Dziewczyny, autentycznie łzy wzruszenia mi napłynęły jak przeczytałam to co napisałyście,
Dorcia, Nuuuśka, krystianmartin, Polisia, wielki buziak dla Was!
krystianmartin, chyba najgorszy jest maraton starankowy po bardzo długiej wstrzemięźliwości, najlepiej gdyby "no wiesz" :-) było co mniej więcej 4 dni w czasie nieobecności M.
gdusia, zacznij tak minimum 6 tygodni przed planowanymi staraniami, dietę i suplementy można stosować tylko pół roku. Kup B-Complex ale z dawką B6 100 mg (szukaj na Allegro pod nazwą B-100, najlepiej jednak łykać 2 razy dziennie B-50), cytrynian wapnia z dawką Ca 600 mg (szukaj pod nazwą Calcium Citrate), żurawinę w tabletkach (ekwiwalent 1500-1000 mg owoców żurawiny), witaminę C 500 mg, jak już zdecydujesz się na zakup to podrzucę konkretne linki z Allegro jeśli chcesz. Warto też sprawdzić hormony (LH, FSH, testosteron i estradiol w 3 dc oraz prolaktynę i progesteron w połowie fazy lutealnej), tabletki anty podnoszą prolaktynę a ona z kolei może wpłynąć na zmniejszenie poziomu progesteronu (mam synka z 2 cyklu po odstawieniu anty :-)), poczęciu córeczki sprzyja wysoki progesteron a niski estrogen i testosteron u kobiet.
Dorcia, OBIECUJĘ!!! :-):-):-) Moc buziaków dla Ciebie!
araki, gratuluję pierwszych ruchów, dla mnie to był zawsze magiczny moment w ciąży. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę, Krzyś ma fatalne ząbki i niestety przed załataniem ostatniego ząbka (a łatane miał już 5 w tym naprawdę spore ubytki :-() zraził się do dentysty, mam poczekać trochę by ochłonął przed kolejną wizytą.
Nuuuśka, wielki buziak dla Ciebie! :-) W sumie te 36h to dość popularny odstęp, zazwyczaj są to 24-36h (a z tego przedziału to częściej 24h) ale owulka może nastąpić od 8 do 48h po piku, warto wyłapać tą odległość gdyż zazwyczaj jest stała i bardzo ułatwia planowanie. Następnym razem lepiej zatem zaaranżować serducho 24h po piku ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby :-) Ja bym obniżała pH aż do jutrzejszego wieczoru, ot tak na wszelki wypadek skoro komórka jajowa żyje do 24 godzin, na pewno jednak plemniki dopadną komórkę w bańce jajowodu wcześniej ale przezorny ubezpieczony
anias, według mnie FertilMan ma lepszy skład - bogatszy, większe dawki, zawiera bardzo ważną L-karnitynę i L-argininę.