reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U la la.. To ja już nic nie wiem. Jutro ovu jeszcze z rannego siku zrobię. Mam w środę wizyte u gina więc ją przeloze na po planowej miesiączce.
Jakie macie termometry? Mam zwykły elektroniczny. Wystarczy? Muszę mierzyć rano? Wybaczcie głupie pytania ale ja zawsze antki bralam i samoobserwacja to dla mnie nowość.

reklama
Hej dziewczynki
ja to mam w tym cyklu takie nerwy ze wszystkich bym mogła na strzępy rozłożyć szok

Marchewka owu Ci nie pokazało bo masz 2 zakłócone tempki puste kółka ale moim zdaniem już jesteś po owu

Zaciązone jak czas szybko leci 21 tydzień elmo szok daria 20 , araki, polisia ludzie powoli co tak wam śpieszno :)

mój wykres

gorgusia ja od poczatku pomiarow stosuje taki termometr MICROLIFE Termometr 16C2 lekarski OWULACYJNY NPR (3577551537) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. jak i chyba wiekszosc dziewczyn tutaj z tego co udalo mi sie rozeznac :) Niedrogi i przede wszystkim z dwoma miejscami po przecinku. Jak dzisiejszy test ? krecha dalej nie ciemnieje ?
Moze tez masz felerne jak ja w tym miesiacu :wściekła/y:

Matik wykres bardzo ladny kurcze wszystkie mniej wiecej jestesmy na podobnym etapie +/- pare dni. Mam nadzieje, ze ktoras ujrzy swije upragnione ||a najlepiej by bylo jesli by wszystkie ;-)

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )

Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 17.10 chyba ( 5 cykl starań )
Mar-chew - termin @ 18.10 (9 cykl starań)
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @ 24.10 ( 4 cykl starań )

LISTOPAD 2013

zakrecona - termin @
krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
maggie2205,
Airfix ( lato 2014)
milla21 (początek 2014)

Ostatnia edycja:
I dziś test taki sam... Za jakiś tydzień powinna być @. Termometr mam microlife ale z jednym miejscem po przecinku. I coś dziwnie mierzy bo mam od kilku pomiarów 36.1.
Kacper dawał czadu pół nocy...dosypia a ja szykuje się do pracy. Miłego dnia wszystkim.

dzien dobry wszystkim :-)

zdjecia jszcze nie mam bo ona dzis dopiro z polski wyjezdza to moz jutro maz podjedzie :)

tsty z sody i czrwonej kapusty sie u mnie nie sprawdzil wychodzila corka z kapusty za kazdym razem a jest colin :) a z sody raz sie pienil raz nie ;p

powiedzcie mi mam taki bol w podbrzuszu jak chodze czy cos robi nawet jak spalam nie umialam sie obrócić;/ nawet skarpetek ubrac nie umialam dzis rano;/ nigdy tak nie mialam nie wiem od czego to moze byc;/ ktos tak mial?

Marchew fajny ten filmik...kurcze nie wiedziałam że są takie sposoby...oczywiście w formie zabawy ...ale fajne , fajne !!!

Oczy niebieskie
looknij na ten filmik od Marchew ...tam jest o tez test z sody !!!Na innym filmiku babeczka robiła soda test w 9 tygodniu...a później w 12 i wyszedł tak samo-jej się nie pieniło !!! Daj cynk jak Ci wyszedł ???

Daria
te testy to chyba raczej forma zabawy... tak myślę.Mnie kiedyś psiapsiółka wróżyła z obrączki i wyszło że będę mieć dwie córy...że tak mi jest pisane !? Hmmm a znów inna znajoma "wywróżyła" mi parkę w sporej różnicy wieku...hmmm !!!

A u mnie tempka ani drgnie...testy owu negatywne...jak do 18 dc nie będzie pozytywu to chyba się załamię ... będzie to oznaczało cykl bezowulacyjny albo piernik wie kiedy ta owu była ???

Marhewka no to cieszę się bardzo że mogłam pomóc :)
faktycznie idziemy bardzo podobnie , no to będzie się działo :)

Ja w tym cyklu odpuściłam progesteron ach stwierdziłam że w tym miesiącu odpocznę i tempki też nie mierzyłam ale jak zaczęłam to do dziś ;) no i taka to robota zemną ale chociaż wcześniej aż tak nie myślałam o tym

a to mój wykres jak na razie ładny

Hej.

Daria a u mnie teraz jest ochota na sex, z córka zero. Daria nie wiem co to za bóle, moze cos sie rozciaga???
Dorcia pamietaj ze nie chodzi o Alka Seltzer ale o Alka Seltzer Gold. To zastepuje tylko napoj sodowy ale fajnie podnosi ph.
Oczy niebieskie ja nie robilam tych testow, nie chcialam zeby mi jeszcze bardziej w glowie zamieszaly. A Ty sie skusilas? Co Ci wyszlo?
Araki ciesze sie ze wszystko ok, brak siusiaka to tez swietna wiadomosc ;)
Marchew mnie w pierwszym cyklu tez ten napoj sodowy specjalnie nie odrzucal, ale w kolejnym juz bylo gorzej ;)
Nuska Twoj wykres wyglada niezle! :) &&&&&&
Gorgusia termometr nie koniecznie musi byc jakis owulacyjny ale wazne zeby mial dwa miejsca po przecinku. Niektore dziewczyny polecaja zwykly rteciowy ale mi osobiscie szkoda bylo 10 min na mierzenie temperatury tym sposobem. Temperature mierzysz codziennie o tej samej porze w tym samym miejscu, zaraz po przebudzeniu zanim jeszcze w staniesz z lozka.

Matik no szok jak zasuwa ten suwaczek. Kciuki za Ciebie!!!!!!!!!

Zapowiada sie ladny dzien zatem milego :-)

reklama
Dzień dobry ;-)

gorgusia, termometr najlepszy byłby rzeczywiście taki typowo owulacyjny, z dwoma miejscami po przecinku, ale ja miałam zwykły elektryczny z jednym miejscem po przecinku i też zdał egzamin :tak: Najważniejsze żeby mierzyć zawsze tym samym, zawsze w tym samym miejscu (teoretycznie powinno się w pochwie ale można też np. pod językiem tylko zawsze w tym samym miejscu pod językiem, bo różnie się tam temperatury rozkładają) no i zawsze o tej samej godzinie, powinno to być zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka.
Aha, i nie zwracaj uwagi na "pikanie" termometru tylko poczekaj aż temperatura przestanie rosnąć, niektóre termometry dalej mierzą, pomimo, że niby już piknęły.

Dorcia, ryzyko trisomii wyznacza się na podstawie parametrów dzidzi, przede wszystkim przezierności karku
, no i brany pod uwagę jest też wiek ciężarnej. Babeczka mi powiedziała, że to badanie daje 80% szans na niewystąpienie trisomii, jak dodatkowo zrobię badanie z krwi to będę miała 90%, więc dla mnie żadna różnica...

Matik, Nuuuśka, Marchew, Ana - trzymam kciuki za owoce Waszych staranek!! Oby się tu zaroiło od II kreseczek!!!!

Dorcia, &&&&&&&&&&&&&& za owulację!!!

Do góry