reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wszystkie uczestniczki forum:-)
Podglądam forum od jakiegoś czasu ale dopiero teraz odważyłam się napisać.
Mam 39 lat i dwójkę dzieci: 7.5 letnią dziewczynę oraz 5.5 letniego chłopca. Ostatnio z mężem myślimy o trzecim dzidziusiu i chcemy się zacząć starać od listopada tego roku. No i zamarzyła mi się dziewczynka dlatego trafiłam na Wasze Forum :tak:
Mojemu mężowi płeć jest obojętna, poza tym uważa, że nie można jej zaplanować ale ja czytając forum wierzę, ze jak najbardziej jest to możliwe. Zmieniłam dietę, zaopatrzyłam się w suplementy i witaminy i czekam cierpliwie :-)

reklama
oczyniebieskie o drugie dzieciatko staramy sie juz prawie rok, ale doszlam do etapu ze chce postarac sie bardziej, zrobic cos dla siebie samej. Dlatego z poczatkiem tego cyklu postanowilam powalczyc o chlopczyka. Diete juz stosujemy, zaznajomilam sie z aplikacja sody i napojami sodowymi, jonizajca + fazy ksiezyca tez juz obeznane, zreszta podczytuje sobie codzienne dla zapamietania, glowny artykul od piranhy o planowaniu plci :) Jedyny co to suplementy, nie skompletowalam jeszcze wszystkich, wiekszosc juz mam, reszta od poczatku nowego cyklu bedzie stosowana ( choc tfu tfu moze nie bedzie trzeba ? ) Byc moze Nasze pH ze soba nie wspolgralo, bo Ł. podczas ostatniego badania zolnierzy mial pH dosc wysokie, moze moje bylo zbyt niskie stad te niepowodzenia? Nie wiem, ale wiem, ze Ł. marzy o synku, zawsze marzyl, ja poczatkowo upieralam sie ku dziewczynce, ale wiem ze z kazdej plci bede szczesliwa.Jesli jednak moge pomoc w tym zeby sie udalo z synusiem to zrobie to bez zastanowienia :)

Anette witaj :)

gorgusia my tez uwielbiamy leczo mniam !! a zeby bylo smieszniej, kiedys go nie znosilam, odkad Ł. zaczac robic, na prawde jem ze smakiem :)

Ostatnia edycja:
Annette witaj i rozgość się. Kiedy staranka?
Dziewczyny zdecydowałam się na gulasz piwny, zupełnie o nim zapomniałam, jest pyszny, polecam, ja dodaję tylko połowę zalecanej ilości piwa, resztę uzupełniam wodą. Podaję z kaszą jęczmienną lub gryczaną i ogóreczkami. Przepis Gulasz piwny - ugotuj.to

oczy niebieskie brzmi bardzo fajnie, przede wszystkim prosty przepis na smaczne danie :) Dodam cos jeszcze, bo zapomnialam napisac wczesniej. Dzieki diecie i starankom chlopczykowym odkrylam smak brazowego i dzikiego ryzu. Od momentu kiedy go skosztowalismy, rodzinka sie Nim zajada. Czlowiek jest jednak strasznie ulomna istota. Cale zycie mam go praktycznie pod nosem, ale nigdy nie jadlam, az do tego momentu :)

Oczy niebieskie chyba kiedyś też spróbuję tego gulaszu piwnego, nigdy nie jadłam,dzięki za przepis:tak:
Anette witam i powodzenia w staraniach:tak:

Oczy niebieskie gulasz zapowiada sie pysznie i chyba doscl latwy w przygotowaniu? Ja dzis robie barszcz ukrainski. Moj synek chory. Bylismy wczoraj u GP i ma chest infection. Dostalismy antybiotyki. Juz dzis widze poprawe. Maz wyjechal i nie bedzie go do piatku i maly spryciula w nocy przylazi do mnie do lozka. Wiem, ze powinnam go zaprowadzac do jego lozeczka ale szkoda mi go ba tak go kaszel meczy.... Bede tego zalowala ale coz.

reklama
Nuska tez mialam taki termometr, nie nie mysle tak, pytalam z ciekawosci. Nuska ten pierwszy link Omega-3, tez mozesz lykac, ja lykalam, jest zalecany na chlopca.
Pirania wciaz licze na to ze stanie na moim :D
Anette witaj!
Dorcia zdrówka!
Mamawczesniaka jak moja chora to tez nigdy nie mam serca kazac spac jej samej :( Zdrówka dla synka.

Do góry