reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja czytam jak tylko mogę,ale czasu mam bardzo mało...praca czasem nawet po 10h i dużo normalnych obowiązków. Mi się ta tabelka podoba. I dla mnie będzie pomocna.
Dziewczyny-czy suplementy kupuje w necie?
U mnie nadal lipa z temp- rano 35,96... A powiedzcie czy temp w buzi może być niższa niż na czole? Bo na czole wychodzi 36.6...

reklama
Ja traktuję tabelę czysto jako źródło informacji/statystyk, z boku nie odbieram tego jako jakiejś rywalizacji czy coś. Ot, ciekawa byłam tych czynników i czy jakieś się np. pokrywają. Myślę, że każdy, kto decyduje się na dziecko zdaje sobie sprawę, że tu żadnej gwarancji nie ma.

Polisia ja nie odbieram tak tej tabelki mimo, ze jestem na ostatnim miejscu i jeszcze mi sie nie udalo planowanie :baffled:
Moglam sie bardziej przylozyc i poczekac ale ja w goracej wodzie kapana jestem. Zreszta tak jak wiece dla mnie najwazniejsze zeby ciaza dobrze sie skoanczyla. Jak zaczelam planowac to naprawde baaaardzo chialam dziewuszke ale jak zaczely sie plamienia to modlilam sie zeby sie dobrze skonczylo i nie wazne jaka plec. Choc nie powiem gdzies na dnie serca mala iskierka nadzieji, ze moze lekarz jednak sie pomylil... :-)

gorgusia, pewnie że jest różnica w temperaturach mierzonych w różnych miejscach :tak: Ja na Twoim miejscu nie kombinowałabym z różnymi termometrami tylko zawsze mierzyła tym samym, w tym samym miejscu i o tej samej porze. To czy temperatura jest wysoka czy niska nie jest tak istotne co jej zmiana. Zobaczysz, że jak będziesz mierzyła codziennie, będzie piękny wykresik!

piranha kochana ale ja Luteine wzielam 18 dc okolo 12 a temperature mierze o 4.30 wiec tu Luteina nie mogla spowodowac wzrostu :zawstydzona/y: na pewno nie w tym dniu,bo wtedy wzielam 1 tabletke, nie bralam jej wczesniej kochana. Ale tez podejrzewam, ze owulacja mogla byc pozniej wiesz. Zastanawiam sie nad tym 20dc, wtedy byl maly spadek, a testow nie robilam bo te ciagle pojawianie sie | | wyprowadzilo mnie z rownowagi. Teraz cykl mugl sie wydluzyc tez przez Luteine wlasnie, choc dzis juz 4 dzien od odstawienia, temperatura spadla ale @ dalej nie ma :zawstydzona/y: Mam prosbe do Ciebie. Pomoglabys mi w tym miesiacu ze starankami ? wiem, ze to glupie o co prosze, ale kurcze miesiac w miesiac sie okazuje zaliczam takie wlasnie glupie wpadki :no: Tu za duzo, a tu znowu w ogole i potem tak wlasnie wychodzi. Prosze Cie o pomoc jako kogos doswiadczonego, kto podpowie mi co robic bo gubie sie w tym :/
A my do tabelki sie jeszcze nie kwalifikujemy rozumiem :-D

gorgusia tak, ja wszystkie suplementy kupuje przez allegro, te apteczne jak pisaly dziewczyny maja za male wartosci. A co tempki nie pomoge, ale wydaje mi sie ze tak, bo to jakby na to nie patrzec inne miejsce pomiaru prawda :) Pozostalabym na jednym miejscu pomiaru i nie nakrecaniu sie tak bardzo, bo sadze ze pomiary sa wlasciwe, moze rzeczywiscie nie mialas w tym cyklu owulacji :/ Zobaczysz ze wszystko sie ladnie wyklaruje :)!!

oczy niebieskie mysle ze Twoja propozycja z wpisaniem tabletki + porad na temat suplementacji w osobnym pod forum byloby dobrym rozwiazaniem. Moze zalozymy po prostu grupe ? I tam bedziemy wpisywac wszystkie najwazniejsze wiadomosci, porady itd. Ciezko jest je mimo wszystko odnalezc dla nowych osob na forum a tak wszystko byloby w jednym miejscu i byloby bardziej czytelne. Choc ja zalozylam juz swod podreczny notatnik z Waszymi radami i wszystko mam w Nim :) Wlacznie z Twoimi poradami :*

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, czy Wy mogłyście łykać suplementy i nie miałyście po nich skutków ubocznych?
Ja zaczęłam brać wapno i magnez ale po magnezie boli mnie głowa a po wapnie mam kłucie w nerkach i pęcherzu. Chyba muszę zrezygnować z suplementów :crazy: Może mam już wystarczającą ilość tych minerałów w organizmie ?

Co do diety dziewczynkowej, jakie warzywa jadłyście?

Mamawczesniaka, gratulacje!!!!!!!!!

Anette...ja mam wieczną zgagę i na początku miałam biegunkę (ale to normalka przy jelicie drażliwym) Ja łykam tylko te suplementy chłopaczkowe które "zatwierdził" mój urolog:tak:
Ale teraz jest już "z górki"

Co u Was laski ...cosik mało skrobiecie !!!???

Dorcia, ja muszę sobie zbadać ile mam w organizmie Ca i Mg wtedy zdecyduję, co dalej.
Już wiem jak wapno działa na śluz, dostałam katar półtora tygodnia temu a nadal jest gęsty i nie mogę się go pozbyć :sorry:
Nie jem w ogóle soli (przy katarze nie czuję i tak smaku i zapachu, więc nie jest to problem ;)) z potasem uważam ale jak patrzę to prawie wszystkie warzywa go zawierają i tu mam dylemat...

Ostatnia edycja:
reklama
dorcia jak mnie wszystko zaczyna bolec !!!! AAAAAA :szok: chyba malpa nadchodzi wielki krokami. A Ty no wlasnie kiedy kochana testujesz powiedz mi ?!! Bo to juz chyba na dniach @ ma sie pojawic :*

Do góry