planuje corke jednak sama wiesz ze u was ta metoda sie nie sprawdza. Takze wiem ze latwo mowic jednak zrobilam bym tak jak Ty, zasugerowalabym M zeby zrobil sobie dobrze (hehe) z 2-3 dni przed powrotem a potem probowala jednak najczesciej co dwa dni. Probowalabym wszystkiego.
Matik kiedy testujesz? Juz doczytalam ze kolo czwartku zatem &&&&&
Araki gratuluje pierwszych ruchów, super :)
Macy witaj. Tak Zuza zdrowa, chodzila juz caly tamtem tydz do przedszkola i dzis tez poszla. A u was jak tam?
Airfix zdrowka i oby to bylo jednorazowe zawirowanie.

Piraniu w takim razie zdrówka dla Krzysia. Najgorsze sa te przedszkolne choroby. Wiesz, jak znudza sie zabawki to Krzys moze zacznie interesowac sie grupowymi zabawami. Nie martw sie na zapas, najwazniejsze zeby szedl bez placzu bo mnie to rowniez doprowadzalo do lez a to najgorsze co mozna zafundowac dziecku.

Dobra ide na sniadanie bo normalnie burczenie slychac do sasiada :)

Ostatnia edycja:
Airfix, dużo zdrówka dla synka, u nas chorobowo już ponad miesiąc. Co do bransoletki to w tej gumie jest zamknięty sproszkowany turmalin :-)

Elmo
, właśnie o tym samym pomyślałam - może jak znudzą się zabawki to zacznie uczestniczyć w zajęciach grupowych. Czekam na tą magiczną chwilę kiedy zacznie się bawić z innymi dziećmi, zacznie mieć kolegów.

krystianmartin, jak najbardziej może być teraz pik, mi ostatnio cykle się skróciły i owulki mam nawet w 12 dc. U mnie zazwyczaj przez wiele dni był cień kreski, potem bladziutka kreseczka, potem nagle ciemniała a kolejnego dnia była już pozytywna. Na USG warto pójść by podpatrzeć pęcherzyki.

Ja ostatnio miałam bardzo dużo stresów i moja prolaktynemia czynnościowa poszalała na całego, muszę mieć przez to fatalny progesteron, w poprzednim cyklu plamienia od 8 dpo a teraz od 10 dpo. Tak więc dlatego warto sprawdzać też PRL po obciążeniu, ten rodzaj prolaktynemi wbrew temu co twierdzą niektórzy lekarze, naprawdę potrafi namieszać w czasie stresów.

Ostatnia edycja:
Elmo , Piranhu ja to już z chorobami synka nie wyrabiam ;) Dopiero co angina była i temp 40.6 , wybrał 3 butelki antybiotyki, spokoj 2 tyg to mamusia jedna przyprowadzila dziecko do przedszkola z zapaleniem płuc i moje dziecko moment chore:/ Daje syropki, cuda wianki, może go nie wyłoży do końca. Zdrówka dla Waszych dzieciaczków również.
Piranhu fajny ten komplet który podałaś, chyba blizej starań zakupię taki, bo jest dużo ładniejszy niż moja bransoletka :)

Ma któraś do odsprzedania paski do PH? Bo mi się kończą.
Sylk mam do sprzedania jakby któraś potrzebowała :)
I jak zwykle moj dylemat- sprawdzone testy do mierzenia PH , proszę ;)

Elmocałe lato przytulaliśmy się co 2 dni i też nic.

Piranha dzięki, dzisiaj czuję sie fatalnie brzuch mnie okropnie boli i mdli mnie. Najchętniej połozyłabym się do łóżka

Witajcie,
Piranhu nie martw się dzieci w przedszkolu na początku bawią sie obok siebie, a Krzyś jest tam nowy, więc na pewno z czasem sie zaaklimatyzuje.
Mój dopiero teraz zaczyna opowiadać jakich to ma kolegów i z kim się bawi, na początku miał jednego kolegę Krzysia z którym zna się od małego a teraz ich przybywa, więc na to trzeba czasu.
Elmo podjęcie decyzji jest szalenie trudne, ale z drugiej strony chciałabym już raz na zawsze zakonczyc temat tego nosa, a dwa przeraża mnie to że ja już jestem coraz starsza i wogole nie wiem czy zdecyduje się na drugie jeszcze
Gdusia witaj i rozgość się
Ana kciuki za wizyte i daj znać, trzymaj się cieplutko

reklama
Krystianmartin mimo wszystko mocno trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

I przesylam moc fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maggie moze jednak najpierw dziecko??? :-) Wiesz zawsze znajdzie sie jakis powod zeby odwlec starania... Owszem uwazam ze Twoje zdrowie jest najwazniejsze, ale zaraz bedzie wiosna i wogole ;-)

Do góry