reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Oczy niebieskie i polisia czy wy już znacie płeć?
Elmo aty kochana kiedy idziesz na L4?
Nuuuśka jeszcze @ nie dostalaś więc trzymam nadal&&&&

Dla staraczek przesyłam moc świeżych fluidków ~~~~~~~~~~~~~~
Daria śliczna z Was rodzinka. Ty masz naprawdę szczęście ze posiadasz taką urodę.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny czy każdy test owulacyjny wykryje ciąze?
mam dwa testy owu no i dziś rano zrobiłam sobie jeden , jest jedna kreska. dziewczyny pisały że testy owu wykażą ciąże. dziś mój 12-13 dzień po owu. dodam ze test jest z allegro o czułości25

Witajcie weekendowo !!!

Antosia
co Ty mówisz...jakie bóle ???!!! Nie strasz mnie proszę !!! Jak tylko zaczniesz się martwić to leć na IP albo do ginka !!! Ja z tych panikujących jestem !!! I trzymam &&& na różowo !!! I buziaki dla moich przystojniaków !!!

Zerknę popołudniu !!! Na kolację robię galaretki z nóżek drobiowych !!! A na obiadek karkóweczkę pieczoną z ziemniaczkami ...a Wy ??

Ana dziewczyny pisały że różnie z tym jest ...raz owulacyjne pokazują ciążę a raz nawet jak jest ciąża wychodzą "-"!!! Najlepiej zrobić test ciążowy o czułości 10 !!!

A tak sobie myślę ,skoro owulacyjny test też pokazuje ciążę to ja teraz nadal robię testy owu i są negatywne ...czyli gdybym była w ciąży do samego II miałabym je pozytywne ???
Antosia zrób testa owulacyjnego !!! Masz jeszcze ??? Ciekawa jestem czy u Ciebie się sprawdzi ???

Ostatnia edycja:
Ewelin jak dobrze, że zajrzałaś, bo już się martwiłam :) to musi być cudowne zobaczyc dziewczynkę na usg, ohhh. Buziaki dla Was

Marchew i co u Ciebie?

Daria ależ foty! masz figurę! :)

a ja mam ochotę normalnie stchórzyć przed jutrem haha :D

Marchewka hejka, no normalnie płakać mi się chce jak zobaczyłam że nasza marchewka po przeniesieniu się na nasze forum za pomocą dziewczyn ;) ma upragnioną fasoleczkę super gratuluję

Daria piękne zdjęcia , uwielbiam rodzinne sceniczne zdjęcia :) super
siostra meza mieszka w stanach i tam ona co kilka miesięcy roi całej fimili takie tematyczne zdjęcia PIĘKNE pamiątka na całe życie super

ja bardzo bym chciała mieć w ciąży taką sesję ładną :tak: bo inczej to żadnego zdjęcia pewnie nie będę miała , jakoś mój mąż nie lata z aparatem :rofl2: z chłopakami jak byłam to udało mi się kilka, bo poprosiłam żeby mi na pamiątkę zrobił :rofl2: no i kilka gdzieś tam ukradkiem na imieninach itp. :rofl2:

A moja tempka mnie dziś zaskakuje więc pewnie lipa
wczoraj albo przed wczoraj nie pamiętam o 6 miałam 37,00 a o 7 tak jak zawsze mierzę 39,93 ale dziś znowu obudziłam się o 6 i tempka była 36,44 a na 7 zaspałam i obudziłam się o 8,30 i było 36,93 więc coś mi się wydaje że spada :(

w nocy jak mierzę to mam 37,39 a wczoraj wieczorem 37,07 więc już od wczoraj spadek
czemu :(

Ostatnia edycja:
Nuśka no nie wiem kochana co Ci poradzic, jak chodzi o diete to owoce, warzywa, woda z cytryna, zielona herbata, napoj sodowy itd. Jesli chodzi o suplementy to ja stosowałam sie do tej listy:

[FONT=&amp]Zalecane suplementy przy planowaniu chłopca, które powinna łykać kobieta:[/FONT]
[FONT=&amp]- wszelkie wspomagacze płodnego śluzu typu olej z wiesiołka, olej lniany, siemię lniane, syrop Guajazyl (podnosi pH i rozrzedza śluz)[/FONT]
[FONT=&amp]- potas w kapsułkach 99 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- witamina E 400iu dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- kapsułki z zieloną herbatą (Green Tea) max. 315 mg dziennie
[/FONT]
[FONT=&amp]- koenzym Q10 – np. 200 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- olej z ryb Fish Oil (ale nie tran) 1000 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- kwas foliowy minimum 2000 mcg dziennie (dieta „chłopczykowa” zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego)[/FONT]
[FONT=&amp]- L-Arginina 500 mg dziennie – polepsza śluz płodny i podnosi testosteron[/FONT]
[FONT=&amp]- cynk 50 mg dziennie, ułatwia implantację zarodka[/FONT]
[FONT=&amp]- B-Complex B-100 ale tylko po owulacji (łykany przed sprzyja poczęciu dziewczynki)[/FONT]
[FONT=&amp]Kobieta może też zażywać Alka Selzter Gold – podnosi pH i dostarcza potas, nie można przekraczać dziennie 3696 mg.
[/FONT]
[FONT=&amp]Mężczyzna[/FONT][FONT=&amp] powinien łykać:[/FONT]
[FONT=&amp]- witamina E 400iu dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- L-karnityna 1000-2000 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- koenzym Q10 – np. 200 mg dziennie, podnosi testosteron, pH i ilość plemników w spermie[/FONT]
[FONT=&amp]- olej z ryb Fish Oil 1000 mg dziennie – podnosi pH i ilość plemników w spermie[/FONT]
[FONT=&amp]- kwas foliowy 800 mcg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- L-Arginina 500 mg dziennie – podnosi pH i ilość plemników w spermie[/FONT]
[FONT=&amp]- cynk 50 mg dziennie[/FONT]
[FONT=&amp]- B-Complex B-50 – podnosi jakość spermy[/FONT]

Antosia ja juz jestem na L. Tyle mojego.
Nuśka sory za wersje posta ale nie chce mi sie przerabiac a tak mam zapisane. Nasienia Twojego Ł nie badaliscie nie? Nie sugeruje, poprostu pytam. U mnie ta lista podzialala, 3 miesiace sie stosowalismy do zalecen potem w 4 cyklu jedna próba. Dodam ze dzialalismy co 4 dni w cyklu staraniowym a przed owulka wypadlo 3 dni przerwy. Starania byly z rana. Ponoc to wzmacnia plemniki a starania z rana rowniez pomagaja. Wiem ze owulki nie mozna dokladnie zaplanowac ale mysle ze mi to pomoglo w zaplanowaniu syna. Takze polecam i trzymam kciuki &&&&&&&
Polisia kciuki za jutro, dasz rade &&&&&&

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :)))

daria biegusiem lece do skrzynki :-) :* Zastanawialas sie nad sesja ciazowa ? To dopiero super pamiatka, a Ty sliczna kobietka jestes wiec podwojnie piekna pamiatka :happy:

Antosia ale dzis juz zaczyna sie spadek, wiec niech bozia da zeby malpa szybko przylazla chociaz :zawstydzona/y: Kochana ile Wy sie staraliscie zanim sie udalo ?

Ana czytalam wiele razy na ten temat i opinii jest chyba tyle ile testujacych kobiet. Piranha ostatnio pisala ze test owulacyjny o czulosci 25 dziala jak ciazowy 10. Kolezanki, ktorym udalo sie zafasolkowac sprawdzily na wlasnym przykladzie i byly dwie tluste krechy rzeczywiscie, ale wydaje sie ze w duzej mierze zalezy to rowniez od testow jakie masz :tak: Nie martw sie jeszcze choc wiem,ze to trudne :/ Kiedy bedziesz testowac ?

Dorcia u Nas dzis zupa ogorkowa, i zapiekanka z miesiem mielonym, fasolka szparagowa i mnostwem warzyw :happy: Pychotka.

Matik staraj sie nie patrzec tak na pomiary. Wiem, ze latwo sie mowi, ale ja juz wariowalam z tym pare cykli temu,bo staralam sie wypatrzyc wszystkich odchylec, nawet kiedy ich nie bylo. Masz na prawde bardzo ladny wykres, przede wszystkim stabilny a to moze wrozyc tylko dobrze :happy:

Elmo dziekuje slonce :*
Nasienie Ł. badalismy oczywiscie, w maju tego roku. Wyniki sa dobre, nawet bardzo dobre, wklejalam Wam zaraz na poczatku mojego pojawienia sie tu. Robilismy rowniez posiew. Pokazywalam jego wyniki trzem roznym ginekologom, kazdy mowil, ze na prawde nie ma sie do czego u Niego przyczepic, ze wszystko jest w porzdku. Wyniki krwi tez ok.
Tu masz skopiowane co odnalazlam :

Liczba dni od ostatniej ejakulacji : 10
Uplynnienie : 10 min
Objętość ejakulatu : 2,4 ml
pH : 7,8
Barwa : biaława
Lepkość : prawidłowa
Aglutynacja : brak
Liczba plemników w 1ml ( i tu jest duzo ) : 146,00mln/ml wartość min. 15mln/ml
Liczka plemników w ejakulacie : 350,40 mln wartość min. 39,00mln
Ruch postępowy : 65 %
Ruch całkowity : 85 %
Ruch plemników-brak ruchu : 15%
Żywotność : 86% żywych
Liczba plemników o prawidłowej budowie : 11%
Liczba komórek spermatogezy : <5
Liczba leukocytów w 1ml : <1

Nuśkka- test owu zrobiłam rano i wyszła słaba druga kreska. mam test ciążowy ale szkoda mi go na razie zużyć bo pewnie nic z tego:( owulacja w tym miesiącu była dwa dni wcześniej niż powinna być. powiec mi kochana czy to znaczy że miesiączka tez powinna być wcześniej? czy nie powinna się tym sugerować? bo niby cykle ostatnie mam co 34dni więc teoretycznie @ powinno być w środe:( od wczoraj w nocy mam bardzo napuchnięte piersi, ale mam tak czasami przed @, więc myśle że to żaden objaw.

a w Waszym przypadku to może rzeczywiście zablokowałaś się psychicznie i dlatego nie wychodzi. nie wiem tak sobie myśle bo widze sama po sobie:( ostatnio koleżanka starała się o dziecko przez 13miesięcy i nic, a jak odpuściła to zaciążyła z bliźniakami:):):) więc trzymam &&&&&

reklama
dodam ze czasami badam szyjke wieczorem i od x czasu jest bardzo nisko i jest dość twarda, jednak czuje się w środku opuchnięta. ale podobnież tak jest przed @. powiedziałam sobie że to mój ostatni cykl starań z testami itp. zaczne stawiać na spontan chyba:):):)

Do góry