reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana kurcze kochana to koniecznie z rana powtarzaj tescior !! :-) jak ci sie zdawalo ze lekko rozowy to na pewno taki byl niewazne ze slaba krecha ale wazne ze jest !! :-)

Dorcia to ze sie udalo, nie znaczy ze musisz cos czuc od razu kochana !! Nie zawsze od razu wlaczaja sie u kobiet objawy wczesnej ciazy, wiesz o tym dobrze, a to wcale nie znaczy ze jej nie ma ! Ja ci napisalam ze sie uda, pisalam czy nie ??? Jak sie nie uda, mozesz mi nakopac do tylka ale poki nie ma | ani @ to jest nadzieja wiec prosze bardzo tak nie pisac nawet !

piranha co do tego, ze nie dasz rady podczytywac drugiego watku - przeciez ja to doskonale rozumiem. Pomagasz Nam na co dzien, a wcale nie musisz wiec wazne ze jestes choc tu :*
Co do mojego wykresu. Zastanawiam sie czy ja po prostu nie omijam owulacji mimo wszystko, czy po prostu nie udaje Nam sie wstrzelic w odpowiedni dzien, bo co innego ? Widzisz sama jak to u mnie jest, moze u mnie rzeczywiscie wzrost jest przez owulacja, choc czemu do tej pory myslalam ze owulacja jest w dniu spadku temperatury ? Jak to w koncu jest kochana :crazy: Jak tylko cykl sie zacznie, prosze Cie kochana o pomoc i rady, wierze ze wspolnie z Wasza pomoca uda sie w koncu zafasolkowac jakkolwiek to brzmi :-) Progesteronu jeszcze nie badalam, bo wiesz ze mialam badac 7 dni po owu, ale raz ze w tym cyklu nie wiemy dokladnie kiedy byla, a dwa bralam Luteine co jak pisalas zafalszowaloby wynik na pewno. W tym cyklu na pewno zbadam, plus 3 dnia cyklu zrobie te hormony o ktorych pisalysmy ostatnio.
Musi sie w koncu udac :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Polisiu kochana. Wiesz ze ja to jestem troche inny temat. Pisalam juz wielokrotnie ze owszem przygotowywalam sie pilnie kilka miesiecy ale w ciaze udalo mi sie zajsc w pierwszym cyklu. Gdyby wtedy sie nie udalo jestem pewna ze w kolejnych nie mialabym juz tyle motywacji. Zatem ja nikomu sie nie dziwie ze nie dawal z siebie 120%, trzeba zachowac umiar i zdrowy rozsadek i poprostu miedzy tym calym planowaniem ZYC. Udalo mi sie ale nie masz pojecia jak wiele zdrowia psychicznego mnie to kosztowalo, nie chce nawet sie rozpisywac na ten temat. Zrobilas wiele i tego sie trzymaj!

Nuuśka Elmo już już przestaję biadolić co będzie to będzie a ku#%$ synuś będzie i tyle !!! NO NIE ???????????? Się te wasze kciuki i fluidy ( szczególnie te od Oczy Niebieskie) muszą przydać nie !!! Pozytywna energia musi być !!! Wiecie co mój M dzisiaj zauważył ,że śpię z komórka przy doopie i klimę wciągnęłam do sypialni...zauważył po trzech albo czterech miesiącach...ależ mam spostrzegawczego małżonka !!!
Z Młodą "czułam" że to to sporo przed terminem @...ale ile ??? Nie pamiętam !!! Ale wiecie jak już minie owulka i ovufriend wskaże "bardzo dobry czas współżycia" to człowiek już się nakręca...tu mnie ukłuje, tak strzyknie !!! Koszmar....najlepiej to byłoby odłączyć myślenie ... klik i wyłączone !!!

Ana trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!!!!!!!!!!!!!!

Pirania ależ ja Cię podziwiam, w ogóle jestem Ci wdzięczna za wszystko co robisz, zresztą pisałam to wielokrotnie i będę powtarzać, tak samo, jak to, że powinnaś napisać książkę :) naprawdę.
Przeczytałam wszystko odkąd jesteś, a i tak czuję, że nie mam takiej wiedzy jak Ty, po prostu podziwiam.

Ana powtarzaj jutro albo pojutrze, bo czasem dzień po dniu nie widać róznicy, czekamy na wieści,

Elmo a Tobie nie musi być głupio, dla mnie jesteś wzorem :) jeśli kiedykolwiek jeszcze zdecydujemy się na dziecko (zabawnie to brzmi będąc w ciazy) to postaram się jeszcze bardziej przyłożyć, bo dla mnie Ty jesteś mega :)

Piranhia nie ja pierwsza i ostatnia chcialam powiedziec a raczej napisac: KOCHAM CIE! Dzieki za wszystkie rady - nie tylko odnosnie planowania plci. Jestes The Best!!
Ana87 ja tez pierwszy test mialam taka kreske jasna, ze tylko pod swiatlo bylo widac i bylam przkonana, ze mi sie przewidzialo. Po kilku dniach byla juz ciemniejsza. Wiec jak dla mnie kochana jestes zaciazona!! lalalal

Ana nie masz za co dziekowac, to szczera prawda !! :-) Czemu wczesniej w ogole nie pisalas, ze byla jakas krecha ? Bedziesz powtarzac jutro tescior ??? :-) Wysylam Ci milion &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& musi sie udac ! :-)

Dorcia pewnie ze synus bedzie !!!! Przede wszystkim duzo pozytywnej energii, i wiary w siebie i dopniemy swego. Bedzie synus i to juz wkrotce :* a na razie nie mysl, nie denerwuj sie i koniec kropka !! Wiesz w ogole co ja robie ???? z komorka to spie caly czas pod poduszka, ale po przytulankach klade sobie laptop na nogach i siedze na Nim jak najdluzej, a Ł. ostatnio mi powiedzial, ze jeszcze troche a mikrofalowke i telewizor zaciagne do lozka :laugh2:

Ostatnia edycja:
Ana, trzymam i nie puszczam, bardzo prawdopodobne jest, że mały wielki cud zamieszkał już w Tobie, czekam rano na || na Twoim teście :-)

Elmo, dopiero teraz doczytałam, strasznie Ci kochana dziękuję za to co napisałaś
494.gif
Ty zrobiłaś zdecydowanie WSZYSTKO a jest to naprawdę nie lada wyzwaniem i trudnym do zrealizowania osiągnięciem :-)

Nuuuśka, ja proponuję taki system, pierwsze starania zaraz po @, np. w 6-7 dc, potem w 11-12 dc a potem 12h po pozytywnym teście owulacyjnym bo zauważyłam, że często masz owulki w okolicy 17 dc (zaufaj testom, kup ich dużo a w okolicy spodziewanej owulacji testuj co 4h). Oczywiście to na razie taki ogólny plan, w czasie cyklu będziemy na bieżąco kombinować co i jak :-)

Dorcia, hehehe, uśmiałam się z tego zwiększania jonów dodatnich i spostrzegawczości M :-D

Polisia, dzięki! Będzie córeczka, zobaczysz :tak:

mamawczesniaka, i dla Ciebie wielki buziak!
394.gif

L.p.
Nick
Planowana płeć
Ilość czynników wziętych pod uwagę
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki
Czy udało się
1
Piranha
dziewczynka
6
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
TAK
2
Noemi
dziewczynka
5
TAK
3
Nullka
dziewczynka
6
TAK
4
Ann29
dziewczynka
4
TAK
5
Truskafffka
dziewczynka
4
TAK
6
Magda_z_uk
chłopiec
6
TAK
7
Czarna
chłopiec
3
TAK
8
Elmo
chłopiec
7
[FONT=&amp]D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0[/FONT]
TAK
9
Ewelin
dziewczynka
6
TAK
10
Mamawczesniaka
dziewczynka
3
NIE
11
Polisia
dziewczynka
5
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0
12
Agulek
dziewczynka
4,5
13
Myszka281
dziewczynka
3
Dotychczasowa skuteczność 90%
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony

Ostatnia edycja:
Nusska-pisalam cos ze drugi bladzioch sie pojawil,ale myslalam ze testy tak maja. :)
Piranha-nie testuuje jutro , nie mam testu i go nie kupie :) poczekam jak w srode sie nie pojawi@ to wtdy zakupie i zatestuje

Jeszcze raz dziiekuje za wsparcie
Dorcia- ty niedlugo testujesz.pamietam i trzymam&&&&&&
Dobrej nocki dziewczyny

reklama
Hej dziewczyny.
Mamowczesniaka gratulacje. Chłopaki są fantastyczne, a jeszcze mniejsza różnica wieku jak u Ciebie to już w ogole bajka. Dogadają się chłopaki. Ja mam nadzieję, że u mnie kiedyś się ta granica trochę zatrze :-D

Ana kciuki trzymam &&&&&:tak:

Kurdę ja w niecałe trzy m-ce chyba za bardzo swojego ogranizmu nie poznam, więc obawiam się, że moje starania mogą się ciut przesunąć. To moje ostatnie dziecko więc muszę się przyłożyć.

Piranha jesteś wielka a Twa pomoc nie oceniona. Muszę napisac do Ciebie na priv bo mam jeszcze mnóstwo pytań, więc jak będziesz miała chwilkę czasu to odpisz plizz. No i najpierw ja muszę wiadomość napisać:-D

Do góry