reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia a wiec nic nie poprawiam !! Macie racje, piranha pewnie by awanture zrobila jakbym poprawila :-D seksowania byly dwa wczoraj, w tym 'zloty strzal' po 4 dniach wiec nie ma co, mam nadzieje, ze plemniory ten jeden dzien wytrzymaja !!
A co do podlog, ja moge nawet jutro przyjechac !! Ty trzymasz kciuki, a ja moge sprzatac i gotowac a co !! :-)

araki super, ze w koncu poczulas malego babelka ! :happy: a moze Wiktor cos zjadl i weszlo mu w zabka ? Wczoraj na zakupach kupilam sobie krowki i kurde myslalam, ze mi gebe rozsadzi, dawno juz mnie tak zab nie bolal :eek:

reklama
Nuuuska, miałam niezapowiedzianych gości :-( (następnym razem podam Ci nr telefonu żebyśmy w razie co w kontakcie smsowym były :-D ale mam nadzieję, że nie będzie już takiej potrzeby :-)), dopiero teraz mogłam kompa włączyć, potem Wam wszystkim poodpisuję a teraz tak na szybko - jeśli miałaś dziś ból owulacyjny to w żadnym wypadku nie poprawiaj, duże ryzyko, że trafisz w O+12 a ta metoda podobno w 90% daje dziewczynki. Wygląda na to, że u Ciebie od piku mija około 36 godzin (sprawdzałaś to w poprzednich cyklach? zazwyczaj to w miarę stały odstęp), jeśli dbałaś o wysokie pH i całą resztę to według mnie szanse na synka bardzo duże, jestem z Tobą myślami i kciukami. Właśnie doczytałam Twój post :-), ufff, dobrze, że nie poprawiałaś :-D, jeden dzień to nic nawet dla plemników słabej jakości. Skoro u Ciebie mija aż 36h to bardzo dobrze, że poprawiliście wczoraj :-)

Nadrobię Was i poodpisuję później, buziaki!

Ostatnia edycja:
marchew dziekuje bardzo Kochana !!! :*

piranha Ty mnie nie pytaj czy mierzylam odstep, bo ja sie nigdy nie dowiedzialam tylu rzeczy przez ostatnie 10 miesiecy co w ciagu ostatniego miesiaca bedac tu z Wami ! A zwlaszcza czytajac i uczac sie od Ciebie Slonce Ty Moje :-)!! Sadzac po tym cyklu, rzeczywiscie tak moze byc, i w razie czegos bedziemy juz wiedzialy na przyszlosc, ze od piku mija prawdopodobnie maksymalny czas do momentu owulacji (pekniecia pecholka), wczesniej to ja myslalam, ze jak pik to i owulacja - taka ciemna masa ze mnie byla, normalnie ciemna i zielona jak pietruszka ! :eek: Dzis na tescie o 11.30 krecha testowa byla ciemniejsza od kontrolnej, co prawda test byl inny, bo zostaly mi te dwa felerne z poprzedniego miesiaca, ale krecha oko cieszy nie powiem ! o pH dbam caly czas, przez ostatnie 3 dni stosowalam maxymalna ilosc irygacji, teraz staram podbijac nawet czesciej niz co 4 godziny. Czy jutro jeszcze tez podbijac soda ? Jak myslisz ?
Nic juz nie poprawialam, czekalam na Ciebie z informacja co dalej :laugh2: hah Ł. sie smial tylko i sie mnie pyta - odpisaly Ci te Twoje dziewczyny co robic ? Mowie mu teraz - Mamy nie poprawiac, a on mi na to - Ale na pewno ? na pewno tak Ci odpisala ta pirania ? :laugh2:on to bardziej w to wkrecony przez ten miesiac niz ja mam wrazenie :-) Jak on w weekend czasem piwko wypije tak teraz nic, tylko czekal na znak i do boju zolnierze !
piranha Kocham-Cie1.jpg !!!

Kocham Was wszystkie i każdą z osobna !! :** bez Was to kurde jak bez powietrza, a o robieniu fasolek to moglabym zapomniec !!
KochamCi281.jpg

Załączniki

• KochamCi281.jpg
    KochamCi281.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 36
  • Kocham-Cie1.jpg
    Kocham-Cie1.jpg
    7,2 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
Piranha jestes kochana. :) dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz na temat suplementow:) a powiedz mi jeszcze go myslisz na temat androvid(u)? Znasz?

Dziewczyny, autentycznie łzy wzruszenia mi napłynęły jak przeczytałam to co napisałyście, Dorcia, Nuuuśka, krystianmartin, Polisia, wielki buziak dla Was!

krystianmartin
, chyba najgorszy jest maraton starankowy po bardzo długiej wstrzemięźliwości, najlepiej gdyby "no wiesz" :-) było co mniej więcej 4 dni w czasie nieobecności M.

gdusia
, zacznij tak minimum 6 tygodni przed planowanymi staraniami, dietę i suplementy można stosować tylko pół roku. Kup B-Complex ale z dawką B6 100 mg (szukaj na Allegro pod nazwą B-100, najlepiej jednak łykać 2 razy dziennie B-50), cytrynian wapnia z dawką Ca 600 mg (szukaj pod nazwą Calcium Citrate), żurawinę w tabletkach (ekwiwalent 1500-1000 mg owoców żurawiny), witaminę C 500 mg, jak już zdecydujesz się na zakup to podrzucę konkretne linki z Allegro jeśli chcesz. Warto też sprawdzić hormony (LH, FSH, testosteron i estradiol w 3 dc oraz prolaktynę i progesteron w połowie fazy lutealnej), tabletki anty podnoszą prolaktynę a ona z kolei może wpłynąć na zmniejszenie poziomu progesteronu (mam synka z 2 cyklu po odstawieniu anty :-)), poczęciu córeczki sprzyja wysoki progesteron a niski estrogen i testosteron u kobiet.

Dorcia
, OBIECUJĘ!!! :-):-):-) Moc buziaków dla Ciebie!

araki, gratuluję pierwszych ruchów, dla mnie to był zawsze magiczny moment w ciąży. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, Krzyś ma fatalne ząbki i niestety przed załataniem ostatniego ząbka (a łatane miał już 5 w tym naprawdę spore ubytki :-() zraził się do dentysty, mam poczekać trochę by ochłonął przed kolejną wizytą.

Nuuuśka
, wielki buziak dla Ciebie! :-) W sumie te 36h to dość popularny odstęp, zazwyczaj są to 24-36h (a z tego przedziału to częściej 24h) ale owulka może nastąpić od 8 do 48h po piku, warto wyłapać tą odległość gdyż zazwyczaj jest stała i bardzo ułatwia planowanie. Następnym razem lepiej zatem zaaranżować serducho 24h po piku ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :-) Ja bym obniżała pH aż do jutrzejszego wieczoru, ot tak na wszelki wypadek skoro komórka jajowa żyje do 24 godzin, na pewno jednak plemniki dopadną komórkę w bańce jajowodu wcześniej ale przezorny ubezpieczony :-D

anias, według mnie FertilMan ma lepszy skład - bogatszy, większe dawki, zawiera bardzo ważną L-karnitynę i L-argininę.

Witam Dziewczynki. :-)

Witam wszystkie nowe staraczki. :tak: Nie odzywałam się przez ostatni tydzień, bo byliśmy w PL.

Krystianmartin, się nie smutkaj. Teraz pewnie na święta się zobaczycie? Na spokojnie się przygotujesz i będzie potem pięknie. Ściskam.
Elmo, córeczka zdrowa?
Araki, fajnie, że smyranie poczułaś. Niesamowite uczucie.

piranha

dzieki ze jestes, jeszcze ja sie dolacze :-):-), Ty to masz moc, nawet obcy mezowie Cie sluchaja, kiedy moga serduszkowac z zonkami :-)
zaopatrzylam sie w dodatkowe suplementy, teraz poszukuje jeszcze bransoletki z jonami, gdzie takie cos znajde.....

i niech mi ktoras prosze powie, jak trafic w 0+12:szok:

reklama
Nuśkkka- naprawdę myśle że postaram się o drugiego bobasa za ok. dwa latka dopiero:( twój synuś już będzie duuuży:-):-):-)
Piranho- jesteś Wielka kobietko. :):):) skopiowałam sobie twoje wytyczne jakie należy spełnić przy planowaniu dziewczynki na dysk w laptopie bo boje się że jak ja zaczne tak późno planować to już nikogo nie będzie na tym forum:-:)-(
Kiraa- ja myśle że by wstrzelić się w metodę 0+12 to naprawdę dobrze trzeba znać swój cykl, też o tym myślałam ale poczytałam że jedna dziewczyna próbowała się wstrzelić właśnie w 0+12 no i wstrzeliła się w samą owu, no i ma synka:-)

Do góry