reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A myślicie, że w ogóle moznaby do pierwszej wiadomości w tym wątku dodać info: tu czytaj, tutaj dołączyła Pirania odtąd warto czytać wszystko itd? To by było coś! :)

No dobra, nie całkiem chyba dobrze wyraziłam się z tą tabela, też jestem za nią, bo jest ważna informacyjnie, jakoś tak mnie to po prostu przejęło, że potem ktoś się za bardzo nią zasugeruje, ale mówiłam hormony :) w tej ciazy jakaś taka jestem płaczliwo humorzasta, więc przepraszam :)

D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
to ja uzupełniam

D-1, S-1, M-1, H-0, P-1, J-1, O-0
jony tutaj ksiezyć był pół na pół, ale miałam bransoletkę, lampe i lato, za to hormony sądze, że ok, bo obserwowałam, dwa cykle wcześniej były badania, a potem temp z cyklu na cykl wyższa. Ale nie mam badań z tego, więc wpisałam 0.
Resztę wypisywałam, ale w razie co mogę przypomnieć :)

ja jeszcze nie znam płci, więc niczym się nie sugeruję w jakąkolwiek stronę

reklama
Nuuśka Maggie ja dopiero za 9 dni testuję ...w następny wtorek !!! Ale już Wam mogę powiedzieć że ...mam nadzieję że listopad będzie dla mnie szczęśliwy...czuję że nic nie czuję...a chyba już coś czuć powinnam ???
Ovufriend zmienił mi owulkę z 16 dc na 18 dc. W ogóle muszę sobie dodać wykres to same zobaczycie !!!

Polisia, hehehe, usunęłam wytłuszczenia by nikt nie poczuł się gorszy :-), jeśli kilka razy przez 3 miesiące zjadłaś coś zakazanego to rewelacja i super dietę utrzymałaś (wielki szacun :tak:), czynnik uwzględniony w 100% :tak:....po prostu chyba warto odjąć np. pół punkta jeśli M nie łykał suplementów czy nie stosował diety by tabela była wiarygodna (w końcu nasi mężczyźni mają też duży udział w powodzeniu misji :-)), wiadomo, że każda z nas robi co może a zrobienie wszystkiego jest prawie nierealne, to, że ktoś zastosował mniej czynników nie świadczy o tym, że jest gorszy. Jeśli jednak nie chcecie tej tabeli to nie będę jej prowadzić, nie chcę by ktoś poczuł się choć w ułamku dotknięty.

Nuuuśka
, czyli to Twój organizm zafundował taki skok :-) ale z tego co pamiętam to Ty wysokoprogesteronowa babka jesteś :-) a progesteron zaczyna rosnąć jeszcze przed owulką. Zarówno wykres jak i dane z monitoringu (dużo płynu oraz grubość endometrium) oraz fakt, że test owulacyjny był negatywny (a w poprzednich cyklach miałaś pozytywne tuż przed owulacją) pasują mi do późniejszej owulacji co dało spory odstęp od ostatniego serducha. Kochana, bardzo chętnie Ci pomogę!

Co do osobnego forum / podforum / grupy - super propozycja (zwłaszcza pod kątem nowych forumowiczek), niestety ja już nie dam rady czytać 2 osobnych wątków :-( (w każdym razie na razie), pisałam jakiś czas temu jeszcze na grupie zamkniętej ale od dłuższego czasu fizycznie nie mam kiedy, żal mi potwornie bo tęsknię bardzo za dziewczynami, wiele im zawdzięczam i mam nadzieję, że niebawem będzie mi dane jeszcze znów popisać z nimi. Same wiecie, że czytam Was tu i piszę na wyrywki, sklecenie nawet tego posta zajęło mi sporo czasu bo przez dzieciaczki moje muszę co chwilę robić przerwy ;-)

Anette, ja na szczęście nie miałam kompletnie żadnych skutków ubocznych ...poza zanikiem EWCM :-)

Dorcia nic nie skrobiecie? :-) Co wejde i wezme sie za odpisywanie to cos lub ktos mi przeszkadza. Przerywam a jak wchodze znowu to juz naprodukowane... :-) Dolacz wykres podpatrzymy. I kopa zaraz dostaniesz bo mialas sie pozytywnie nastawic a Ty juz o nastepnym cyklu :-p
Gorgusia tak jak mowi Araki najwazniejsze jest to aby mierzyc zawsze w tym samym miejscu o tej samej porze i tym samym termometrem! Nie kilkoma i nie porównuj czy niska czy wysoka bo porownania narazie nie masz. Pewnie ze jest rozniaca pod jezykiem a na czole, ba jest nawet roznica pod jezykiem z boku a pod jezykiem na srodku z tego co wiem. Ja mierzylam dowcipnie :/ (choc dlugo nie moglam sie do tego przekonac zachecam i Ciebie) i roznica byla nawet miedzy glebszym a plytszym wlozeniem termometra (sorki za szczegoly) wiec pamietaj, zawsze tak samo!
Airfix Ty chyba pytalas jakis czas temu o cynk? Ty? A wiec tak, z moich informacji wynika (i tak tez pisala Pirania calkiem niedawno) ze cynk pomaga w implantacji zarodka (stad ja go stosowalam poniewaz nie moglam B-100 B complex gdyz sprzyjal poczeciu dziewczynki) a takze uregulowac cykl. Ja jednak mialam chyba zbyt dozo tego cynku w organizmie (jadlam pestki dyni na kilogramy i bardzo duzo warzyw) i chyba mi namieszal w cyklu przed staraniowym. Odstawilam w cyklu staraniowym i juz wszystko bylo dobrze. Tak wiec łykany przez mezczyzne sprzyja poczeciu chlopca, łykany przez kobiete ponoc nie wplywa na plec. Powiem nawet ze jak juz bylam w ciazy wyczytalam informacje (nie wiem na ile wiarygodna) ze łykany przez kobiete sprzyja poczeciu dziewczynki, mialam załamke przez tydzien :-D sama wiec ocen co zrobic.
Anette ja tez nie mialam skutków ubocznych. No albo juz o nich nie pamietam :)

Piraniu kochana. Wiesz ze my rozumiemy i nie musisz sie tlumaczyc. Widzisz ja wystarczy ze przestalam pracowac a w efekcie siedziec przy kompie 8 godzin dziennie i tez juz nie znajduje tyle czasu na bb mimo ze teoretycznie powinnam miec go wiecej. Zuza w przedszkolu ale ja ciagle mam cos do zrobienia. Ja podziwiam Cie calym sercem ze majac juz 2 dziciaków i nie planujac kolejnych wciaz wczytujesz sie w forum i znajdujesz czas i ochote (przede wszystkim ochote) na odpisywanie. Osobiscie jestem Ci dozgonnie wdzieczna za kazda rade i jesli rzeczywiscie (bo wciaz nie dowierzam) urodze syna to chyba na piechote przyniose Ci wielka dostawe kasztanków. A narazie dla Ciebie i buziak . Co do czynników, przy kazdym stawiam sobie 1 (mi jest az wstyd ze az tak bardzo sie przykladalam), moj M łykal wszystkie suplementy z listy na chlopca a diete napewna nie na 100% ale jednak zmienil bardzo, w ostatnim miesiacu przed staraniami nie wypil nawet lyka alkoholu zeby sie czasem nie zakwasic. Z reszta pewnie zabilabym go wzrokiem gdybym zobaczyla ze je cos nie wlasciwego heh. Mam tylko watpliwosc co do hormonów, bo jak juz mowilam nigdy ich nie badalam. Na podstawie tego ze temperatury z cyklu na cykl byly nizsze i ze najwyrazniej nic nie bylo zaburzone skoro udalo sie w pierwszysm cyklu moge ocenic ze byly takie jak powinny, ale nie mnie oceniac.

Ostatnia edycja:
Misiaczke mam miec w srode,dzis zatestowalam 20 testem,pojawila sie bardzo slaba ruga kreska,az test rozwalilam zeby zobaczyc czy nie ma tam pod spodem paska co by przeswitywal:) no i nie bylo paska zadnego tam.jak myslicie czy mam jeszcze realna szanse???

Ana, jeśli pojawiła się druga kreska albo chociaż cień (byleby miał on różowawe zabarwienie, szare to linia po odparowaniu moczu) to ciąża jak nic, zaciskam kciuki i nie puszczam!

Elmoo-mi sie rano zdawalo ze lekko rozowy ,ale bardzo lekko.ale ze zlosci go zniszczylam:(szczerze co o moim przypadku sadzisz kochana?

Pirannha-ja nadziieje stracilam juz,nawet mezowi powiedzialam ze nic z tego.ale moze znowu sie nakrecam.trzymaj mocno kciuki prosze oby stal sie cud:)

reklama
Ana jesli cien byl choc minimalnie rozowy a nie szarawy jak pisze Pirania to jest wielka szansa! &&&&&&&&&&&&& oby Ci sie udalo! Pisalam Ci ze ja tez w okolicach @ tez mialam normalne bóle, bylam pewna ze zaraz dostane @. Pewnie Hcg przyrasta u Ciebie powoli, masz mozliwosc zatestowac jutro? Albo pojutrze? Oby @ nie przyszla!!!! Bardzo Ci tego zycze.

Do góry