reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, dzięki kochana za to co napisałaś!
sLo_kiss4.gif
Acard tak jak piszesz zawiera 75 mg kwasu acetylosalicylowego. Jak najbardziej może być ta L-arginina :tak:, niech M też łyka to zwiększycie szanse na synka. Ziółka możesz pić tylko do owulacji a wtedy nie musisz robić przerwy po 3 miesiącach. Jak najbardziej możesz brać Fish Oil 1000 mg, wręcz jest to zalecane przy planowaniu chłopczyka. Ważne by był certyfikowany pod względem oczyszczenia go z rtęci (a taki jest m.in. ten marki Puritan's Pride) gdyż w przeciwnym wypadku łykany przez M będzie sprzyjał poczęciu córeczki.

Anette, witaj i rozgość się!

reklama
Nuuuśka dokładnie ten pierwszy brałam. Mąż też. Jeszcze mi został, biorę co jakiś czas, Omega3 podobno w ciąży dobrze robi na rozwój mózgu u dzieciątka.
Gulasz się nadaje dla dziecka, ponieważ mięsko dusi się w piwie 40 minut, u mnie nawet dłużej, więc cały alkohol wyparowywuje. Jest pyszny! z natką pietruchy mniam.

Kate, to może poleć jakiś wózeczek? Pięknie pięknie proszę!! :-D
Ja szukam takiego w cenie 900-1200zł, potrzebuję praktycznie tylko gondoli, ale z tego co zdążyłam się zorientować to takich typowo gondolowych nie ma, raczej wielofunkcyjne. A więc, żeby gondola była duża, skrętne przednie koła raczej pompowane. I jak już ma być ta spacerówka to taka, żeby można było ją montować przodem do rodzica.
Masz jakieś typy?

gorgusia, nuuśka, oczy niebieskie ale fajne przepisy! Dzięki, też sobie wykorzystam :tak:

A gotowała któraś z Was kiedyś zupę z dyni? Tak się przymierzam w ten weekend, jeszcze nigdy nie gotowałam, a przepisów tyle... może któraś ma jakiś sprawdzony?

Nuuuśka- u mnie bez zmian:) czekam tyle mi pozostało:-) czuje czasami bóle w podbrzuszu ale nie wkręcam sobie. przecież nawet implantacji nie było:-) mąż mi się teraz rozchorował, wyczekiwać jak za moment synek się zarazi:-(a ja nadal doleczam zapalenie spojówek. tylko tak sobie myśle czy w razie czego przed implantacją można zaszkodzić dziecku lekami? ponieważ zakrapiam oczy kroplami.trzymam kciuki za Ciebie &&&&&&&&& i pozdrawiam
Piranha- zdrówka dla dzieciaczków
Mamawcześniaka-myśle że można troszkę być uległym gdy dzidzia chora:) czasami jak mój syn choruje to też chce żeby być blisko. tylko że on woła mnie do swojego łóżka:):):)
Dorcia- zdrówka i owocnych starań
Anette- witaj. często słyszę że jak kobieta ma córkę i syna to następne pragnie córci. troszkę mnie to dziwi czym jest to spowodowane. pytam tak z czystej ciekawości.trzymam kciuki&&&

Witajcie dziewczyny,
Ana 87, przy pierwszej ciąży nie myślałam o płci, jak okazało się, ze to córeczka bardzo się ucieszyłam. W drugiej ciąży chciałam mieć chłopca, przytulanko było w dzień owulacji i urodził się chłopiec. Teraz marzy mi się dziewczynka ale nie odpowiem Ci na Twoje pytanie bo sama nie potrafię powiedzieć dlaczego tak jest. Tym bardziej, że synuś jest moim oczkiem w głowie, taką małą przytulanką, która bardzo źle znosi moją nieobecność :tak:

Ostatnia edycja:
Kate, wolałabym nowy, jakoś nie mam zaufania do ludzi, którzy odsprzedają używany sprzęt (choć pewnie w niektórych przypadkach niesłusznie). Już się na samochodzie przejechałam :dry:

Hej dziewczyny. Melduję się. Zyję ale mam jakos mało czasu na bb. Dlatego nie wiem co u Was. Postaram się bywać częściej. Przymierzam się do zakupu tych wszystkich suplementów. Miałam wprowadzić dietę dziewczynkową ale jakoś mi nie idzie. Oj może być ciężko...

Pozdrawiam Was

reklama
Do góry