reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej hej! Coś mi emoty nie działają więc będzie czarnobiało ;)

Airfix, oj rozumiem doskonale, oj ile ja się nastresowałam, nadal Krzyś jest taki trochę ...inny ale może kontakt z dziećmi go zmieni ...albo będzie ekscentrykiem ;) A możesz na PW opisać jakie problemy komunikacyjne występują? Ja cały czas się zastanawiam jak pomóc mojemu synkowi, może najlepszym lekarstwem będzie przedszkole ale boję się, że umieszczenie go w zgranej już grupie spowoduje jakiś dystans. A Twój synek chodzi do przedszkola? Jak radzi sobie w grupie?

Elmo, dzięki kochana :-*

zakrecona, Tobie również dziękuję, glukoza ewidentnie Ci sprzyja :) Piękny pęcherzyk, owulka tuż tuż! Mój Krzyś jest z 18 maja :)

Nuuuśka, aż nie wiem co napisać po tylu przemiłych słowach, dzięki kochana, aż się mi ciepło na sercu zrobiło, super babeczka z Ciebie i mam nadzieję, że zostanie Ci to wynagrodzone niebieską wyprawką za niecałe 9 miesięcy. To zazwyczaj z tych "innych" wykresów są ciąże więc dobrze to wróży :) Jedz jak najczęściej (nie dopuszczaj do uczucia głodu) i łącz często węglowodany z białkiem by podnieść poziom cukru, rób to zwłaszcza w okolicy owulki i w fazie lutealnej. Simon's Cat is the best :))), lubiłam go oglądać. A jak tam Twoje pH?

meg, bardzo duży ten pęcherzyk, bardzo prawdopodobne, że już przetrwały z niezdolną do zapłodnienia komórką jajową :( A nie możesz załatwić sobie Pregnyl lub Ovitrelle?

Kiraa, niestety nie, kończyłam inżynierię środowiska na polibudzie ;) Mi 18 pażdziernika już 35 stuknęło na liczniku przebiegu ;) W 2-3 dc sprawdż LH, FSH, testosteron, estradiol a w połowie fazy lutealnej (7 dpo gdy FL trwa 14 dni) progesteron i prolaktynę (najlepiej test czynnościowy czyli prolaktyna spoczynkowa a potem godzinę po podaniu tabletki metoklopramidu). Bardzo bym chciała zebrać te wszystkie informacje w zgrabną całość :) ale czasu brak, może uda się jednak za jakiś czas. Wstwiam mój szczęśliwy wykresik w postaci obrazka bo coś przestało mi działać konto na enpr (nie potrafię się zalogować).

Zobacz załącznik 590156

Maggie, serwatka sprzyja poczęciu chłopca, lepiej unikać.

krystianmartin, wielka szkoda :(, a może dasz radę załatwić sobie Duphaston w PL? Ja nabyłam spore ilości na forumowych sprzedażach, miałam na kilkumiesięczne starania i kilka tygodni ciąży ;) To była ciąża na 100% a owulka była wcześniej (sama zobacz, że przy zaznaczeniu owulki w 22 dc faza lutealna jest za krótka. Zresztą nie mogło pomylić się tyle testów. Kreska wyszła wyraźniejsza (i to na testach 25 mIU/ml) w okolicy 18 października bo były to 2-3 dni po implantacji, niestety z jakiegoś powodu ciąża się nie utrzymała i hCG zaczęło spadać, stąd testy wychodziły negatywne albo mega bladzioch po 2 godzinach. Być może progesteron pomógłby utrzymać tą ciążę (a być może zarodek miał jakąś ciężką wadę i został usunięty przez organizm), Twoje wykresy są często takie "małoproesteronowe", zresztą pamiętam, że kiedyś sprawdzałaś progesteron i wyszedł 9,8 co wskazuje na niewydolność ciałka żółtego. Wiem, że próbowałaś z Luteiną ale wtedy nie łykałaś z M suplementów, może suplementy + Duphaston (dydrogesteron lepiej się wchłania) będą strzałem w dziesiątkę? Pomyśl - jesteś w stanie zajść w ciążę, masz drożne jajowody i nie potrzebujesz żadnej laparoskopii, musisz po prostu trochę pomóc swojemu organizmowi i na pewno się uda, będziesz mieć śliczna, zdrową córeczkę.

Myfanwy, hahahaha, przygotowania jak do wojny :))), jesteś super przygotowana i będzie z tego córeczka jak nic :)

Dorcia, za Ciebie też mega kciuki, listopad będzie Wasz i posypią się plusiki na testach ciążowych oraz lipcowe/sierpniowe dzieciaczki!

reklama
Daria duża butla z czarną etykietą to mleko o zawartości 5,2% tłuszczu (moje ostatnie odkrycie i lekki szok, bo wcześniej piłam max. 3,2%)
edit
: dopiero teraz doczytalam, ze na drugim zdjeciu - tu sprzedaja mleko rowniez w takich baniakach :)

Ostatnia edycja:
krystianmartin, faktycznie pech straszliwy, że wyjeżdża 3 listopada :( Być może to była wada zarodka a być może zbyt niska ilość progesteronu do utrzymania ciąży :( Ja bym jednak spróbowała zestawienia suplementy + Duphaston.

:-) hejka!

Piranha z tą Fl dlatego tak założyłam,że podobno ma ona stałą długość. A u mnie od tego skoku temp wynosiła by zaledwie 10dni,a nigdy takiej krótkiej nie miałam. To mnie trochę zastanawiało. :-)no ale już pozamiatane,to nie wracam do tematu.
To warto mierzyć temp jakiś czas po pozytywie,czy lepiej odpuścić? Kiedyś chyba pisałaś że takie skoki temp mogą świadczyć o problemach z progesteronem. Czy tylko plamienia o tym świadczą?

Elmo :zawstydzona/y::sorry2: wiem babko że mi pisałaś.. :baffled:ale tak zgłupiałam od tej temperatury,tak się tym zasugerowałam,że inne objawy zeszły na dalszy plan. A jak już betą potwierdziłam,to sikanych już nie robię. Wiadomo,pierwszy blady,to na drugi dzień chce się sprawdzić,:baffled:a potem jeszcze przeczytałam jak Piranha pisała do Krystian że jak kreska blednie,zanika dzień po dniu,to ciąża nie utrzymana. :dry:dlatego zrobiłam też trzeci:laugh2:. No ale już koniec tematu,na razie schizy odeszły:happy2:

Daria w tej dużej butli to pewnie sylk:laugh2:.

Krystianmartin ;-):-) synków to Ty w każdym dniu miesiąca możesz robić,z tego co widać:-D. :-)ale trzymam mocno kciuki za dziewuszkę!! ;-)wybacz żarcik.

Polisia :-) to ja życzę żeby tam nic na baczność nie stało. Za sikulke &&&&

Nuśka,Dorcia,Krystianmartin,MyfanWy,Matik do boju babeczki! :-) listopad będzie Wasz!

Myfanwy, lepiej postawić na sery bo mleko zawiera i białko i węglowodany więc podnosi glukozę na długi czas. Coś się pokićkało i nie mogę wstawiać emot oraz wyedytować tekstu, muszę dopisywać w osobnych postach :(

Piranho no właśnie wiem to dopiero od Twojego wczorajszego postu o poziomie cukru... ale na szczęście wcinam też cały czas mnóstwo jogurtów, maślanki oraz serków i od teraz się tylko na nich skupię :) W ogóle tak sobie myślę, że dieta Dukana nieźle by tu pasowała.
vviedźma padłam XD

Ostatnia edycja:
vviedźma boj bedzie dzisiaj rozpoczety a jak Ty sie czujesz ??

piranha nie masz za co dziekowac kochana, to tylko szczera prawda i troszke moich wlasnych przemyslen :* wczoraj mierzylam pH i jakies takie niskie - wyszlo mi 6. Ale nie wiem czyt wystarczajaco mocno pomazialam po tych kwadracikach :wściekła/y: tych 'innych'wykresow juz mialam pare, ale ten rzeczywiscie jest ladniejszy, ciesze sie ze mimo wszystko stabilny bo wczesniej to gory i doliny :dry: tescior robilam wczoraj jedna tlusta krecha wiec jeszcze na owu sie nie zanosi. W zwiazku z tym kochana, serduszko dzis i potem przez week juz grzecznie tak ? :happy2: czekamy na przyszly tydzien.
Dziekuje Ci kobietko bardzo za wszystko normalnie powinnam Ci piety ze wszystkich stron wycalowac
Wszystkie Twoje rady zapamietuje a niektore zapisuje dodatkowo. Simon's Cat uwielbiam - zawsze placzemy niemal ze smiechu

Dziewczyny mam wynik TSH - 1,46 :-) !! piranha czy to aby nie za nisko juz teraz ? Myslisz ze nadal powinnam brac Euthyrox ? ale sie ciesze.

Ostatnia edycja:
Nuśka :happy2: baaardzo dobrze... Zaczynam mieć jakieś pierwsze minimalne objawy ciąży. Cycki lekko nabrzmiały,lekko bolą,no i zaczynam mieć mokro w majtkach:laugh2:i to nie na myśl o wieczorze z mężem.
Chyba wszystko idzie w dobrym kierunku. :no: niestety pilnie musze udać się do hepatologa ze względu na tą pierońsko wysoką bilirubine całkowitą. Dziś znowu stos badań. Nie wiem czy ja tego Gilberta nie mam,czyli wrodzonej bilirubinemii:dry:człowiek podobno całe życie z tym żyje,i nawet nie wie o tym.

A wizyta u ginekolożki dopiero 15 tfu 14! listopada.w 7tc. Ale ona ma takie podejście,jak się ciąża utrzyma do tego czasu,to zakłada kartę i prowadzi. A wcześniej to mówi że nie ma sensu przyjeżdżać,bo i tak się nic nie zobaczy. :happy2:ale zleci... Jestem dobrej myśli.

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuska tsh IDEALNE !!!:-) Też takie chce, a mam 5,52:-(
Jakie tsh miałaś najwyższe i jak długo brałaś euthyrox żeby mieć taki cudowny wynik?
O ! i w jakiej dawce?

Do góry