reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ana87, pamiętam jak było z córcią. Po kilkudniowej przerwie (5-6 dni) przytulanko 2-3 dni przed owulacją i później codziennie aż do owulacji. Pamiętam też, że tuż przed staraniami brałam jakieś globulki przepisane mi przez gina co teoretycznie mogło mieć wpływ na ph. Niestety zupełnie nie pamiętam co to było.

reklama
Witam wieczornie :-)

U mnie dzisiaj lepiej przestały bolec jajniki i (.)(.) :tak: dzisiaj czuje się świetnie tylko pogoda do niczego bo pada i wieje bryy
Pozdrawiam WSZYSTKICH i życzę milej i stosunkowo udanej nocki ;-)

Elmo ja ogolnie chyba jestem niskotemperaturowiec. Widzialam wiele wykresow, i moja temperatura od poczatku pomiarow nigdy np w II fazie nie byla chocby na poziomie 36.9 a u wielu z Nas to normalnosc. Byc moze taki juz moj urok, nie wiem. Czytalam ze podobno wiarygodniejsze sa pomiary dowcipne, ale nie wiem na ile to prawda.

zakrecona to wiesz ze u mnie w takim razie to nie dziala, bo probowalam juz pare razy i nic nie pokazuje. Albo baterie slabe sa :dry: od kiedy zaczynasz pomiary :D ?

oczy niebieskie to super, kupie w takim razie choc Ł. tez kupilam Fish Oil ale w dawce 1000mg i to zupelnie innej firmy OMEGA MEDICA 1000 MG 30 KAPSUŁEK 12,90 PLN kup teraz w sklep online domzdrowia.pl taki dokladnie. Co o tym sadzisz ?

araki jak bedziesz chciala dam Ci wiecej fajnych przepisow :) bo mam tego troche :) choc najwiecej chyba na ciasta, bo te robie najczesciej, a mam na prawde fajne i latwe w przyrzadzeniu.

piranha nie masz za co dziekowac. Niewiele jest w dzisiejszych czasach osob, ktore potrafia pomoc bezinteresownie..chocby za dobre slowo. W zyciu niestety wiele przeszlam, kiedys jak bedziecie chcialy napisze, bo to dluga i smutna historia. Przede wszystkim co najwazniejsze Olusia nie jest dzieckiem biologicznym mojego Ł., pisze caly czas ze staramy sie o drugie dziecko, ale o moje drugie dzieciatko, jego pierwsze, dlatego tak bardzo bola mnie porazki,bo dalam dziecko komus kto nie powinien go miec, a komus kogo kocham nad zycie nie potrafie...:-( ach dosc smutow.
Co sadzisz o tym prepacie ktorego link wkleilam wyzej ? nie umialam znalezc zadnego innego i kupilam w aptece taki preparat, bierze go tylko Ł. Czy Twoim zdaniem jest warty czegokolwiek ? Wydaje sie dosc naturalnym preparatem.
W takim razie Ziolka O.Sroki mam pic tylko do owulacji, nie musze juz po i wtedy jak rozumiem nie musze robic przerwy, do tego suplementy jakie mi napisalas, Fish Oil raz dziennie przez caly cykl, Acard raz dziennie przez caly cykl, suszone morele i L-Arginina :happy2: duzo tego, musze spisac wszystko co mi piszesz bo potem przeszukuje strony zeby przypomniec wiadomosci :*
Czekam na @ i robie badanka krwi o jakich pisalysmy. Pojawila sie mozliwosc zapisania sie do Poradni Ginekologii Endokrynologicznej, tesciowa pracuje w Szpitalu, tylko na innym oddziale, rozmawiala i maja tam podobno dobrych lekarzy, tylko w tym momencie oczywiscie musze naszykowac sie na polozenie na 3-4 dni do Szpitala na badania. Zastanawiam sie czy to dobry pomysl ? Myslisz, zeby sprobowac ?

Ana u Nas tez wszyscy chorzy :/ tzn Ola jeszcze jakos sie trzyma ale juz zaczyna smarkac a tego mi najmniej teraz trzeba, zeby i ona byla chora...niedobrze. Ja trzymam mocno za Ciebie kciuki, zreszta sama wiesz. Komus musi sie udac w tym miesiacu poza myszka oczywiscie :)

PAŹDZIERNIK 2013

Nuuuśka - termin @ 12.10 ( 9 cykl starań )

Ana87 - termin @ 16.10 (3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 17.10 chyba ( 5 cykl starań )
Mar-chew - termin @ 18.10 (9 cykl starań)
Dorcia - termin @ 23.10 ( 9 cykl starań )
Vviedźma - termin @

LISTOPAD 2013

zakrecona - termin @
krystianmartin - termin @

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
maggie2205,
Airfix ( lato 2014)
milla21 (początek 2014)

Ostatnia edycja:
Nuuśka Twoja smutna historia nie jest smutna...masz cudowną córcie...kto ją spłodził-nie ważne !!! Ważne kto wychowa !!! Z podwójną mocą trzymam &&& żeby się Wam udało !!! Chylę czoła ...jesteś niesamowicie przygotowana do bycia mamą synusia !!!

Oczy niebieskie...w sobotę na obiad gulasz piwny :tak: Ja często robię golonko w piwie...też bardzo smaczne !!!

Dziękuję dziewczynki za życzenia zdrówka...mam nadzieję że niedługo znów będę mieć power do staranek...jak na razie mdli mnie po tym antybiotyku...bleee

Myszka "stosunkowo udanej nocki" dobre, dobre !!!

Annette WITAJ !!!!!!!

Nuska przepis KFC juz wyprobowalam, pycha :tak: To bez znaczenia chyba czy jestes nisko czy wysokotemp. wazne aby byla faza nizszych i wyzszych temperatur. Ja mierzylam dowcipnie ;-) najwazniejsze mierzyc zawsze o tej samej porze i w tym samym miejsciu, nawet w tym samym punkcie pod jezykiem. Ten termometr rzeczywiscie zapamietuje wynik, jak zmierzysz tempke i wylaczysz termometr a pozniej wlaczajac go przytrzymasz przycisk pokaze ostatnie wskazanie, ale tylko ten jeden raz. Jesli wtedy wylaczysz i ponownie wlaczysz to juz nie pokaze. Ten Omega Fish Oil napewno lepszy ten ktorego link podala Oczy Niebieskie choc na temat tego ktory posiadasz sie nie wypowiem bo sie nie znam. Nuska kazda z nas ma zapewne w zanadrzu jakas smutna historie, zycie bywa niezrozumiale. Trzeba wierzyc. Maz napewno bardzo Cie kocha jak i wasza corke, a kiedys bedziecie miec drugie dziecko, zobaczysz, co sie odwlecze... ;-)

Dorcia a ja wprowadzilam w czyn przepisy Macy na syropy z czosnku i cebuli i ja juz ok. Cora... zobaczymy jutro, nie chce zapeszec. Zdrowka dla Ciebie!

Dobrej nocki.

reklama
Dorcia wiesz jak to jest, cale zycie ktos patrzy Ci na rece, jesli nie rodzina to obcy ludzie. Do pierwszego macierzynstwa wiem moze ze to smiesznie zabrzmi, ale majac 18 niespelna lat moge dzis powiedziec, ze psychicznie bylam przygotowana. Chyba wynikalo to z faktu, ze cale zycie bylam sama, ojca nigdy nie mialam, a moja mama wolala zagraniczne delegacje, coraz to nowych facetow niz wlasna corke.W domu bylo duzo pieniedzy, ale niestety nie dla mnie, chodzilam w jednej parze wytartych spodni, a moja matka potrafila zrobic mi awanture kiedy poprosilam o nowe. Wychowywala mnie Babcia, i to ona jedyna mnie kochala i kocha pewnie nadal. Z mama nie mam kontaktu zadnego od paru lat, zbyt wielka krzywde mi wyrzadzila zeby mozna bylo wybaczyc. Choc wiem,ze wybaczyc mozna wiele, ale ja chyba nie potrafie i nie chce. Wole nie miec rodziny niz miec taka, jaka mialam. Ola byla i jest najwiekszym szczesciem jakie spotkalo mnie w zyciu. Kochana od pierwszego momentu kiedy dowiedzialam sie ze zostane mama, nie mialam momentu zawachania mimo ze ktos muglby powiedziec ze sama bylam jeszcze dzieckiem. Poswiecilam jej wiele, ale wiele jestem w stanie jeszcze dla Niej poswiecic. Ł. kocha ja jak swoje dziecko, Ola nie pamieta innego ojca, nie zna innego ojca. Ale zawsze w glebi serca chcialam miec dwojke dzieci, zeby zadne z Nich nigdy nie zostalo same jak ja, zeby zawsze mogly na siebie liczyc i polegac, nawet kiedy Nas zabraknie. Po prawie roku staran ciezko przyjmuje kolejna porazke, bo nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje, ale wierze, ze Nam sie uda. Dla swojej rodziny jestem w stanie poswiecic i oddac wszystko, bo ich usmiech, a zwlaszcza Oli i jej radosc, jest najlepszym prezentem jaki moge dostac kazdego dnia:blink:W koncu nikt inny jak dziecko potrafi Kochac Nas miloscia tak czysta i bezwarunkowa. Piekne :blink:

Elmo pilnuje mierzenia o jednej porze - budzik codziennie :) o tym samym miejscu pod jezykiem tez pamietam, i pilnuje jak oczka w glowie. I wiem Kochana ze dla kazdej przyjdzie czas, musimy czekac, cierpliwie czekac i wierzyc, ze ten aniołek zostanie Nam z nieba wyslany juz niedlugo.

Macie cos na dobry sen ode mnie. Nie wiem czy juz sie na to natknelyscie, ale znam to od dawna, i dawno nie czytalam czegos rownie pieknego :)

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić ...
Więc któregoś dnia zapytało Boga: * Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tak żyć skoro jestem takie małe i bezbronne ??" - Spomiędzy wielu aniołów wybiorę dla Ciebie jednego. On będzie na Ciebie czekał i zaopiekuje się Tobą. * Ale powiedz mi Boże, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się,czy to mi będzie wystarczało, by być szczęśliwym ?? - Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do Ciebie każdego dnia ... I będziesz czuł jego anielska miłość i będziesz szczęśliwy. * A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówili, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie ?? - Twój anioł powie Ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić. * A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą, Boże ?? - Twój anioł złoży Twoje rączki i nauczy Cię jak się modlić. * Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni ?? - Twój anioł będzie cię chronił nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem. * Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Ciebie, Boże więcej widział ... - Twój anioł będzie wciąż mówił Tobie o Mnie i nauczy Cię jak do Mnie wrócić. Chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej Ciebie ... W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało: * Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć, powiedz mi proszę imię mojego anioła ... - Imię Twojego anioła nie ma znaczenia ... Będziesz do niego wołał : "Mamusiu"

Ostatnia edycja:
Do góry