reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ana87 - wg ovuf. jest to 9 po owu... może być 10...
daria - ale z Ciebie ladna dziewczyna i jak zgrabna... fiu fiu:p w ogole ladna z Was rodzina...
ale jestem szczesliwa... wieczorkiem przed snem napisze wiecej bo teraz pisze z telefonu...

Marchew w takim razie jeszcze nie gratuluje ale za to wydaje okrzyk: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Dziewczyny zobaczycie kazdej sie uda. Niektore potrzebuja po prostu wiecej czasu i tyle. Buziaki xxx

Hej hej

Podczytuję Was aczkolwiek nieregularnie.:-(

Nuska tulę z całych sił. Wykańcza to czekanie, te starania i znowu nic. Zobaczysz jeszcze będziesz mamą syneczka. Może przyszły cykl. Uda się uda, zobaczysz. Trzymam kciukersy.

Marchew ja tak po cicho wierzę, że wszystko będzie ok i kciuki za spokojne 9 m-cy :-)

Dorcia Ojej biedna mała. Ale jeszcze się pochwali w szkole, że będzie miała rodzeństwo:tak:

Moja dieta jest totalnie antydziewczynkowa. Nie mogę się obejść bez słodyczy. Niech mnie któraś kopnie w to dupsko, żebym przestała.

Daria o kurczaki ale Colin jest wysoki:szok: Zdjęcia super, rodzinka jak malowana. Ty śliczna, zgrabna. No wiek to jednak robi swoje, ja też póki co figurę trzymam po ciązy. Mam nadzieję, że po trzeciej też się szybko ogarnę, ale myślę że to też sprawa genów, bo znam dziewczyny młode co już kilka lat po ciąży a nie wróciły do dawnej wagi.

Ewelin strzałka, dobrze, że jesteś. Elmo Ty też tu siedź poki mały w brzuszku, bo potem to już pewnie nie pozwoli tak często zaglądać.:-D

Dziewczyny podajcie mi nazwę tego termometru, który niedawno polecałyście, bo nie mogę znaleźć tej strony. I to się mierzy między nogami hehe?? Czy można gdzie indziej. Sorrki, ale wiecie ja dopiero zaczynam a nie chce żeby się okazało, że coś pochrzaniłam.:-p

Pozdrawiam WSZYSTKIE!!!!

Mila a ile twoj syn ma wzrostu? tez mi sie wydaje ze troche geny powiem wam ze u mnie w rodzinie to bioder nie maja;p moj tata ma tak malą dupke :-Dze mu wszystkie spodnie wisza :-D jedyne co to brzuchy nam tyja ale ja staram sie jakos o niego dbac chociaz po 2 ciazy nie byl taki idealny jak po 1 nie chce myslec jaki bedzie po 3 czy 4 :-D

Mila dawaj doopsko...dam Ci kopa...słodycze są passse !!!
(I to mówi ta co ma naście kilo nadwagi i codziennie wcina słodycze )
I kochana trzymam mooocno &&&&&&&&&&&&

daria pewnie ze sie da - wsadz troche do koperty i wyslij mi jak najszybciej :cool2:otworze na poczatku cyklu, zeby caly juz byl szczesliwy od poczatku. Taka piekna kobietka jak Ty, z kochajacym mezem u boku i szczesliwymi dzieciuszkami musi przynosic szczescie :-) Kiedy ja bylam taka szczupla matko moja !! Zapuscilam sie jak szlak :dry:

gorgusia dziekuje za mile slowa :* oczywiscie, zaraz Cie dopisze, przypomnij prosze o jaka plec sie starasz, z tego co pamietam o dziewczyneczke prawda ? Wpisac Cie jeszcze w pazdziernik czy cykl listopadowy ?

elmo zastanawiam sie co jeszcze moge ulepszyc, pije juz zielona herbatke , namowilam Ł. do tego rowniez cytrynka :blink: Ola w napadzie radosci wczoraj wyjadla nie dosc ze swoja to jeszcze moja cytryne z herbaty :-D biedne glodne dziecko :wściekła/y:

milla juz Ci posylam link tego, ktory mam od poczatku :) Ja mierze pod jezykiem, mozna oczywiscie dowcipnie tam podobno jest najdokladniesza, ale nie ma musu. Jesli pod jezykiem, wazne zeby zawsze mierzyc w tym samym miejscu, sprawdzilam na sobie i w tym samym czasie pomiaru w roznych miejsach roznica w wartosciach byla widoczna. Dlatego ja zawsze celuje w srodek :-p
TERMOMETR OWULACYJNY Microlife 16C2 do NPR (3602289708) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. musi sie udac, Nam wszystkim musi. Kochana jeszcze jedno bo widze, ze nie uwzglednilam tego w tabelce. Corcia czy synek ? :)

Dorcia wiesz co Ola jest juz w takim wieku ze tez pyta kiedy urodze dzidziusia, ale tlumacze jej ze caly czas sie staramy i na pewno niedlugo sie uda. Ona nie ma wykladnika szczescie w nieszczesciu, zawsze byla sama, miala tylko mnie dopoki nie pojawil sie Łukasz, moze dlatego nauczyla sie czekac, bo wie ze czasem to nieuniknione zeby zaznac szczescia. Jak na swoj wiek, wiem ze jest bardziej dojrzalsza niz inne dzieci, a jej troska o mnie rozczula mnie do granic mozliwosci. Kiedy jestem chora, a ona przychodzi i pyta - mamusiu a wzielas lekarstwa ? Bo jak nie to ja Ci przyniose tylko powiedz jakie uswiadamia mnie jakie szczescie mnie spotkalo, ze mam ja.
zreszta nie tylko mnie - Nas, kazda z Nas ktora ma juz to szczescie bycia mamusia.

A co do staran, powiem Ci, ze na samym poczatku strasznie luzacko do tego podchodzilam. Bo nie zdawalam sobie sprawy ze cos jeszcze niedawno dla mnie tak oczywistego jak zajscie w ciaze moze byc problemem. Od marca zaczelo sie myslenie ze cos jest nie tak. Byl placz, deprecha po kazdym nieudanym cyklu. Teraz wiem, ze musze zyc normalnie, starac sie zyc normalnie a nie pozwolic zdominowac siebie, i swojego zycia checia posiadania dziecka. Blokada w glowie jest najgorsza z mozliwych rzeczy, czy ja mam ? Na pewno, choc wydaje mi sie, ze oczywiscie staram sie jak najbardziej wyluzowac. Guzik prawda. Nie da sie.
Dzis bylam twarda, sama przed soba chyba najbardziej zeby nie pokazac ze cos jest nie tak. Ł. nie wie o dzisiejszych testach, o becie rowniez. Nie chcialam mu mowic, nie chce go martwic ani smucic jeszcze bardziej. Czuje sie winna tej calej sytuacji, cale zycie mialam pod gorke, a kiedy myslalam ze wszystko sie wreszcie odwrocilo na moja strone, znowu walka. Nauczylam sie przez ten czas jak byc mama, ojcem, i partnerem obydwojga plci jednoczesnie. Tak jak Ł. kiedys pocieszal mnie, tak teraz ja pocieszam jego.Ale tak to najczesciej jest - role sie odwracaja.
Boze daj zeby wreszcie kazda z Nas doczekala szczescia na jakie czeka :-( Zwariowac mozna.

Aaaaaa i nie bedzie Ci potrzebne zadne moje wsparcie slyszysz !! ?? Uda Ci sie, uda ! :blink: Tobie Slonce musi :*

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )
Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 17.10 chyba ( 5 cykl starań )

Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 09.11 ( 1 cykl starań )
zakrecona
- termin @
gorgusia - termin @

krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
roszpunka ( wiosna/lato 2014)

maggie2205,
Airfix ( lato 2014)
milla21 (początek 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuuska doczytalam ale odpisze jutro, chyba ze ktoras chlopczykowa staraczka mnie ubiegnie. Suplementow jest cala lista. Wysle ci cala rozprawke a nie czytalas linka dot. staranek o synka, ktory podawala Piranha? Tam wszystko bylo wyszczegolnione, ej no.... Dorcia ty tez chcesz? Bo mar-chew juz chyba nie hihi (hura!)

Oczy niebieskie ja mam skopiowane te rady Piranhy !!! Ale może Ty masz jakieś inne ??? Kiedyś Piranha podawała tutaj link do tej tabelki całej ...o tym mówisz ???
Jak się czujesz ???
Kiedy masz wizytkę ???

reklama
Do góry