reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny dzisiaj mam już taki mętlik w głowie, że już nic nie wiem :-:)-( wiem że która z Was niedawno pisała od której strony najlepiej zacząć czytać (chodzi mi o wypowiedzi Piranhi )a czy możecie mi przypomnieć? A możę któraś z Was ma już skopiowane najważniejsze informacje z forum dotyczące starań o dziwczynke i poratowałaby mnie na priv :-) będę ogromnie wdzięczna Dzisiaj przeglądałam informacje na temat chińskiego kalendarzyka i trafiłam na jednej ze stron że do wieku trzeba dodać 1 rok i wtedy dopiero patrzy się na tą tabelkę Czyli jak mam teraz 27 lat to mam sprawdzać na 28 . czy to prawda?
Wszystkie jesteście tutaj kochane :-)

Najlepszy jest niebieski, fioletowy i rozowy :-) Czerwony to mi sie zawsze tylko z jednym kojarzyl :wściekła/y:

Ana a widzisz, to ja nie doczytalam w takim razie. Oj mocno trzymam kciuki za Ciebie !! Cos czuje, ze @ sie na pewno nie pojawi ani w srode ani przez najblizsze 9 miesiecy. Oby ten miesiac komus jeszcze przyniosl szczescie. Lubie padziernik - Olusia przyszla w Nim na swiat. Dokladnie 19-go, w sobote urodzinki :happy:

Piranha pisalam Ci juz, ze jestes dobra i kochana duszyczka ? Nie wiem jak Ci dziekowac, wiem ze zajscie w ciaze to indywidualna sprawa kazdej z Nas, ale beda tu czuje sie od stop do glow zaopiekowana jak najlepiej sie da. Wiem, ze mam na kogo liczyc,.Ok czyli wstepny plan mamy taki - 3 dc badania, 6-7 dc pierwsze przytulanki a reszta wyjdzie w praniu :-) Musze sie obkupic w testach bo mam reszte, o tym jedynym chyba zapomnialam :eek:

Milego wieczoru i spokojnej nocy dziewczynki :*

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )
Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
zakrecona
- termin @
gorgusia - termin @
matik2012 - termin @ ( 6 cykl starań)

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( koniec 2013)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Wklejam nowy prototyp, zrezygnowałam nie tylko z kolorów ale w ogóle z określenia "udało się", w końcu każde dziecko to cud, który się udał :-) Może potem uda mi się Was poczytać.

L.p.
Nick
Planowana płeć
Ilość czynników wziętych pod uwagę
Uwzględnione i nieuwzględnione czynniki
Będzie mieć/ma:
1
Piranha

6
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0

2
Noemi
5

3
Nullka

6

4
Ann29

4

5
Truskafffka
4

6
Magda_z_uk
6

7
Czarna
3

8
Elmo
7
D–1, S–1, M–1, H–1, P–1, J–1, O-0
9
Ewelin
6

10
Mamawczesniaka
3

11
Polisia
5
D–1, S–1, M–1, H–0, P–1, J–1, O-0

12
Agulek
4,5

13
Myszka281

3

Dotychczasowa skuteczność 90%
Oznaczenia:
D – dieta, S – suplementy, M – minerały (Ca, Mg, K i Na), H – hormony, P – pH, J – jony, O – odległość od owulacji
Kolor zielony – czynnik spełniony całkowicie
Kolor pomarańczowy – czynnik spełniony częściowo (np. odjęte 0,5 za niestosowanie diety lub niełykanie suplementów przez M)
Kolor czerwony – czynnik nieuwzględniony

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,
ja was tu czytam i czytam i czytam :) probowalam od poczatku jednak z braku czasu musialam przeskakiwac co kilkanascie stron ale udalo sie i dotarlam do konca. Wszystkim tym co sie udalo wymajstrowac dzidziusia gratuluje! :)
Ja mam dwoch chlopakow i wlasnie z M podjelismy decyzje ze chcemy sie starac o 3 i bardzo bym chciala dziewczynke :) aczkolwiek wiem ze jak bedzie 3 chlopiec to bede sie bardzo cieszyc :) po prostu stwierdzilam ze czemu by nie sprobowac skoro mozna, prawda? :)
Po czytaniu Waszego forum stwierdzilam ze daje sobie czas do lutego i dopiero wtedy zaczne sie starac a do tego czasu bede monitorowac swoje cykle i sprawdzac kiedy dokladnie mam owulacje (chociaz powiem Wam ze nie powinno byc to trudne bo moje cykle sa bardzo regularne, 28dni) plus zaczne stosowac diete i pomalu bede kupowac suplementy i je lykac :)
I od razu mam pytanie :) czy w diecie na dziewczynke rezygnowalyscie z chleba? A jak nie to jaki jadlyscie?

reklama
Do góry