reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej. U nas wieje tak, że nawet dziś z małym nie wyjdę bo chyba by nam głowy pourywało.

Elmo ja po zupełnie innych studiach nie związanych z księgowością, ale dodatkowy papier zawsze się przyda;-). W TWojej rodzince to pewnie nie dowierzają, że chłopak bo z tego co pamiętam to Ci dziewczynkę przepowiadali?
Ewelin ale masz cudownie. Wiesz już na 100% możesz rzucić się w wir zakupów. I czekać spokojnie na małą. Swoją drogą to już prawie połowa. Czas szybko leci. Zazdroszczę, że masz już to za sobą. Ja się boję, że coś źle zrobię i potem będę ryczęc jak bóbr przez całą ciążę. Nęci mnie O+12. Myślisz, że Ty wtedy zaciążyłaś?? Jeszcze raz ogromne gratulacje!!!! Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane poczuć się tak samo jak Ty teraz.
Polisia dzięki za info o castangusie.

A ja w niedziele jadę na imprezkę i tam oczywiście małe dziewczynki i znowu będę słuchać, że i mi by się taka przydała. Pewnie, że by się przydała, ale to jest takie drażniące, że mam ochotę tym ludziom oczy wydrapać. Ehh

reklama
ewelin ludzie nic nie mowia i pewnie jeszcze maja nadzieje ze urodzisz syna taka jest zawisc ludzi ;/ mysmy nikomu nie powiedzieli ze jestem w ciazy oprócz mamie i jak sie dowiedziala ze syn to zero reakcji bo zawiedziona bo ona ciagle mi powtarza ona sie cieszy ze nie ma syna;/ a tesciowa jak by sie dowiedziala ze syn to by sie cieszyla jak glupia ze nie mam corki wiecej i tacy sa ludzie :) co zrobić.... ;/

a dodam jeszcze ze maz liczyl na core ;p ale powiedzial ze na czwarte sie nie zgodzi :-D wiec juz raczej planowac nie bede chyba ze wpadka;d

elmo napewno u Ciebie chłopaczek, uwierz mi nie da się ukryć czegoś takiego jak jajeczka i ptakol. Ja teraz widzę ta róznice kiedy wcześniej cale przyrodzenie na ekranie a teraz pustka między nogami tzn. poza wargami, i nic tam nie dynda. Teraz na połówkowym napewno zobaczysz już ptaszka w całej okazałości, tylko sie nie przestrasz, bo ja na pierwszym USg nie mogłam uwierzyc ze taki mały dzidzius i takie coś wielkiego między nogami, haha
Teraz w czwartek jak lekarz potwierdzi płeć to na pewno odczujesz ulgę, chociaż i tak dopiero po urodzeniu pewnie uwierzymy jak zobaczymy na własne oczy. A wiesz do mnie to wszystko nie dochodzi jeszcze, myślę że dopiero co byl luty i zamiar startu w maju a to juz jesień i to jaka piękna.

myfanwy ciesze sie że moge was natchnąć nadzieją, ja naprawde zawsze myślałam że postaram sie zaplanować i zrobić wszystko co w mojej mocy ale że u mnie nie wyjdzie itd. dlatego dziewczyny róbcie wzszystko co tutaj piranha radzi i zobaczycie uda się, bedziecie miały te swoje wymarzone dzieciaczki. A piranha ma wielkie serce, zresztą same wiecie.taka dobra wróżka.

witaj Anna, dzięki za pamięć. mniej się udzielam bo ja nie znam się na tych hormonach tarczycy i tych badaniach, ale czytam was cały czas i trzymam za Was kciuki. Wiem ze Wam się uda bo jesteście zdeterminowane i robicie wszystko co możłiwe. Chociaż Anna ja dalej zachęcam do mierzenia temperatury, naprawde to ułatwia interpretacje cyklu.

ewelin pierwsze zakupy powiadasz za Toba :D jej ale sie ciesze że bedziesz miec ta upragnioną córcie, mówisz ze na chłopców wiekszy wybór rzeczy? a ja zawsze jak synowi mam cos kupic to podoba mi sie wszystko na stoisku dla dziewczynek i wiecznie mowie do meza- kurcze, no nie ma nic ladnego na chlopców,wszystko na dziewczynki:-)
Elmo niby nie wszystko takie straszne , ale ja sie stresuje;) a jeszcze mam ciagle w glowie ze chłopak bedzie, nawet mi sie te fazy ksiezyca wedlug jonasa poprzestawialy ewidentnie i chamsko na chłopaka:p Nic nie jest po mojej stronie.
Ana ta irygacje z wody i cytryny robi się jak wystepuje sluz plodny, ten chlopczykowy bardziej, rozciagliwy, przezroczysty, wtedy przed starankami ta irygacja wymywasz ten sluz, chyba Piranha pisała że mozna po starankach tez stosowac do obnizania PH, ale kurcze ja jakos sie boje, a nie powymywa się plemników i całego nasienia? wiec zostalam przy Rephresh, i moze replens kupie jeszcze, ale kurcze zeby tez nie przesadzic z tym wszystkim. I po 4 h od staranek aplikujesz na noc tampon nasaczony woda z cytryna

Milla bedzie Ci dane, musisz w to wierzyć. Ja w to wierzę. JA uważam ze w te O+12 bo wcześniejszy stosunek był 6 dni przed owu, więc marne szanse, zresztą wiek ciąży bardziej na to wskazuje. I trzymam kciuki z całych sił abyście poczuły to co ja po USG, uczucie nie do opisania. Jestem z Wami i szybko Was nie opuszczę.Może nie będe tak dużo pisać, ale będę.

daria straszna ta twoja teściowa, a mama widzę ze tez dodaje swoje.A że ludzie tacy są zawistni to wiem tylko pojąć nie mogę, rozumiem ze można pozazdrościć że ktoś cos ma tak w duszy ale żeby życzyć źle innym. Ja zawsze uważam ze życie jest sprawiedliwe i takim ludziom odpłaci ich nieżyczliwość.

Airfix może dlatego że ja lubię ubranka dziewczynek bo sa słodkie, ale róż i koronki z umiarem. za to kokardki, kropeczki, sreduszka cudne po prostu.
Poźniej wkleję ten moj strój pierwszy, co prawda nie mega różowy ale dla mnie cudny. a co do faz to mi się nie sprawdziło.

Ostatnia edycja:
Milla po prostu przygotuj sobie mowe na wypadek jakby znów ktoś się połasił na słowa-"przydałaby Ci sie taka", ja zawsze mówie- choroby sie nie wybiera ( w moim przypadku ) . Wczesniej od X lat było- jezu, ale Ty jestes chuda, przydałoby Ci sie pare kilo, anoreksje masz.... jasne, jasne. Jak paru osobom odpowiedzialam to w piety poszło, bo ja nikogo nie obrazam ze jest gruby, wiec skoro ja mam taka przemiane materi a nie inna, to nie zycze sobie docinków na temat wagi, inna sprawa ze wpadlam teraz w nadczynnosc tarczycy i dzis weszlam na wage, sie przeraziłam:szok: a ja sie dziwie czemu chudne jeszcze bardziej, a to przez to gowienko-zwane tarczyca ;) ale jutro ide do lekarza i jak bedzie głosno w TV to znaczy ze to ja zamordowałam endokrynologa:wściekła/y:

pochwale sie jaki sobie torcik zamowilam dla colina :) http://tortyviccy.yolasite.com/torty-na-roczek.php ten zolwik :) i colinem i nadia tez sie troche pochwale a co roczek ma sie raz w zyciu :)
1175630_381650715297038_1810770739_n.jpg
1236280_409756075792426_2006444260_n.jpg
554094_409685749132792_1790725378_n.jpg
12074_409685572466143_539096880_n.jpg
1185056_409685189132848_661729533_n.jpg
529159_409684855799548_739034335_n.jpg
542233_409684832466217_326869411_n.jpg
1239651_381659598629483_1732491118_n.jpg
579677_381660455296064_2072196855_n.jpg

obok bylo wesel wiec moje dzieci ze barzo towarzyskie caly czas tanczyly i rozkręcały imprezę :)

Załączniki

• 12074_409685572466143_539096880_n.jpg
    12074_409685572466143_539096880_n.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Dziewczyny piszę z tel więc tak szybko.....
Ewelin super super super.jesteś przykładem i nadzieja że może się udać:)
No a ja odebrałam wyniki tsh ..... 2.72:)
Bardzo się cieszę.Jeszcze trochę spadnie w dół i wracam do starań:)

mamakaja świetna wiadomość. ciesze się razem z Tobą:-)
daria tort zapiera dech,az slina mi pociekła, dzieciaki sliczne, a colin taki kawaler ze hoho
Poniżej zdjęcie jedengo stroju, drugiego zdjęcia z hello kitty nie mogłam znaleźc ale równie sliczne.hmprod.jpg
Elmo a jak zobaczyłam w H&M pluszaka elmo to sie tak roześmiałam ze ekspedientka patrzyła jak na głupią. musisz synowi go kupic nie ma innej opcji.:-)hmprod1.jpg

Załączniki

• hmprod1.jpg
    hmprod1.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 21
  • hmprod.jpg
    hmprod.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
reklama
Witam.

Ewelin, bardzo się cieszę. Nawet nie da się tego opisać. Ubranko śliczne. Kupiłam taki sam komplecik dla koleżanki, która będzie miała synka, z tym, że mój jest z szopem praczem. I tego Elmo też widziałam. Reserved kids ma bardzo ładne rzeczy dla dziewczynek - a co najważniejsze wspaniałe są jakościowo. No i jeszcze jeden plus - mają teraz sklep on-line. :-)
Elmo, Ty już sobie nie wymyślaj, bo tego pomylić się nie da. Zobaczysz, że w czwartek tylko lekarz potwierdzi.
Daria, więc jednak przeczucie Ciebie nie myliło. Cieszę się, że łożysko się dźwignęło trochę. Ładny torcik. A dzieci masz bardzo ładne. Śliczny sweterek ma Collin. A jakie teraz imię Tobie chodzi po głowie?
Milla, zaczęłaś już stararania?
Mamawcześniaka, jak się czujesz?

I witam nowe koleżanki, bo chyba jeszcze nie miałam okazji.

Do góry