reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja w pierwszą ciążę zaszłam niemal od razu po odstawieniu tabletek. Byłam w szoku, bo straszono mnie kłopotami z zajściem, a tu bach i już. Cieszę się,że Was mam tutaj, bo kto jak nie staraczka staraczkę zrozumie? Moja przyjaciółka jest w ciąży i ma też córeczkę w wieku mojego Kaca- fajnie by było mieć dzieci w tym samym wieku po raz drugi :)

Ja poza podstawową obserwacją cyklu nic nie robiłam.
1dc 18.08
bolesna owulacja 13.07
1dc 20.07
bolesna owu 04.08
1dc 18.08
owulacja 03.09
1dc 17.09

Wydaje mi się,że za blisko owu jest końca cyklu....

Dziś zarejestrowałam się na ovufriend :)

reklama
dziekuje wszystkim za slowa otuchy :) jak sobie mysle to jeszcze lzy w oczach;/
elmo ja z mezem to z imieniem zawsze sie dogadam od razu :) na drugie chyba damy jan albo pawel ;p bo colin ma karol od jana pawla;p

Hej, hej,
Padam dzisiaj na twarz, biegałam dzisiaj, załatwiałam sprawy.
Elmo, homeopatyczne leki można brać w ciąży, są bezpieczne i skuteczne, naturalne. Podawałam już kiedyś - na gardło - Homeogene9 lub Homeovox, na przeziębienie, grypę - Osscillococcinum.
Milenka powiedz coś więcej o rozpoznawaniu płci na podstawie kości, zaciekawiło mnie to.
Daria - no żesz, biedna mała, też bym nie zaprowadziła do tej opiekunki i skoro dzieci z tej grupy ją bija, przeniosłabym do innej, może do tej z panią Polką.

Elmo fakt mogłam czegoś nie doczytać...wiecie dla mnie w ogóle wszystkie dziewczyny stosujące dłuższy czas dietę i łykające te wszystkie suplementy zasługują na medal i pierwsze miejsce na podium !!! Ja może trzymam się w 25 % tego wszystkiego co na chłopca a i tak czasami mam dość !!!

Marchew
&&&&&&&&&&&&&&&&& bardzo mooocno !!!

gorgusia
jak dobrze liczę to faza lutealna u Ciebie trwa 14-15 dni ??? To jest ok ... wcale nie za mało !!! Choć może niech Piranha lub Elmo się wypowiedzą bo mogę się mylić:baffled:

Piranha zdróweczka dla Kaji i Krzysia...moja Młoda też się "rozłoży" bo kaszle jak gruźlik !!!

Milenka tulę...ale faktycznie wiele razy spotkałam się z tym że po poronieniu dziewczyny bez problemów zaszły ponownie w zdrowe ciąże !!! GRATULACJE raz jeszcze !!!

Ja twardo łykam te suplementy które mogę...M też :tak: Jednak dzisiaj mam załamkę i moja siła i entuzjazm opada ... mam zapalenie pęcherza ,gorączkę...dostałam Monural. Lekarz specjalnie dał antybiotyk przy którym nie muszę przerywać staranek. Dołuje mnie to całe moje zdrowie...jak nie urok to sraczka ...ehhh.
Owulki na razie nie widać...ostatni cykl wydłużył mi się 3 dni...więc teraz nie wiem kiedy ta owulka będzie...liczę że w końcu zobaczę pozytywny test owu :tak:

Ostatnia edycja:
dobry wieczor :D

Melduje sie wieczornie Kochane.
A wiec tak. Cos na pewno sie podzialo, bo jak to gin powiedziala - prawy jajnik az plywa w plynie, zmierzyla srednice plynu - 17mm - jedna wielka czarna plama na ekranie :-D czekamy na dalszy rozwoj wydarzen, na lewym jajniku brak plynu i czegokolwiek innego, wiec w tym miesiacu na pewno pracowal prawy jajnik. Martwi mnie tylko co zreszta zauwazyla gin, ze mam bardzo cienkie endometrium - 8mm :-( kurcze toz takie to przy owu powinno byc a nie po... zreszta powiem Wam ze ja odkad pamietam, mialam wiecznie jakies takie marne to endometrium. A to raczej nie dobrze prawda ?

Piranha kobieto moja kochana powiedz mi co mam zrobic w takiej sytuacji, jesli mam miesiac w miesiac mizerne endometrium? Niby gin nic nie mowila, no ale z tego co pamietam im grubsze tym lepsze warunki do zagniezdzenia, a co to ma byc 8 mm?? normalnie trażedia....:dry: sa jakies preparaty na poprawe jakosci i przede wszystkim grubosci endometrium ? i w ogole z czego to sie moze brac, ze mam takie cienkie ? tzn nie wiem jak bylo poprzednio, moze to ten cykl rzeczywiscie jakis felerny jest, ale martwi mnie to.

Elmo kochana temperature mieerze od poczatku w ustach, pod jezykiem, i jest to pierwszy cykl kiedy w teoretycznie drugiej fazie mam taka niska tempke :no:TERMOMETR OWULACYJNY Microlife 16C2 do NPR (3565665353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. termometr mam dokladnie taki. Myslisz ze cos robie zle ??

Dorcia dziekuje za kciukaski :** czytam ze owulki dalej nie widac ??? Ach powiem Ci, ze co czytam to wszystkie cykle od forumowiczek jakies takie pomieszane ma maxa w tym miesiacu :zawstydzona/y:

Airfix dobrze, ze lykasz Lutke, ona pomoze jesli pecherzyk nie peknie. Ale az kurde szok, taki wielki :szok: Nie wiem czy tak duzy pecherzyk jest jeszcze zdolny do pekniecia, wydaje mi sie, ze z Niego moze zrobic sie torbiel :zawstydzona/y: Ale obym sie mylila kurcze no !!

gorgusia witaj i trzymam mocno kciuki :)

Mar-chew wiesz czemu jak jojcze z tym wykresem ? Bo nigdy takiego kiepskiego nie mialam, i zla jestem bo liczylam ze przy tak ladnym monicie moze sie uda, a tu ciach prach i nic sie nie chce robic...jeszcze to endo mnie zmartwilo..czemu takie cienkie do cholery to ja nie wiem.

Ostatnia edycja:
Witam, z rana
pirania robiłąm test w niedzielę łądne 2 krechy i we wtorek 2 krechy ale ta 2 słąbsza

w sobotę nie i poniedziałek też nie sprawdzałam
ból jak na ok czuję od poniedziałku
śluz mega rozciągliwy w poniedziałek
wieczorem od niedzieli temperatura podwyższona
moim zdaniem owu była w niedzielę bądź w poniedziałek a jak nie to znowu nie trafiliśmy choć starania nie były staraniami tylko dość spontaniczne :-)

moje spostrzeżenia są takie że od 3 miesięcy znowu miałam teraz w 1 fazie wyższe tempki
spać mi się chce od poniedziałku a tak mam zawsze po owu :-)

szyjka jest miękkawa wiec jak na razie mogę być dobrej myśli ;-)

Gratuluję kolejnej potwierdzonej dziewczynki :-D:-) super zazdroszczę

Hej Nuuuśka, chyba się jeszcze nie poznałyśmy ;-)
Jeśli lubisz, to na poprawę endo genialne są suszone morele, no i polecane są na chłopca. To z tych naturalnych produktów. Ja uwielbiałam.

Hejka!

Nuuuśka, skoro było tuż po owulacji to te 8 mm mieści się jeszcze w normie (nie zaleca się jednak poniżej 8 mm w fazie okołoowulacyjnej), dopiero w FL endometrium bardziej przytyje by przygotować się do implantacji. Za rozrost endometrium w fazie folikularnej odpowiadają estrogeny i przepływ krwi. Z suplementów poprawiających grubość endometrium można łykać:

- Acard by zwiększyć ukrwienie endometrium,
- witamina E 600iu najlepiej np. 200iu 3 x dziennie, podobno poprawia maciczny przepływ krwi o 72% i pogrubia endometrium w 52% przypadków),
- L-arginina 6g dziennie, podobno poprawia maciczny przepływ krwi o 89% i pogrubia endometrium w 67% przypadków,
- koenzym Q10, np. 200 mg

Koleżanka łykała koenzym Q10, witaminę E, Acard, B-100 i piła zioła nr 3 Ojca Sroki, endo zmizernego zrobiło się rewelacyjne.

Zalecane jest też minimum 7 godzin snu o stałych porach, jak najmniej stresu, 30 minut ćwiczeń dziennie i dieta - jedzenie posiłków o stałych porach (co wpływa na insulinę i kortyzol a to na inne hormony), polecane są brokuły, brukselka, kapusta, kalafior, kalarepa, rzepak, rzepa, brukiew, należy unikać produktów bogatych w glukozę i fruktozę.

Elmo
, jaka szkoda bo Michał to cudne imię.

gorgusia, pomijając te 7 dni to to 14 dni FL w pozostałych cyklach jest w porządku. A bierzesz jakieś leki hormonalne by pomóc organizmowi w zajściu w ciążę? Sprawdzałaś poziom LH, FSH, estradiolu, testosterony, progesteronu i prolaktyny?

Dorcia, co za pskudna pora roku pod względem choróbsk, dużo zdrówka dla córci! Antybiotyki sprzyjają zazwyczaj poczęciu synka, obyś szybko do zdrówka wróciła.

Matik, stawiam na owulkę w poniedziałek lub wtorek, trzymam kochana kciuki!

reklama
Milenka, gratulacje! Ja też wolę nikomu nie mówić o planowaniu płci, bo zaraz usłyszę, że jedna księżniczka jest i teraz ma być znowu chłopak. Czasami odnoszę wrażenie, że nie mam prawa żyć swoim życiem.
Elmo, dojdziecie na pewno do jakiegoś konsensusu w sprawie imienia. :-)
Piranha, dziękuję za odpowiedź. Ja chyba będę na początku próbowała 0+12 - boję się, że strzelanie przed mogłoby być kłopotliwe z utrzymaniem ph. Zobaczymy. Co do kataru Kajuni - nie dawaj jej kropel na katar, bo ona musi się świństwa z nosa pozbyć. Dobry na takie sprawy jest pneumolan. Spływa wszystko pięknie, więc się nie przestrasz, że katar się nasili. Ważne, żeby wszystko co ma, wyleciało. Przy tym dużo pić ciepłego.

Do góry