reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cudowna tabelka Piranio, chyba tak, każde dziecko to cud :) rany, ja już chcę poczuć ruchy! :D

Ana kciuki!!

Kusiak witaj i podczytuj nas koniecznie, tu jest naprawde bardzo pomocna atmosfera i maaaaasa wiedzy!

reklama
hejka :)

fajny pomysł z tą tabelką, uporządkowane wszystko, pewnie pomoże nowym staraczkom:tak:

Mamawcześniaka wielkie gratki małego supermena:-)
ja jak byłam w ciąży mówiłam sobie dokładnie to samo, zrobiłam co nieco, żeby ułatwić dziewczynce drogę do jajeczka, a jakby się tam znalazł chłopczyk...to znak że niezły agent i supermen, skoro tyle przeszkód pokonał i swego celu dopiął:-p:-)

dodaję dane do tabelki...choć przyznam że już niektórych rzeczy nie pamiętam:sorry:

Dieta przestrzegana przez nas oboje, choć D miał mięsno-ziemniaczane grzeszki na sumieniu :p, suplementy braliśmy oboje, minerały łączą mi się z dietą i suplementami, więc zakładam że ten punkcik zaliczamy, co do hormonów, nie wiem...jakieś badania robiłam przed ciążą i pamiętam jedynie że Pirania pisała że wyniki są dobre:laugh2: D badanych hormonów nie miał, ph u mnie dość ładnie w okolicach 4,5-5,0, zbijane sylkiem przed i po stosunku, jony- hmmm lato było :p za to wiem na pewno że owulacja mi jakoś tuż przed albo tuż po pełni wyskoczyła. Odległość od owulacji totalnie olałam, chciałam po prostu żeby plemniczek dorwał jajeczko ;) Poza tym brak typowo płodnego śluzu i niskie ph dodawało mi odwagi do szaleństw w okolicy owulacji. Za to grzecznie bez mojego orgazmu się staraliśmy :-p

Witajcie.

Piraniu
w tej tabelce przy moim nicku popraw w punkcie O na 1. W owulke sie wstrzelilam jak nic. Bardzo mi sie podoba ta tabelka :tak:
Kusiak witaj. Ja chlopczykowa ale trzymam kciuki za wszystkich.
Truskafka hej.
Ana &&&&&&&& zeby @ juz nie przyszla!:tak:

Witajcie kobietki

U mnie dzisiaj jakiś ciężki dzień będzie...pogoda się skiepściła :-(
Mnie chyba łapie jakieś przesilenie jesienne...jeszcze nie mam doła ale wystarczy jeden ruch łopatą i wpadnę :no:
Może później poprawi mi się humorek ??? Nie wiem czy jest to spowodowane pogodą czy faktem że dzisiaj 22 dc a ja nic nie czuję ! Wiem że w końcu mi się uda ..WIEM TO !!!
Idąc na zakupy spotkałam znajomą i znów zapytała ...a Wy kiedy w końcu postaracie się o drugą dzidzię ??? I kurde nerwy mi puściły...tak jej nawtykałam że aż się jej głupio zrobiło...I jak ochłonęła to przeprosiła, że ona sądziła że ja mając tak silny instynkt macierzyński mogę mieć dziecko na zawołanie, że była pewna że ja z wygodnictwa nie chcę dziecka !!! Kur%$^ niech Ci ludzie myślą mniej , co??? Albo niech nie myślą o innych ...niech się zajmą sobą !!! I po chwili się rozpłakała , że dałaby wszystko żeby jej dziecko było w moim brzuchu,bo jest w 10 tygodniu ciąży !!! Niechcianej ciąży !!! Dwie ciąże usunęła za granicą a o tej dowiedziała się w piątek i nie wie co zrobić !!! Na pożegnanie rzuciła...kupiłam bilet...wylatuję w poniedziałek. Mam doła !!!

Na sąsiednim osiedlu mam rodzinę patologiczną...dwoje maleńkich dzieci...on choroba psychiczna plus alkoholizm, ona schizofrenia paranoidalna. Gmina dała im szansę ... nie zabrali dzieci ... teraz wszyscy drżą o ich los ... gmina umyła ręce !

Wystarczą mi te dwa przypadki żeby stwierdzić że życie jest niesprawiedliwe ... ale wiara czyni cuda...ja oczekuję że może dla mnie stanie się cud !!!

Hejka! Ja tak na szybko bo mam zaraz gości :-)

Kusiak, witaj i rozgość się! Chleb jest w porządku :tak:, zalecany jest niskosodowy, ja mam maszynkę do wypiekania chleba i przynajmniej wiem co w nim jest.

Truskafffka, jak miło Ciebie tu widzieć i cieszę się, że jeszcze tu zaglądasz. Zrobiłaś naprawdę sporo :tak:

Elmo, przekopiowałam ze swojej pozycji w tabeli, zmieniłam kolory ale już zapomniałam -zmienić z 0 na 1, uroki "kopiuj - wklej", dzięki :-)
Z hormonami przyjmuję zasadę, że jak ktoś ich nie znał u siebie czy M to odejmuję 0,5 (no chyba, że obserwował swoje cykle i tempka w FF była wyraźnie niższa czy wyższa jak w poprzednich cyklach), pomarańczowy czy czerwony kolor nie oznacza zatem, że hormony miały zły poziom ale, że nie wiemy jaki miały ;-)

L.p.​
Nick​
Planowana płeć​
Ilość czynników wziętych pod uwagę​
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki​
Będzie mieć/ma:​
1​
Piranha​

6​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0

2​
Noemi​
5​
3​
Nullka​
6​

4​
Ann29​
4​
5​
Truskafffka​
5​
D–1, S–1, M–1, H–0,5, P–1, J–0,5, O-0
6​
Magda_z_uk​
6​
7​
Czarna​
3​
8​
Elmo​
7​
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-1
9
Ewelin​

6​
10​
Mamawczesniaka​
3​
11​
Polisia​

5​
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0

12​
Agulek​
4,5​

13​
Myszka281​

3​

Dotychczasowa skuteczność 90%​
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :)

Dorcia oczywiscie ze stanie sie cud, nawet nie cud tylko po prostu wreszcie doczekasz sie upragnionych | |. Niestety co do rodzin patologicznych to przemilcze...u Nas na osiedlu tyle tego jest ze glowa boli. A do pracy przychodzi taka jedna babeczka majaca 7 dzieci, kazde co roku rodzone doslownie + 3 doroslych juz dzieci. Szok jak kiedys wparowali do poradni ...a ten 'tatus' boze uchowaj. Chyba z baru do wieczora nie wychodzi a w domu tylko sypia.
Nakrecaj sie pozytywnie ile sie tylko da a zobaczysz ze bedzie dobrze :* Ja jestem taka wsciekla ze jeden Bog wie co zrobie tej cholernej malpie jak sie pojawi ! Dzis juz 5 dzien od odstawienia lutki i nic :no:

Przyszedl wlasnie cynk i paski Ph. I teraz prosze z racji mojej zielonosci w temacie jeszcze jak uzywa sie paskow pH bo widze ze sa 4 kwadraciki wiec rozumiem ze na taka glebokosc trzeba pasek umiescic w Naszej dowcipnej ?

Dorcia wspolczuje bidulko. Masz racje zycie bywa niesprawiedliwe. To mialas sytuacje z rana... nie dziwie sie ze wybuchlas, ale popatrz jaki los przekorny. Baba leci pozbyc sie dziecka a Ty tak czekasz nie no :-( nie moge. Dorcia &&&&&&&&& obys juz nie musiala czekac!

Polisia tak jeszcze mi sie przypomniala Twoja wizyta. Jestem w szoku ze tyle kosztowala i nic nawet nie zobaczylas, ale ja mialam podobna sytuacje. Wtedy co poszlam w 15 tc pamietasz? Zaplacilam 150 zl w renomowanej klinice za samo usg, niby chwalony lekarz... i daj spokoj, malo tego ze nic nie widzialam to jeszcze lekarz nawet nie bardzo chcial dyskutowac na temat płci, a dodatkowo powiedzial ze nie widzi narzadow meskich. A wez. No ale ciekawosc nasza nie zna granic i to jest cena za glupote. &&&&&& za Twoja córeczke wymarzona. Zycze tez zebys szybko poczula ruchy. Ja juz na Twoim etapie zaczelam czuc ale szczerze to bylam bardzo zaskoczona, nie spodziewalam sie az tak wczesnie bo Zuze czulam dopiero okolo polowy ciazy. Ale zleci zobaczysz. A to takie fajne :)

Nuska nosz co z ta Twoja @... czekalam wlasnie az zaznaczysz tempke. Jak ma przyjsc to niech przychodzi i nie wkurza. Co do paskow ph nie stosowalam ale mozna nabrac sluz na patyczek kosmetyczny i przylozyc ale wiem ze dziewczyny poprostu wkladaly ten pasek i tyle. Pirania pisala ze sluz gleboko w srodku ma ponoc wyzsze ph niz ten z nizszych partii wiec taki na patyczku ja wiem czy bylby wiarygodny? Co do testów owulacyjnych o ktorych wczoraj byla mowa zachecam do kupna tych ktore polecala Pirania One Step Ovulation Test. Nie sa tanie ale moim zdaniem dobre http://allegro.pl/ciaza-testy-owulacyjne-instrukcja-na-sztuki-i3583946270.html

Ostatnia edycja:
Kobietki wasze kciukasy zaciskane wstrzymują u mnie @@@@ oby tak dalej :) :-):-):-)
Dorcia- też czasami się zastanawiam dlaczego to wszystko jest takie niesprawiedliwe, dlaczego ludzie którzy pragną dziecka nie mogą Go mieć, a ludzie ,,patologiczni" bo jak inaczej ich nazwać zaliczają wpadki jedna po drugiej:(:(:( ale cóż nie możemy zmienić tego pokręconego świata. Doczekasz się wkońcu dwóch kreseczek, zobaczysz. Właśnie teraz twoja Dzidzia wędruje by z Tobą zamieszkać na 9mieciecy&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
a co do aborcji to nie rozumiem jak w ogóle można o takim czymś pomyśleć a co dopiero wykonać:-:)-:)-:)-:)-(

mamawczesniaka gratuluje synka, jesteś cudowna mamą. powiem ci ze mój drugi synuś to istne cudeńko i taki mamusiowy. Powiedział mi niedawno ze on spróbuje mleczka z cycuszka bo przecież on mały, brat straszy to juz nie może ale on przecież tak. Podchodzi do mnie i miałcze jak kotek bo mówi ze tak malutkie kotki proszą swoja mamę o mleczko, haha, jest przezabawny.

Dorcia ja tez nie chc e nic słyszec o następnym cyklu, świtnie się wstrzeliliście i tego sie trzymamay. Kciuki z całych sił.

Ana i jak tam tescior, jak taka niewidoczną różową miałam że tylko ja ja widziłam. a na następny dzien juz mocniejsza. dawaj znać bo czekam niecierpliwie.

polisia emocje ogromne wiem i wyobrażam sobie co czujesz, ja trzymam kciuki za twoja córeczkę, bardzo dużo zrobilaś, i o tym myśl. czekanie jest dobijające ale musisz czekać.ja dalej zyje w strachu że może to pomyłkatakże wszystkie będziemy czekać az do porodu

Nuska ja płaciłam za jeden zabieg 500 zł(dwa zabiegi), ale wcześniej chodziłam do lekarza który brał po 200 i beznadziejnie mi to zrobił, maiłam mnóstwo wylewów bo to nie łatwy zabieg, tak sie wstrzelać w malutkie żyłki

elmo ja nogi mam straszne, nie wiem co z nimi zrobić. po porodzie od razu wale na zabiegi i tak w przyszłe tato tylko długie spódnice mi pozostaną do noszenia bo nóg nie pokażę.
Ja mam płaszczyk na zimę, nie za gruby ale może dam rade w nim przechodzić, taki rozkloszowany w szarym odcieniu. Pochwal się jakie gatki kupiłaś, ja juz wyprawkę na dwa pierwsze miesiące mam gotową, jeszcze cos będe dokupowąć ale juz na więsze rozmiary, tak 3-6 miesiąca. wczoraj byłam u gina. mam niedoczynność tarczycy to Hashimoto, mam brac hormowy9jeszcze tego mi brakowało) no i ciagle twardniej mi brzuch, Tobie twardnieje? Wczoraj sprawdzała szyjkę ma 3,5 cm ale za tydzień mam przyjść znowu sprawdzić i zobaczymy czy sie skraca. No i za tydzień dopiero będzie robił to USG połówkowe. I zastanawiam się nad zwolnieniem.

kisia witam, ja ograniczyłam pieczywno a jak juz to pełnoziarniste jadłam.

reklama
Elmo kochana poratujesz wiedza ?:) Jak sie dokladnie stosuje paski pH ?

ana kiedys powiedzialam do Ł. ze jesli to Bog rozdziela dzieci to robi to strasznie niesprawiedliwie. Nie znam logicznego powodu tego ze najgorsze pijaki, cpuny maja dzieci ktore od malenkosci cierpia, wiele z Nich ginie niestety..patologia zawsze wedruje z gromadka swoich dzieci, kogos to dziwi ? Nie. Bo ja wode kazdy z Nich ma, ale na paczke prezerwatyw to juz nie.
A my staramy sie tyle czasu juz, kazda z Nas jest przygotowana na w pelni swiadome, dojrzale macierzynstwo, a kazdy dzien jest walka o lepsze jutro, ktore nie wiadomo kiedy zechce do Nas zawitac :-(
Zreszta Ciebie to nie dotyczy !!! Ty juz masz fasolcie w brzuszku :-):-)

matik jak sie dzis czujesz ?? Pamietaj, nie wolno Ci sie poddawac :*

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )
Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
zakrecona
- termin @
gorgusia - termin @
matik2012 - termin @ ( 6 cykl starań)

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)