reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Matik, ja szyjki nigdy nie sprawdzałam, często miewam bóle owulacyjne więc mniej więcej wiem, że owulkę mam zazwyczaj 13 dnia przy cyklach 26-dniowych. Miałam w ostatnim czasie duże problemy z regularnością cykli ale na szczęście od jakiegoś pół roku to się unormowało.

Hej hej:)
Gorgusia możesz kupić w aptece taki termometr ale będzie dużo droższy niż na allegro.Ja wolałam poczekać te 2 dni za przesyłką ale zapłacić mniej:tak:
Dorcia moja znajoma miała owulację kilka dni wcześniej niż się spodziewała ,po prostu organizm spłatał jej figla, teraz jest w 28 tc.
Wiesz, że Tobie też tego życzę.:-)
Ana, Nuuśka, Marchew, Matik wieeelkie kciuki &&&&&&&&&&&&&

Dorcia, nie wkurzaj mnie! :-) Dziewczyny starające się o chłopca, czy dostałyście taką długą rozprawkę na temat planowania, kiedyś była wklejana. Nie wiem jak wy, ale ja przeczytałam cały wątek na temat planowania, całe 7000 stron. Chciałam być przygotowana na 1000% i nie było u mnie żadnych pół środków czy zgadywanek.
Jeśli nie macie, powiedzcie prześlę wam co mam na priv.
Ale musicie trochę czasu i cierpliwości poświęcić na planowanie.
Suplementy też nie wystarczą apteczne, są za słabe, zamawiałyśmy na allegro. W liście będziecie miały wyszczególnione ile mg czego należy brać i trzeba się do tego stosować.
Ufff... już mi przeszło. Oczywiście służę radą i pomocą, jeśli tylko będę miała wystarczająco wiedzy. :-)
Acha, ten Alca Zeltzer Gold nie jest chyba dostępny w polsce, z tego co widzę na all też nie ma. Elmo skąd go miałaś i jaki był w smaku?

Matik :baffled: to raczej trzeba brać poprawkę na to że to jednak 'zabawa w eksperyment'.

Kiedyś pisałyście dziewczyny o pomyłkach co do płci na usg.
Otóż.....u nas w rodzinie tak się złożyło,że rodzą się same dziewczynki. W zeszłym roku bratowa zaszła w ciąże,i lekarz do wysokiej ciąży utrzymywał że będzie chłopak! Wielka radość była! A że brzuch już Gocha miała dość spory,to zaczęłam jej odkupywać rzeczy które pożyczyłam dla swojej córy...przewijak,wanienke,jakieś ciuszki,zabawki...wszystko pod chłopaka oczywiście,niebieskie itp. Tak mnie to cieszyło,jakbym dla swojego kupowała.:baffled::baffled::baffled:a ona za 2tyg dzwoni do mnie że jednak dziewczynka ma być.:zawstydzona/y::-(tak mi głupio było z tymi rzeczami,że szok. Ciężko uwierzyć dzisiaj w takie pomyłki,ale faktycznie się zdarzają.
:happy2:no ale już paniki nie sieję,szczególnie że watek o planowaniu:-p;-):-)

Oczy niebieskie...no robiłabym na serio !!! Wszystkie bym robiła !!! A co !!! Nie szkodzą zdrowiu i są tanie...więc co stoi na przeszkodzie żeby spróbować ???? Hmmm ??? Zresztą ja jestem w zimnej wodzie kąpana...i pewnie od pierwszych tygodni ciąży bym robiła !!!
A co do tego wszystkiego siusiakowego...to choćbym chciała to nie mogę wielu rzeczy...ile mogę tyle zrobię !!! jeśli napój sodowy mogę zastąpić Alka ...to zrobię to !!! Bo mi przez gardło jakoś nie chce przejść !!!

Oczy niebieskie 10 minut rano z termometrem miedzy nogami? Nie dziekuje :-) Jak kto woli ;-) Co do Alka Seltzer Gold (moze dlatego chodzi o Gold bo jest wolny od aspiryny???) mozna go kupic na ebay i trzeba miec do tego konto paypall. Zamówila mi kolezanka. Zastapilam tym napoj sodowy w cyklu staraniowym. To sa tabletki musujace, w opakowaniu okolo 34 szt (nie pamietam dokladnie) nalezy rozpuscic w wodzie (niecale pol szklanki) i wypic 2 razy dziennie. W smaku ok, jak jakies wapno musujace lub cos w tym stylu. Przylaczam sie do Twoich slow, trzeba uwaznie przeczytac dawki suplementów i takie wlasnie stosowac. Unikac leków i suplementów które sprzyjaja poczeciu innej płci. Mam nadzieje ze dziewczyny ktore łykaja castagnus a planuja chlopców maja swiadomosc ze on zwieksza szanse na dziewczynke... Aczkolwiek Dorcia wiem ze Ty nie mozesz wszystkiego, wiec nie mowie tego do Ciebie, jednak miej tego swiadomosc ;-)

Polisia wiem co przezywasz. Bede w weekend trzymac kciuki, obys uslyszala te magiczne slowa "dziewczynka" :-)

Mamawczesniaka ciesze sie ze Twoja szyjka ok, niech juz tak zostanie!!!

Daria slyszalam o spojeniu lonowym, ale to raczej nie jest zwiazane z bolami brzucha. To raczej bol na wysokosci pachwin i raczej przy poruszaniu sie, mialam to w koncówce pierwszej ciazy, ale nie dokuczalo mi za bardzo wiec nawet nie jestem pewna czy to to. Bierz nospe jesli boli Cie brzuch!

vviedźma oplulam prawie monitor ze smiechu :laugh2::laugh2: Uwielbiam Cie kobieto ! :-D Wykres ladny, ale wez pod uwage ze ja lutke biore od 10 dni :-( Co do cycuchow ! Szal cial normalnie. Powiedzialam juz ostatnio Ł. ze nie wiem czemu ale pierwszy raz po teoretycznej owulacji zdarzylo mi sie to, ze (.)(.) w ogole nie czuje. Miekkie jak detki, a zawsze do @ mialam koszmar, bo twarde, nabrzmiale i bolace, polozyc sie na brzuchu nie moglam. A teraz normalnie jak nie moje :wściekła/y::wściekła/y: Moze to wplyw lutki ?
Za Twoja owu mocne kciuki, oby chorobsko odeszlo w sina dal !! Gdzie masz wykresiol ? Zerknelabym :blink:
O co to w ogole chodzi z tymi testami na sode ? bo ja zielona w temacie.

oczy niebieskie jaka rozprawke ?? ja nic nie wiem :happy2: czytalam tylko to, co wklejalyscie na forum. Suplementy oczywiscie wiem, ze nie apteczne, wszystko zamawiamy przez allegro, zreszta nie od dzis. I juz nie mowiac o dawkach, cena tam jest nieraz bardziej przystepna niz w aptekach :blink:

mamakaja dziekuje za kciuki, przydadza sie teraz na pewno.

Dorcia dziwna ta Twoja temp, ale nic nie jest przesadzone jeszcze nie kiedy owulacje sie opozniaja, u mnie najpozniej byla w 20dc ale znam i takie dziewczyny ktore dostawaly ja w 27dc. Glowka do gory kochana,wierze ze bedzie dobrze.

elmo czytalas moje pytanie odnosnie luteiny ? co Ty bys zrobila ?

Ostatnia edycja:
reklama
Elmo wiem wiem kochana...ja chcę zrobić wszystko na siusiaka...ale wszystko co nie zrujnuje mi zdrowia do końca. Jest jak jest...łykam co łykam..co będzie to będzie...będę meeega szczęśliwa jak uda mi się w końcu zajść w ciążę !!! A jak zamieszka tam "Agnieszka" to też będzie meeeega ( marzenie mojej córy to siostra !!!)
To kicha z Alka...szukam , szukam i znaleźć nie mogę !!! Muszę podzwonić po znajomych ...niech szukają za granicą po aptekach !!!
Co do Castagnusa to niestety wiem że jest "dziewczynkowy" ...ale na zbicie prolaktyny tylko on mi pozostał !!!

Nuuśka ja dopiero teraz lookłam na Twój wykres...o baboooooooooo...szok !!! Nie kusi Cię żeby testować ??? Dzisiejszy test owu ...druga krecha mega bladzioch...jest szansa że jutro coś więcej będzie widać ...ale jestem zła...nooo !!! A takie ładne i czytelne miałam cykle !!! Już postanowiłam że od następnego cyklu żegnam się z Castagnusem !!!

Do góry