reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Prosilam juz 3 razy, ale mnie nie wpisano.... Nie wiem co mam zrobic, jestem tu nowa, i nie wiem jakie warunki nalezY spelnic zeby znalezc sie na liscie :szok:
ja to juz po 30 stce... Daleko :happy2: ale jara ;)
Kiraa, podanie, trzy zdjęcia i malutka wpłata na rozwój interesu powinna załatwić sprawę. ;-)

Krystianmartin, mi też się wydaje, że musiało dojść do zapłodnienia, ale organizm pozbył się jajeczka. Ta wysoka temperatura wygląła bardzo obiecująco. Może warto popytać gina, co w takich sytuacjach robić i wspomagać się luteiną czy czymś podobnym.
Elmo, kochana, ja nie oceniam. Wiem, że ciąża potrafi być stresująca. Ja też z młodym byłam tydzień przed porodem na ginekologii, bo doszło do dość mocnego zapalenia dróg moczowych. Położyli mnie na 24 godziny. I między innymi pakowali no-spę. Jak mnie przestało boleć (dość szybko) zapytałam, czy muszę brać ją nadal. Usłyszałam, że tak. Ale jakoś uparty ze mnie człowiek i dałam sobie spokój, bo trzy tabletki dziennie to juz było stanowczo za duzo. Z młodą ciążę prowadziła mi położna w UK. Jak pisałam, miałam skurcze od 12 tygodnia, co mnie bardzo martwiło, ale w UK wszystko jest normą. Pojechałam do Polski i usłyszałam, że mam sobie kupić... wiadomo co, prawda? Nie uważam, że przyczyną każdej cc jest no-spa, ale myślę, że może ona zaburzać funkcjonowanie prawidłowe macicy.
Myfanwy, wow! Będzie się działo. Jeszcze prześcieradło ładnie ugładź i do dzieła. :-D

reklama
zakrecona ooo to super ze wszystko dotarlo :) do mnie wczoraj przyjechaly testy, na szczescie juz te wlasciwe bo kupilam od innego sprzedawcy, z niebieska koncowka, wiec zaczelam juz wczoraj testowanko :)
A u Ciebie wszystko w dobrym kierunku idzie - pH piekne :-)

daria my od poczatku myjemy zabki elmex-em, podam Ci jak bede w domu preparat ( moze i Wy go uzywacie ) wlasnie specjalnie dla dzieci ktore maja slabe zabki, tez z elmex-u, mala tubka, nalezy myc Nim zabki tylko raz w tygodniu.
U Nas na prawde nie wiem z czego to wynika, pojecia nie mam skad ona moze miec tyle dziur, a kurcze jak pojawialy sie na mleczakach to jeszcze dalo sie przebolec, ale odkad ma juz stale to kurcze na prawde szkoda mi kazdego zabka :/ co pol roku mamy kontrole u dentystki, wszystkie plomby ma swiatloutwardzalne a i tak ostatnio jej jedna wypadla :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Nuuśka witaj przyjaciółeczko :-D:-D:-D
Jak mija raneczek ???

Krystianmartin mnie zalało wczoraj...idziemy łeb w łeb albo...jajo w jajo !!!
Kurcze wiesz ja też się zastanawiam czy to znów jakaś biochemiczna ...bo niby można było się dopatrzeć spadku implantacyjnego, było bardzo złe samopoczucie itp...a teraz taka dziwna @ ...wiesz cień cienia cienistości też miałam...ale nigdy do końca pewna nie jestem czy to krecha czy moja wyobraźnia ją rysuje ???

Myfanwy
nie trzeba prosić o kciuki ...to oczywiste że mocno trzymamy
Zobacz załącznik 590153
Zakręcona kciukaski również za Ciebie !!!

Daria pasta z fosforem ??? Elmex chyba z fluorem !!! Moja córa ma zęby po tacie...a mleczaki ( jedynki i dwójki) straciła przez próchnicę w 4 roku życia...taka uroda i już !!!

Ja mam do czwartku gości więc mogę rzadziej pisać ale codziennie zaglądam

MIŁEGO WEEKENDU KOBITY !!!

Ostatnia edycja:
Dorcia hej kochana :** :-) siedze w pracy grrr...dzis piatek wiec powinnam sie cieszyc ale kurcze wcale jakos nie, bo w niedziele turlam sie wyjatkowo do pracy ( niedziele mamy platne osobno po 10zł/h, wiec jedna w miesiacu przewaznie biore). Pogoda piekna, moja temperatura zasnela na dobre chyba wiec nuda :-Dwidzialas Ty cos takiego co by przez 4 dni byla taka sama ? Ciuda jakies normalnie. Jak wieczor sie udal z rodzinka ? :)))

Ostatnia edycja:
pamietacie mowilam kiedys o tej wrozbie z sztuccami to tutaj kobieta ja opisuje

znam jedna ktora u mnie sie sprawdzila a nie podchodzilam do niej powaznie, zrobila mi ja pewna brazylijka na samym poczatku ciazy,polozyla na kanapie 2 poduszki, pod jedna polozyla widelec, pod druga łyżkę i kazala usiasc na ktorejs bez zastanowienia. Jak sie okazalo, siadlam na tej pod ktora byla lyzeczka wiec to wskazalo na dziewczynke, a jak sie usiadzie na tej pod ktora jest widelec to bedzie chlopiec. Tylko pamietaj, nie mozesz sama sobie tej wrozby zrobic bo nie mozesz wiedziec pod ktora poduszka lezy dany sztuciec, popros kolezanke zeby sie tym zajela

dorcia tak z fluorem a nie fosforem :) no mojej nadii dwojki wlasnie sie wykruszyly a jedynki ma 1,5 :) ale dentysta jej zrobil ze ma ladne jedynki :)

ja jak lezalam z nadia w szpitalu dawali mi tone tabletek ale po tych tabletkach bylo mi nie dobrze mialam rozwolnienie itp a oni kazali i tak brac a ja je chowalam i wywalalam i mi wszystko minelo , a lekarze byli pewni ze dzieki tabletka :-D

Ostatnia edycja:
Myfanwy zatem &&&& :-)
Daria napewno geny w kwestii zebow robia swoje. A pasta to chyba nie z fosforem tylko fluorem? Zuzi myje Elmexem badz inna z fluorem dla dzieci i ma jeden zabek leczony. Ale mysle ze to w duzej mierze jednak geny.
Macy napewno nie ma rególy. Majac wybór urodzic w 24 tc naturalnie a tydzien po terminie przez cc wybór bylby wiadomo oczywisty. W pierwszej ciazy bylam laikiem, jak kazali brac 3 razy dziennie to bralam. Nie wpadłam na to zeby chociaz w 9 miesiacu odstawic... no ale coz, co sie stalo to sie nie odstanie. Ale faktycznie cos w tym jest co mowisz.

Krystianmartin, Dorcia kciuki za listopad oby był już Wasz i musi być !
Daria co do ząbków ja słyszałam taką teorię że to sprawa genów i w ogóle im szybciej wyjdą to są słabsze, u mnie się sprawdza bo Wiktorek miał pierwsze w wieku 4 miesięcy i ma już dziurkę tu i ówdzie
Myfanwy arsenał przecim męskim plemnikom wytoczony to do dzieła
:-)

Hihi, dziękuję dziewczyny :)

Macy uśmiałam się z tym prześcieradłem ;)
Nuuśka, Dorcia no wiem, wiem... tylko jakaś taka podekscytowana się dziś obudziłam :)))

Ja oczywiście również zaciskam kciuki, aby listopad był dla nas wszystkich owocny!!!

reklama
macy - Chyba wolałabym nic nie brać. skoro organizm odrzucił ciążę to może oznaczać wady płodu. A jeśli podtrzymywałabym znowu puste jajo płodowe.... Czasami natura sama weryfikuje takie sprawy. Czekam znowu na rozstrzygnięcie kolejnego cyklu.
Piranha skoro ostatnie 9 cykli to 27-26 dni, owu 12-15 dc, a faza lutealna 13 dni, to czy tak mam sobie interpretować przyszły cykl? ten był inny 31 dni, owu 18 dc. Widzisz znowu mam problem bo mój m wyjeżdza 3 listopada a wygląda na to że owu będzie 7. :-( Chyba zamrożę:angry: jego nasionko

Do góry