reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ewelin sliczny komplecik mialam taki do kolina tylko los;p

macy imie mi chodzi Logan albo dalej Brian tylko nie wiem bo ta pisownia;p wolalbym chyba brayan :);p a to jakos inaczej sie pisze;p zapomnialam jeszcze Dylan :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelin- komplecik śliczny:) bardzo bym chciała być już po planowaniu , wyliczaniu itp.
Airfix-dobre z tym edokrynologiem:-):-):-):-)
Daria- dzieciaczki cudne torcik świetny

ewelin sliczny komplecik mialam taki do kolina tylko los;p

macy imie mi chodzi Logan albo dalej Brian tylko nie wiem bo ta pisownia;p wolalbym chyba brayan :);p a to jakos inaczej sie pisze;p zapomnialam jeszcze Dylan :)

Daria w UK znowu pisze sie Bryan - Nie wiem czy Brian to niemiecki odpowiednik tego imienia?

Macy dziekuje. U mnie roznie. Kilka dni dobrze a dzis rano znowu myslalam, ze nie wstane z lozka z tych mdlosci...

Daria kurcze już się martwiłyśmy !!! Nic się nie odzywałaś !!! Dobrze że z dzidziusiem wszystko ok !!! A dzieciaczki masz słodziutkie !!! Colin normalnie niesamowity jest !!! Nadia to już panienka !!!

Elmo
trzymam &&& we czwartek od rana...nie piorę, nie prasuję i nie gotuję ...trzymam kciuki za siuraka i jajcenta !!!

Mamawcześniaka dmucham i chucham żeby mdłości Cię opuściły...niech się do mnie przyplątają :-D

Ewelin ciuszki słodziuchne !!! Uwielbiam takie zakupy...później kilka razy dziennie oglądać "zdobycze" i cieszyć nimi oczy !!! Prać i prasować też lubię takie maleństwa !!!

Airfix ja też zawsze odpowiadam "choroby się nie wybiera" albo jak któraś mądra koleżanka zwraca mi uwagę że "mogłoby mi się coś przykleić" to odpowiadam "sorry ale moje jajniki moja sprawa" Nie cierpię tłumaczyć się dlaczego nie mamy drugiego dziecka...co to kogo ????
U mnie jest w drugą stronę...mam nadwagę i non stop słyszę że w ciąży jestem ... a to po prostu tłuszcz.:eek:

Macy co u Ciebie ???

Mamakaja super...TSH jeszcze w dół....dmuchamy !!! I już niebawem &&&&&&&&& za II !!!

Ja się zaczynam denerwować...wczoraj plamiłam a dzisiaj ....sucho !!!
Ja chcę już @ jestem 2 dni po terminie !!! W ciąży nie jestem !!!
Chyba jednak Castagnus mi namieszał w organizmie !!!

Ostatnia edycja:
mamawceśniaka- czy zastosowałaś metode o+12, spoglądam na wykres
Próbowałam kilka dni pod rząd przed owulacja no i o+12 - chociaż nie do końca bo powinno sie zrobić co najmniej tydzień przerwy w strankach a u mnie nie było jej. Pomyślałam, ze na wszelki wypadek spróbuje obu i proszę udało sie w pierwszym cyklu staranek!
Dorcia wysyłam fluidki i trzymam kciuki!

mamakaja gratuluje wyniku :) TSH-marzenie :) mówią ze najlepiej zeby było dla staraczek w granicach 1-2,5 , ale moj gin i endokrynolog mowil ze owszem najlepsze takie niskie, ale jesli nie przekracza normy powyżej to tez jest dobrze :) Jej co ja bym dała za taki wynik. A ja z niedoczynnosci ( tsh 5,66 przy normie 4,20 ) wpadłam w nadczynnosc ( 0,020 a norma min 0,27) i mowie- jak tam jutro wpadne do gabinetu to go oskube, wie ze chce dziecko,ze bardzo chce,a on mi kazal w pazdzierniku przyjsc, a tu we wrzesniu taki wynik:no:
ewelin śliczny komplecik :)
Daria dzieciaki masz przecudne :)
Ana bo jak inaczej podejsc do człowieka/lekarza ktoremu place ciezka kase za prywatne wizyty, ktory mial mnie wyleczyc z niedoczynnosci tarczycy, a wpedzil mnie w 10 razy gorsza nadczynnosc niz mialam niedoczynnosc.

I jeszcze Pan doktor prowadzi bloga w internecie, pewnie jesli któraś z Was szukała wszystkiego o tarczycy to trafiła na jego stronke, wiec wybrałam, uwazalam ze najlepszego specjaliste, a tu sie okazało inaczej. Zreszta potem trafilam na forum osob chorych na tarczyce i Pan doktor nie ma dobrych opini
Dorcia własnie tacy sa ludzie, tego chyba sie nie da zmienic. Ja juz przestalam byc miła, bo od malutkiego jestem taka, a nie inna , moze to z powodu tego ze urodzilam sie jako wczesniak całę 2000g i 42cm :) ale trudno-gruba nie bylam, i nie bede. Tak jak Ty piszesz-ze masz nadwage, to przeciez widza Cie ci sami ludzie non stop i ze to sie glupie w glowe nie puknie, od razu jak ktoras grubsza to w ciazy, i pewnie kilka razy do roku w tej ciazy urojonej przez ludzi chodzisz? ;) Ja przyjełam to co mam od zycia i nie komentuje wagi,wygladu innych osob i sobie nie zycze zeby ktos na pol ulicy sie za mna darl ze mam anoreksje. a swoja droga te stare baby to chyba nie widzialy osoby chorej. Tak jak moja lekarka mowila- ze jakby tak patrzec teraz na wyglad tych wszystkich dziewczyn to ona by musiala co druga na szpital wyslac,a przeciez One sa zdrowe.

Airfix-rozumiem Cie doskonale:-)a co do tego że jesteś szczupła to pewnie te osoby co zwracają uwagę na to że jesteś szczupła to Ci zazdroszczą i tyle. ja mam 1,64 m i waze 53 kg i powiem Ci że chciałabym być szczuplejsza, od małego dziecka miałam tendencje do tycia, jak bym się nie ograniczała to pewnie bym ważyła z tone:-)dlatego zazdroszczę że możesz jeść , jesc , jeść i nie tyjesz. pozdrawiam
mamawczesniaka- gratuluje zaciążenia za pierwszym razem. ja próbuje 3 raz, mam nadzieje że ostatni.

reklama
Daria z tych imion które podałaś od razu spodobało mi się Logan :) Śliczne i nie ma problemów z pisownia haha U nas jest w przedszkolu Brajan, Braian - ale strasznie nie grzeczne te Brajany są :p Mi się dla dziewczynki podobało Nadia, a potem na okolo pojawiły się Nadie, a ja urodzilam chlopca, potem mi się podobało Kaja i jeszcze w sumie podoba, ale ostatnio sie zakochałam w imieniu Carla- ktorego niestety w Polsce nie mozna dac dziecku:/ Sprawdzałam w tym całym spisie rady jezyka polskiego. Tak jest stwierdzone ze Carla to po polsku Karolina albo Karina, dla mnie kompletna bzdura, bo Karolina to Carolina, Carola a nie Carla. Tak mi wpadlo to do glowy i nie moge przezyc:) a ta dziewczynka Carla miala brata blizniaka Carlosa,ale to matka polka, a ojciec z meksyku

Ana najwazniejsze ze my siebie mamy akceptowac, trudno, jedna jest taka, druga inna:)

Do góry