reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witajcie kochane moje!!!!!!!!!!!!!!!

dawno mnie nie było, ostatnio jak elmo ogłosiła, ze bedzie chłopczyk
jak sie czujecie ciezarówki?
ewelin o rety!!!!!!!!!!! ale news!!!!!! bedziesz miala dziewczynke?!!!! jeny jak wspaniale! gratuluje Ci kochana bardzo bardzo bardzo sie ciesze!!!!! pewnie jestes szczesliwa, az buzia mi sie cieszy na wiesc o tym, ze planowanie sie udaje, gdzie znajde opis Twoich staranek? cudownie! musze do Was czesciej zagladac, taki informacje poprawiaja humor wow! gratuluje jeszcze raz! wybraliscie imie? a jak Antosia?
daria gratuluje zdrowego synka, chłopcy beda sie fajnie razem bawic ;) jaka płeć wolałas? bo chyba Ci było wszystko jedno? czy cos pomerdałam?
piranha jak tam Krzyś i Kaja, jej, a pamietam jak przyszłam na forum jakos chyba w styczniu 2011 i byłas wtedy w ciąży, a teraz Kaja juz taka panna, niesamowite....
krystianmartin jak sie masz? udało sie zafasolkowac?
Andzia jak Twoi chłopcy? jak sobie dajesz z nimi rade dzielna mamo?
mamakaja działasz?

kto jeszcze jest w ciąży?

u nas dobrze, chłopcy rosna, mały jest przesłodki, nie zaminiłabym go teraz na dziewczynke;) ciezko mi uwierzyc, ze moglabym zostac kiedys mama córeczki, ale zobaczymy co bóg da i czy da....

reklama
Witam się ponownie

Airfix powiadasz, żeby sobie przygotować jakąś odpowiedź na te ich gadanie...? hehe ale by im w pięty poszło jakbym powiedziała "no wiecie... nie chce, żeby moja córka Waszym konkurencje robiła" o już widzę ich miny. A tak nawiasem to ludzie zawsze znajdą coś żeby się przyczepić.

Macy jeszcze nie zaczęłam. Mam zamiar ruszyć z nowym rokiem a niedługo zakupić suplementy i zacząć się faszerować, wprowadzić dietę, zacząć pomiary. Myślę, że jak dobrze pójdzie to na wiosnę zafasolkuję.

Ewelin fajne ciuszki. Ja sobie Weszłam na halensa i tam są s ciuuper ubranka z nexta dla dziewczynek. Na razie sobie tylko popatrzyłam. Nie wiem jak będę mieć córkę to chyba z torbami pójdziemy patrząc na to ile kupuję chłopakom. Powiedziałam sobie dośc tych zakupów internetowych i dziś zamówiłam chyba już coś z 4 sklepów. Coś dla dzieci coś dla domu. Ja powinnam iść na jakąś terapię uzależnień od zakupów internetowych.

Daria fajne dzieciaki. Radosne takie. Torcik wspaniały. Dobrze że z łożyskiem ok. Ty jesteś na tym zdj, z Nadią w czarnej sukience?? Jak tak to brzuszka zero.

Nuśka trzymam kciukersy.

Piranha mój ostatnio miał mega katar przez tydzień ale dawałam mu lipomal, tran, dicoflor i sok z malin (taki swojej roboty) i jakoś się wykaraskał. Zdrówka dla dzieci.

Daria zdróweczka dla Was !!!

Mamakubulki...czas zmienić nick !!! Jejuś jak ja bym chciała takiego smerfika mieć ... zazdroszczę !!! Ale bardzo fajnie że zaglądasz...ja wracam do staranek...o chłopca :-D
Buziaczki dla chłopców !!!

Dorcia u mnie w Poradni ogolnie jest tak, ze sa tylko dwie ginekolozki. Obydwie juz zaliczylam chyba od A do Z. Osobno obydwie pozostawiaja wiele do zyczenia - jakby je zlaczyc w jedna calosc - bylby ideal :laugh2: Jedna wiecznie skora do wypisywania Ci badan jakie chcesz, lekow jakie chcesz nawet na "oko" jak bylo teraz z CLO. Druga z kolei mniej "pala miloscia" do pacjentek, ale na pewno jest konkretniejsza o wiele od pierwszej, bardziej szczegolowa, i przede wszystkim jak robi usg to mowi co widzi, a nie tak jak ta dzis na moje pytanie czy widac juz dominujacy pecherzyk - yyy..aaaa....tu jest taki jeden byc moze ze Niego cos bedzie :sorry:No tak.
Ogolnie prywatnie mam bardzo fajna babeczke ginke, ale niestety zdziera jak malo kto. Kazda wizyta 130zł, nawet jak przychodzisz do niej tylko na usg co dla mnie jest absurdem bo z jakiej racji place za wizyte z usg skoro babka umawia sie ze mna tylko na usg ? Ciezko trafic na dobrego lekarza u mnie, za rozsadne pieniadze, wiekszosc traktuje ludzi jak skarbonki bez dna, a to przykre i krzywdzace niestety patrzac na dzisiejsze realia finansowe :zawstydzona/y:
Co do imion, Ola od poczatku miala byc Ola, tak zarzadzilam bo wtedy moda na Wiktorie byla, a ja na to mowie - Nie bedzie zadnej kolejnej Wiktorii. Bedzie Ola i koniec.
Jak powstal temat drugiego dziecka, Ł. oczywiscie ze syn. No wiec pytam kiedys z glupa jak by chcial dac mu na imie a on mi na to ze KORNEL :eek: mowie : Ze co ? A on, ze tak wlasnie, wiec powiedzialam ze po moim trupie, albo przeksztalce od razu po urodzeniu na dziewczynke :laugh2:

vviedźma a ktora z Nas nie ma kraglosci ? :p nie znam nikogo takiego, kto by nie mial choc jednego powodu zeby na siebie ponarzekac ale jak ja to mowie - mam po prostu duuuza powierzchnie uzytkowa a to sama zaleta :wściekła/y:
A co do internetu - wujek google prawde powie - zawsze mowie, ze ludzie teraz wszystko czego chca czerpia glownie z internetu bo to najprostsze rozwiazanie choc na pewno nie zawsze najlepsze.

piranha przykro mi ze Kaja sie zarazila :/ kurcze duzo zdrowka dla dzieciaczkow,bo chorowanie w taka pogode jest najgorsze ! Wszedzie pelno zarazkow :no:
Dziekuje za rady, poki co czekam spokojnie na owulke, i potem dzialamy z badankami. Od jutra wdrozam Euthyrox :happy:

milla21 dziekuje kochana :*

Ostatnia edycja:
No i mnie rozłożyło:-:)-:)-( jestem zakatarzona razem z synem, a tak się tego obawiałam.
testy owu miałam zacząć robić od 16dc bo ostatnie dwa cykle miałam 34dniowe. no ale teraz przez to choróbsko to już nie wiem czy tak pozostać. staram się badać szyjke no i na razie jest wysoko, twarda i zamknięta. wszystko nie idzie tak jak trzeba :-:)-:)-(czy któraś z Was może mi powiedzieć czy przeziębienie ma wpływ na staranka?????
trzymajcie się dziewczyny bo choróbska szaleją:szok::szok::szok:

dzien dobry wszystkim :)
mama kubolki plec chcialam sie starac o corke ale zaliczylam wpadke wiec nie zdarzyłam:-D ale powiem wam ze cos w tym tarocie jest bo jak koniec roku pytalam wrozke czy bede jeszcze w ciazy to ona mi powiedziala ze do konca roku 2013 bede w ciazy z synem :tak:

mila to nie ja na tym zdjeciu sasiadka co byla na weselu ;p ja brzuszek juz lekki mam a nawet troche widoczny ale w pl narazie sie nikt nie skapnął ;p

Milla dzięki za gratulację, zaraz wejde na tą stronkę i pooglądam ciuszki.
Mamo kubulki dzięki,zawsze tak jest ze na poczatku rozżalenie że chłopiec a potem świata się nie widzi poza nim. Zobaczysz kiedyś jak maluch podrośnie będziesz miała dziewczynkę, mówię to dlatego bo ja tez nie wierzyłam ze będzie mi pisana, zawsze myślałam niemożliwe ze takie szczecie się uśmiechnie i do mnie, a teraz wiem że wszystko jest możliwe trzeba tylko w to wierzyć i walczyć o to a uda się.
dorcia, wiedzma, nuska kciukasy za starania chłopaczkowate.
Anna kurde, co za choróbsko sie przyplątało, dużo zdrówka życzę.
Piranha zdrówka dla dzieciaczków;-)
Airfix nie ma co się przejmować ludźmi, ale sama czasami się zastanawiam czemu inni są tacy puści i sami nie wykalkulują co wypada powiedzieć a co nie, albo jeśli sa tego świadomi to czemu tacy bezczelni są. I masz rację takiemu trzeba przygadać az mu w piety pójdzie, może się wtedy zamknie.ohh jak ja takich ludzi nie lubie.
daria mówisz ze u Ciebie nie widać prawie nic, wow bo u mnie to brzuchol spory, tzn. lekarz mówi ze wsam raz ale widać go wyraźnie.

dziewczyny a ja mam takie pytanie odnośnie wózków, prosze powiedzcie czy któras ma sprawdzony, fajny, wózek głeboki godny polecenie. Bo ja przy chłopcach miałam babywelt, niemieckiej firmy ale byl beznadziejny więc prosze piszcie jak cos wam wpadnie do głowy.

Ewelin ja "choruję" na MUTSY...4 rider, evo, igo...im nowszy tym niestety droższy !!!
Świetny jest też Lupo...znajoma ma i chwali :-D

Ana mnie zdarzyło się kilka razy chorować podczas staranek...nawet miałam antybiotyk Duomox...staranek nie przerywałam po konsultacji z lekarzem. Ale to Ty musisz podjąć decyzję !!!

reklama
Ewelin ale sie ciesze :-D super gratuluje ci ,ja ciagle wierzylam ze to bedzie dziewczynka :-):tak:

dziewczyny a ja mam takie pytanie odnośnie wózków, prosze powiedzcie czy któras ma sprawdzony, fajny, wózek głeboki godny polecenie. Bo ja przy chłopcach miałam babywelt, niemieckiej firmy ale byl beznadziejny więc prosze piszcie jak cos wam wpadnie do głowy.

Ja mialam mura 4 maxi cosi bylam mega zadowolona ;)

DZIEN DOBRY

niebylo mnie troszke ,nawet niebardzo podczytawalam.Poostatnim cyklu z clo i progesteronie spozniajacym sie okresem myslalam ze to to.Dzwonilam do gina umoilam sie na bete,i na drugi dzien przyszedl @ takiego dola zalapalam ze niemialam ochoty stracilam nadzieje i wogole.

Teraz jestem w kolejnym miesiacu staranek z clo na moja wymazona coreczke w niedziele byl moj 16dc i bylam u gina na usg widzialam piekny pecherzyk ktrory mial lada moment peknac bo miala bardzi cieniutka skorke :)
D tego woda i piekny sluz po peknietym juz jednym pecherzyku czyli byly dwa :)
Teraz wiem jak to jest z blizniakami chlopczyk i dziewczynka hahaha

zobaczymy co z tego wyjdzie byly dwa pecherzyki czyli dwie szanse ciekawe czy chociaz jedna wykorzystana.
staranka juz bardziej na luzie za tym drugim razem staralam sie wszczelicz w 0+12 bo przypuszczam ze peklo o 18 wiec po 3 nad ranem walka ;)
tak to co dwa dni sexik i zakwaszanie po irygacje i tampon -powiedzcie mi czy te irygacje niezabijaja plemnikow?
Ja po stosunku po godz dawalam 1ml na obnizenie po 4-5 wlozylam tampon.

kurcze musze do szkoly leciec.

pozdrawiam was wszystkie poczytam obiecuje i wiecej pisac z wami

Do góry