reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzien Dobry!

Bylam w czoraj w klinice Prem Birth prevention. Mialam miec zalozony szew na szyjce w 14 tygodniu. W pierwszej ciazy w 13 tygodniu mialam 15 mm szyjki a teraz mam 38 mm czy normalna dluga szyjka. Pani ginekolog glosno razem ze mna zastanawiala sie glosno co robic. Za dwa tygodnie wracam i sprawdzimy szyjke znowu czy sie zmniejsza. No niestety ale szew niesie za soba ryzyko infekcji i poronienia. Daje tez duzo dobrego przy krotkiej szyjce ale skoro moja narazie jest ok to bez sensu. :) Ciesze sie....

reklama
Araki super! trzymam kciuki byś szybko poczuła ruchy, też na to czekam! :D

Mamawczesniaka ja mam wizytę w ten weekend i boję się i nie mogę doczekać!

Gorgusia a Ciebie nie korci by więcej o obserwacji poczytać? :D ja mam termometr microlife z dwoma miejscami, ovulacyjny, bardzo dobrze mi się sprawdzał, powtarzał mi wyniki i w ogóle. A testy ovu - czasem mogą być blade, zależy jakie masz, niekiedy skokLH trudno wychwycić, ja blisko ovu robilam testy 3 razy dziennie, bo np. pik LH był wieczorem, wtedy miałam grubą kreske a już rano znowu bladę. Ogólonie zaklada się by robić między 10 a 18 i nie z pierwszego moczu, ale warto poznać jak to jest u kogo :) ja obsikałam naprawdę sporo testów :D
trzymam kciuki

a ja czekam na weekend, w niedziele wrócę do Was z fotką mam nadzieję, stresa mam, bo wiecie, z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej stres, że zobaczę coś za dużo :D

Hej,
Dorcia nie wiem czy robić, bo podobno ten test robi się do któregoś tygodnia ciąży, potem wynik jest oszukany, jakkolwiek by do tego podchodzić. Obawiam się, że mogę być już za daleko w ciąży, ale inne dziewczyny wcześniejsze, koło 12 tyg. spróbujcie. Ja tymczasem czekam na jakąś forumowiczkę, która podpowie do kiedy go można robić.
Elmo owszem termometry elektroniczne są wygodne, ale ja najbardziej zawsze ufałam starym dobrym rtęciowym. Poza tym mierzenie nie jest stratą czasu, ustawiałam budzik 10 minutową drzemkę i wtedy podsypiając właśnie samo się mierzyło.

Polisia USG robili mi na bardzo dobrym sprzecie i zapytalam, czy nie widac tam nic. No ale pepowina byla miedzy nogami i cezko bylo powedziec. Widac bylo cos co moze byc jajeczkami albo wargami sromowymi wiec nadal nie wiem.
Moze za 2 tygodnie....

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, mam wyniki z wczorajszych badań (4 dzień cyklu), pomóżcie w interpretacji:
FSH 6.3 mlU/ml ( norma 2.5-10.2 faza folikularna)
LH 5.6 mlU/ml ( norma 19-12.5)
prolaktyna 145 mlU/l ( 83-622)
Na pierwszy rzut oka wszystko w normie :tak:
Mam w związku z tym pytania, czy brać Castagnus?
Mam jeszcze wynik poziomu magnezu - 2.55 mg/dl (1.9-2.5) i w związku z tym pytanko, czy łykać mg?

Co daje picie siemienia lnianego? Bo już mi się wszystko pokręciło :sorry2:

I jeszcze jedno, jak jest z mierzeniem temperatury, zawsze mi się wydawało, że wzrost jest zaraz po jajeczkowaniu, a teraz wiem, ze nic nie wiem :sorry2:
Będę wdzięczna za link do jakiegoś wykresu gdzie jest wszystko dokładnie opisane.

Moje dzieciaki chore w domu, kaszlą i smarkają na maxa. Przy okazji i ja mam katar co mi się rzadko zdarza.
Dziewczynki, gratulacje zdrowych dzieciaczków i trzymam kciuki za starające się (Ana :tak:).

mamawczesniaka- trzymam kciuki. Oby tak dalej!
Polisia- kciuki za pomyślne USG.

Bardzo powoli się wdrażam w te tematy samoobserwacji. Nigdy nie musiałam tego robić. Kiedyś lekarze mówili,ze nie zajdę nigdy w ciążę, a jeśli zajdę to na pewno jej nie donoszę. Szybko zaczęliśmy starania o dziecko - nie o żadną konkretną płeć. Okazało się,że zaszłam w ciążę niemal odrazu. Były małe problemy w ciąży, ale wszystko skończyło się dobrze i mamy Kacperka. Zanim byłam w ciąży przez 6 lat łykałam tablety,więc też nic nie musiałam obserwować. Dziś pójdę do apteki i zapytam o termometr z dwoma miejscami po przecinku. Może od ręki będzie, a jak nie to zamówię na all. U mnie ciągle noce nieprzespane- to pewnie też ma wpływ, ale jakbym mierzyła o 6 to zwykle wtedy Kacper śpi. @ powinna być 17.10. Ale ten miesiąc jest dziwny, bo nie miałam bóli owulacyjnych jak zwykle.

Kurcze Elmo ...ale jajo...ja mam zwykły Alka...nie GOLD !!! Dobrze że mi napisałaś bo była by niezła gafa... jak kupie dzisiaj to spróbuję ... choć kilka dni ...bo nie wiem kiedy będzie owulka...a może już była ???

Matik...wykresik ładniutki :tak: cały czas mocno zaciśnięte &&&

Mamawcześniaka czyli super...może nie będzie potrzeby zakładać w ogóle szwu !!!

Oczy niebieskie ja to bym robiła ...wszystkie na raz najlepiej :-D

Polisia a co ma być "tam " za dużo...pipka będzie jak nic !!!:tak::tak::tak:

:-) hej,

Nuśka! :-D aż mi pomidor z kanapki spadł,jak zobaczyłam Twój wykres dzisiaj! :rofl2: kiedy testujesz babko????!!!...bo już się doczekać nie mogę:-D. :tak:no...super to wygląda!!! Trzymam kciuki. :-)a cycki Cię bolą,albo cuś...???

Matik :-) też super! No niech się posypią już dwie kreseczki:-)

A ja nadal choruję. Temperatury zawyżone,popieprzone jakieś. Testy owu jak z pierwszego sikania nie zrobię,to bladziochy takie wychodzą że szok. Pewnie dlatego że piję jak smok w ciągu dnia,i mocz jest zbytnio rozcieńczony:baffled:. Owulacja teoretycznie w piątek.
:happy2: ja bym ten test z sody na pewno zrobiła. Nawet jeśli to pic,:sorry2:to ciekawość by zwyciężyła,hehe.

:-)dziewczyny oczekujące na poznanie płci,trzymam kciuki za Was!

reklama
anette ja byłam pewna ze wiem jak tu dołączyłam ale teraz po obserwacji dokładnych swoich wykresów objawów to nic nie wiem
a wykresy w szczerze to już totalna masakra za każdym razem inaczej , owu co chwila winnym dniu cyklu raz 11 a teraz 16 śmieję się ze ucieka przede mną :)

szyjka jak sprawdzam też za wiele nie mówi bo potwierdzona plusem była średnia wysokość, i miękka, a przed okresem tak wysoko ze ho ho i przyszedł ok
w ostatnim testy negatywne szyjka miękkawa wysokość średnia i tak do okresu czyli znowu nic nie wiem że wiem :)
masakra
ale u mnie może z nerwów tak się wszystko dziwnie zachowuje ?może
Życzę Ci żebyś miała wszystko ja w książce pisze :)

bóle piersi i senność jak zwykle po owu mam ;)
tak to jest dziwnie
ale pracuję więc trochę mniej nad tym wszystkim się zastanawiam :)

Do góry