reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia, hehehe :-D Co do ASG to trzeba brać 2 tabletki dziennie, zawierają dużo K i Na oraz podnoszą pH (zastępując m.in. ohydne napoje sodowe :-)), są więc fajnym sprzymierzeńcem w walce o synka ...ale trzeba mieć pewność, że ma się zdrowe nerki.

Daria, oj ja też tęsknię za nudą :-)

Ostatnia edycja:
reklama
To ja już melduję się po wizycie :-D
Z dzidzią wszystko dobrze, ma aż 5,5 cm, wszystkie parametry w normie, ryzyko trisomii jakieś 1 na 16tys.
A ja przez całą wizytę patrzyłam nie na przezierność karku i serduszko tylko wiecie gdzie ;-) Pani doktor, która wykonywała badanie niestety nie była skłonna wróżyć płci, powiedziała, że najwcześniej będzie widać w 16 tygodniu... niestety nie mam odpowiedniego ujęcia wydrukowanego, ale... było takie coś między nóżkami dzidzi, takie dużo jaśniejsze, jakby ktoś kawałek kija jej położył między nogami, płaskie ewidentnie, na końcu jakby rozdwojone? Nie wiem czy to był nub czy nie, ale no cóż, wolę taki widok niż ewidentnie siusiaka zobaczyć ;-) Zobaczymy za dwa tygodnie, zrobię usg u taty może coś jeszcze dopatrzy i wtedy na pewno wrzucę fotkę!

Ulżyło mi, że wszystko w porządku, teraz tylko poczuć ruchy i już będę spokojna :tak: Miłego wieczoru Babeczki!!

Oczy niebieskie ...co to ten test z sody ??? Słyszałam o teście z kapusty ale też nie bardzo wiem jak się go robi ??? Zdradź tajemnicę ...może kiedyś i mnie się to przyda !!!

Piranha kurcze dwa razy dziennie...sporo...ale chyba zaryzykuję !!! Moje nerki są jakie są ...ale może jak połykam kilka dni to nic się nie stanie ??? Myślisz że wystarczy jak będę łykać 15,16,17,18 dc ??? Czy dłużej trzeba ???

araki...super...całe 5,5 cm szczęścia !!! A trisomii nie oznacza się przez test podwójny czy Pappa ???

Gorgusia, o której mierzyłaś tempkę? Taka wysoka raczej wskazuje na przebytą owulację. Test owulacyjny może być pozytywny też w ciąży. :tak:
Daria, dostałaś zdjęcia z roczku?
Araki, gratuluję zdrowej dzidzi.

Dorcia to jest taki test, że do pojemnika dajesz sodę oczyszczoną i do niej dajesz poranny mocz. Jeśli się zapieni to chłopiec, jeśli nie będzie dziewczynka.
Ale nie wiem wjakich proporcjach, zgubiłam gdzieś "przepis", mam nadzieję, że dziewczyny pomogą. Dziewczyny?
No i nie pamiętam do którego tygodnia, bo od 10 chyba już można sprawdzać. Nie wszystkim się sprawdzało.

mi test owu wyszedł prawie pozytywny... ja rozumiem, że może być drugi pik LH - ale co wtedy z szyjką macicy - otworzy się po raz drugi?

Macy - jak byłam w ciąży z Hanią, zrobiłam sobie test owulacyjny (ostatni mi został) i wyszedł totalny negatyw :-p nie pamiętam tylko czy było to dzień czy dwa przed pozytywnym testem ciążowym, który zrobiłam 3 dni przed spodziewaną miesiączką :-)

Nuuśka - pierwszy test wykonam w piątek - o ile ta temperatura będzie na jakieś przyzwoitym poziomie... ale z tego co wyczytałam w necie - kilka dziewczyn pisało, że castagnus obniżył im temperatury w fazie drugiej... więc sama nie wiem co o tym myśleć... no i też wyczytałam, że sporo dziewczyn poroniło po odstawieniu leku :baffled:

mamakaja - ja mierze termometrem rtęciowym i zauważyłam, że temperatura jest wyższa niż przy elektronicznym... zostałam przy rtęciowym... ale jak byłam z Hanią w ciąży to pamiętam, że na początku ciąży mój progresteron wynosił 26... aż się zastanawiałąm czy brać tego dupka...

kiedyś wstawiałam filmiki dziewczyny robiły różne testy na poznanie płci - wstawiam raz jeszcze (tylko trzeba znać angielski)

Gender Prediction Tests:Red cabbage,baking soda,ring,pencil,chinese gender calculator:RESULTS:GIRL:) - YouTube

ja to jestem jakaś dziwna - ale mnie jakoś ten napój sodowy nie odrzuca...

Ostatnia edycja:
Araki gratulacje zdrowego dzidziusia:)
Mamakaja podczytuję forum ale nie piszę za wiele, bo tak w sumie to nie ma o czym, staranka nie rozpoczęte, nie wiem czy wogóle będą i jakiś dołek jesienny mnie złapał... a choroby odebrały siły na cokolwiek ... eh szkoda gadać
Za wszystkie staraczki nieustanne kciuki

Witam:-)
Ja o poprzedniej ciąży własnie dowiedziałam się pierw z testu owu bo czytałam ze wychodzi pozytyw w ciąży no i fakt był mega pozytyw ciemniejsza kreska od kontrolnej nawet w owu takiej nie miałam i następnego dnia pozytyw wyszedł z ciążowego tylko ze ten owu robisz tez z porannego moczu ;-) Ja w te testy z sody i kapusty nie wierze one działają na podstawie PH moczu wiec to zależy od diety.
A mam pytanie jakie macie PH śluzu w ciąży chodzi mi o te kobitki co znają płeć mi wychodzi śluzu kolo 4 nawet poniżej a moczu 6 z synem chyba miałam moczu 7 o ile się nie mylę tak mi pisali w karcie ciąży :-) a i dodam jeszcze ze dałam znajomej ostatni test owu bo nie miała ciążowego i tez jej wyszedł pozytyw poszła następnego dnia po ciążowy i była w ciąży :-p

reklama
piranha dlatego zgodnie z tym co pisalas wczesniej nie badalam poziomu progesteronu bo byloby to bez sensu, a skoro w tym cyklu bralam CLO to chcialam mimo wszystko dla bezpieczenstwa pociagnac z Luteina. Powiedz mi czym dokladnie rozni sie Luteina od Duphastonu ? Bo rozumiem, ze to mniej wiecej ten sam lek tylko Dup. nie wplywa na wzrost temperatury w II fazie cyklu jak i nie zaburza poziomu progesteronu podczas badania. Zastanawiam sie, czemu akurat mnie zostala przepisana Lutka. Pospolitosc stosowania leku ? Cena, czy znowu cos na 'oko'? :zawstydzona/y:
Temperatura tak masz racje troche sie juz wyrownala, niestety nie przypomina w niczym temperatur z poprzednich wykresow bez zadnych wspomagaczy eh..mam problem.
Jutro jest 10 dzien przyjmowania Luteiny. Czyli od srody powinnam juz nie brac. Ale teraz tak. Jesli dajmy na to czysto teoretycznie myslac, u mnie problem wynikal z problemow z utrzymaniem fasolki, w momencie odstawienia Lutki teoretyczna fasolka moze byc zagrozona. Niektore zrodla podaja, ze powinno sie ja brac do momentu zrobienia testu - jesli pozytyw bierze sie ja nadal , jesli nie - odstawia i czeka na @. Co mam zrobic ? Na test jutro raczej na pewno zbyt wczesnie, choc nadzieji z tym cyklem kompletnie nie wiaze, ale jednak chcialabym miec pewnosc. Betka rowniez moze wyjsc negatywna nawet jesli cos, bo bardzo wczesnie jeszcze po owu. Nie wiem jak to ugryzc zeby bylo dobrze i zeby cykl nie wydluzyl mi sie do 40 dni :baffled:

araki super ze dzidziolek zdrowy :DD To najwazniejsze, wypoczywaj duzo :* Zbieram sie wreszcie do wyslania Ci przepisow, obiecuje ze w tym tygodniu sie zmobilizuje :happy2:

marchew sama nie wiem co o tym myslec...bralam Castagnus przez 3 miesiace. Zlego slowa nie moge niestety lub stety o Nim powiedziec, tak mialabym pewnie wieksza wiedze. Cykle mi sie nie wydluzyly, temperatura powiedzialabym byla wyzsza na pewno niz w poprzednich cyklach jednak zafasolkowac sie nie udalo. Musisz bacznie obserwowac najblizsze temperatury, oby utrzymaly sie na podobnym poziomie bo wykres wyglada na prawde obiecujaco ! :-)

Ostatnia edycja:
Do góry