reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranho chyba naprawdę powinnaś książkę ze swoją wiedzą :-) nie dość że masz dwójkę dzieci to jeszcze masz dla nas czas, pełen podziw. Chyba masz wiedzę wiekszą niż jeden ginekolog :-)
A co do tych śniadań to czy np owsianka podnosi poziom cukru ? bo ja lubię i jem czasami

Ostatnia edycja:
reklama
to dobrze że już dawno nie brałam tak podejrzewałam ze coś mi tu nie pasuje bo mi ph podniosło dlatego przestalam oki na szczęście nie dużo mi podniosło uff :angry: :-D no oki Pirania jesteś niesamowita wiesz o tym :tak::-)

Witam kobitki :-)
Mam takie pytanie bo trafiłam na pewnym forum ze dziewczyny w ciąży z córcią nie odczuwały takiego bólu piersi na początku ciąży jak z synem każda co miała mieć syna strasznie cierpiała na ból (.)(.)
Kobitki te co już znają płeć lub były w ciąży z córką jak to było u Was z tymi (.)(.) ? :-);-)

myszka mnie piersi nie bolały (jedynymi objawami ciąży były nieco podwyższona temperatura ciała i ni z tego ni z owego atopowe zapalenie skóry, którego nigdy wcześniej nie miałam, a które zniknęło ok. 3 miesiące po porodzie)

Airfix czyli pol tabletki dziennie tak ? :blink: Powiedz mi bo Ty wiesz chyba najlepiej, czy w tym momencie ono moze drastycznie spasc jeszcze przy braniu tej poloweczki dziennie ? Wiesz o co mi chodzi, odstawie teraz Euthyrox np. i za miesiac znowu wywali mi ze 3 albo lepiej. Ale nie chcialabym by spadlo zbyt duzo, chyba najlepiej jakby zostalo na takim poziomie jak jest teraz wiec zmniejszenie dawki jak najbardziej tylko jak najlepiej ? Bo moge tez poloweczke raz na dwa dni, nie wiem jak uwazasz. Dziekuje za pomoc :*

Nuuska ja myślę że spokojnie po połowie możesz brać, bo jak zostaniesz przy całej to nim się zorientujesz a w nadczynnosc wpadniesz, wiec lepiej przystopować z braniem, poki jest to TSH na fajnym poziomie, jak zmniejszysz dawkę to pamiętaj żeby za miesiąc lub dwa powtórzyć badanie, wtedy się okaże jak zadziałało na Ciebie zmniejszenie dawki:) Na pewno nie powinno wzrosnąć jakoś drastycznie, bo mała dawka Ci zostaje. Więcej Ci chyba nie pomogę, bo każdy organizm jest inny, i powiem Ci zebys teraz brała np. co drugi dzień połowe, a tu za miesiac Ci wywali TSH 4.0. Ja brałam euthyrox25 i nic na mnie nie działał, jeszcze TSH szło w górę, dopiero Letrox 50 i teraz mam mega nadczynnosc polekową. Czyli kazdy lek na kazdego działa inaczej, Tobie Euthyrox fajnie obnizył to TSH, wiec widac ze działa. Mi lekarz mowił ze wystarczy co 3 miesiace robic badanie na TSH dlatego ze dopiero wtedy widac efekty brania konkretnej dawki bo tak po miesiacu, to organizm mam jeszcze zapasy hormonu . No ale robia za miesiac wynik tak dla wlasnej ciekawosci bedziesz widziała czy cos drgneło to TSH po zmianie dawki

Ostatnia edycja:
Kiraa, a nie masz opcji auto-saved? Mi się czasami przydaje. ;-)
Myszka, mnie bolały w obu ciążach tak samo. Nie mogłam się dotknąć. To bujda na resorach.
Ania_g, no niestety, czas leci nieubłagalnie...

reklama
zrobiłam test owu dziś i normalnie taka ciemna kreska że ho ho :-) czyli jeszcze przede mną owu
pamiętacie jak Wam pisałam w zeszłym cyklu? że owu normalnie ucieka ode mnie :-D szok
wychodzi na to że muszę co 2 dni działać do ok 20 :-D to nie przegapimy:-D
więc popijam kefirkiem , zagryzę jajkiem i ogóreczkiem i czekam:confused:

Do góry