reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
Widzę że starania pełną parą:-D zatemza wszystkie staraczki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Matik co u Ciebie?
Elmo wydaje się że juz całe wieki nie piłamz Tobą kawy:-). Stosuję dietkę, biorę suplementy,mój M też. I już od niepamiętnych czasów czerpałam rozkosz z przytulanek,a nie jakprzez ostatnie lata patrzyłam na mojego M jak na dawcę nasienia. W końcu wyluzowałam. Ale może dlatego iż wiedziałam że owu była tydzień temu,że i tak ten cykl stracony... Od nowego zaczynam mierzyć temp. Z testów owu zrezygnuję, bo w moim przypadku to i tak mi nie pomoże.
Cieszę się z Twojego szczęścia. JUż w czwatrek połówkowe? Ale ten czas leci...
Daria fajnie że u Ciebie wszystko ok. Masz inhalator? Mogłabyś robić sobie inhalacje z soli fizjologicznej.

reklama
:happy: dzięki dziewczyny za słowa otuchy. :dry:jak się człowiek naczyta internetu to później ma głowę kwadratową od nadmiaru informacji. Wybaczcie szczerość:zawstydzona/y:dziś już qpa wygląda normalnie:sorry:trochę się uspokoiłam,ale i tak jestem umówiona do lekarza na 15. Po takim incydencie warto jednak zrobić enzymy trawienne.
Nuśka pierwszy raz mnie to spotkało,dlatego się przestraszyłam:crazy:. Ja raczej na co dzień zdrowo się odżywiam,na pewno nie jem tłusto,waże 56kg to jakiejś nadwagi nie mam,a teraz jeszcze cały czas trzymam ścisłą dietę chłopczykową,więc nie wiem skąd to się wzięło.

Myfunwy :no: nie jadłam ryb od co najmniej 3m-cy. Ale dzięki za informację.

Daria :rofl2:właśnie miałam napisać że matczyna intuicja jest chyba niezawodna! :-)fajnie...

Elmo :cool2:jeszcze 7 dni do @. :cool:ale ten czas mi powoli leci!! :laugh2:a u Ciebie zasuwa pędzikiem jak widać!!

daria strasznie się ciesze ze z dzidzia wszystko w porządku, nie odzywałas sie i juz zaczynałam się martwić. Gratuluje chłopca, zobaczysz colin będzie miał super młodszego brata, bardzo mała różnica wieku będzie u nich więc będą się świetnie dogadywać. Mój starszy syn dalej ma nadzieje ze lekarz się myli co do płci naszej dzidzi. A na przeziębienie to inhalacje, albo sol morską(jest dobra na katar) i dużo czosnku.
mamakaja nie martw się że zostaniesz sama. nie tak łatwo będzie pozbyć się mnie tego forum, więc będę Ci kibicować tak samo jak maggie i innym dziewczynom.
polisa a ty dlaczego masz doła? martwisz się ciążą?
piranha idziesz robić grunt pod malowanie- no to szacun, wszystko sama.:-D
araki super ze masz tatę ginekologa, gartuluję zdrowej dzidzi, ten widok jest nie doopisania,taka mała kruszynka na ekranie.
elmo tak zapisałam sie na 4D i byłam juz w piątek. na 100% zdrowa dziewczynka. jestem prze szczęśliwa i juz kupiłam w H&M pierwsze dwa ubranka dla dziewczynki. A co tam, aż mi było dziwnie iść na dział z dziewczęcymi szmatkami, ale szybko się przyzwyczaję, haha. Chociaż uważam ze dla chłopców chyba jest większy wybór, u dziewczyn same róże.Ale ja mam po chłopcach ubrań więc nie będzie jednolicie.Lekarz powiedział że wszystko dobrze i że nie zaleca już następnego połówkowego, ale oczywiście ja swojemu lekarzowi nie powiem ze robiłam to dodatkowe więc 14.10 będę miała u swojego(mama nadzieje ze to nie za dużo będzie tego USG.I mam nadzieje że juz sie nic nie zmieni.
Mój lekarz tez ma 3D ale na tej teraz wizycie nagrywają płytę, no i zresztą dwoje dzieci ma taką -więc i trzecemu wypadało nagrac , najstarszy syn ma dwie takie płytki, drugi jedną więc co bym powiedziała córce że przy trzeciej ciąży nie chciało mi się zrobić ani jednego takiego 3D.Teraz każdy dzieciak ma i jest po równo, obejrzą w przyszłości czy nie ale mają. Ale sie rozpisałam.
Powiem ci że strasznie sie ciesze ze ja juz po tym planowaniu, po tych staraniach i wogóle i ze sie udało, uff ale mi ulżyło. Od piątku latam jak na skrzydłach. a uśmiech nie schodzi mi z twarzy, nawet dzisiejszy pochmurny dzień jest dla mnie piękny. nie moge uwierzyc że takie szczeście mnie spotkało. A najlesze to twarze innych -rozdziawione na wieść ze będzie córa i oprócz gratuluję nic więcej nie mówią.

Cześć dziewczyny
Daria- gratuluje drugiego synusia:)
u mnie też przeziębienie bierze górą. synek załapał z przedszkola katar i próbujemy się go pozbyć by infekcja dalej się nie przenosiła. polecam inhalator , ja wkońcu zakupiłam go z allegro, inhaluje syna sola fizjologiczna i innymi lekami które nadają się do inhalacji.
boje się także o siebie ponieważ czuje że mnie coś zaczyna łapać, wzięłam polopirynę. obawiam się przeziębienia ponieważ znó może mi się poprzestawiać owu i cały cykl, ten tydzień u mnie powinien być pełen przytulanek ale zobaczymy jak to będzie.
Elmo- już bliżej końca kiedy zobaczysz swojego Syneczka:-)
Airfix- olanuje zadziałać podobnie jak ty:-):-) co do sylku to człowiek mądry po szkodzie, no ale trudno, mam nadzieje że dotrze do piątku. możesz mnie jeszcze oświecić odnośnie tych irygacji? chodzi o to kiedy i przez ile należy je robić, przed staraniami i po? czy tylko po ? i przez ile?
Ewelin- co u Ciebie ? wcale się ostatnio nie odzywasz.
Piranha- ja też czekam na twoje niezawodne rady i słowa otuchy:) mam nadzieje że dzieciaczki nie rozchorowały się i poradziłaś sobie z katarem Krzysia.
krystianmartin- trzymam kciuki za starania listopadowe&&&&&&&&&&&&
pozdrawiam Was wszystkie

Airfix nie martw sie, nie taki diabel straszny, naprawde ;-)
Daria czosnek, miód, sok malinowy, sol fizjologiczna, trzymaj sie i zdrowiej szybciutko!
Viedzma no w oczekiwaniu na mozliwosc zrobienia testu czas sie wlecze niestety &&&&&&&
Krystianmartin jest tak jak mowisz, czasem ten sex sprowadzamy tylko do jednego a on przeciez jest taki fajny :tak: bede bardzo mocno trzymac za Ciebie kciuki!!!! Bardzo Ci kibicuje!
Ewelin i dopiero teraz to mowisz?????????????????? No wiesz co! :-) Jeszcze raz gratuluje Ci z calego serca. Szczerze mowiac ja chyba poczuje to co Ty dopiero po czwartkowym usg, jesli plec sie potwierdzi. A wtedy jak wpadne do hm haha to nawet debetu mi braknie :-) Troszke sie stresuje ta wizyta ale powiedz mi ze z tego siusiaka juz sie nic innego nie zrobi. Wkrecam sobie ze moze mialam tak wysoki testosteron ze te wargi sromowe u dziecka moga byc tak przerosniete. Jestem nienormalna? Wiesz co ja tez mam wrazenie ze nikt z mojego otoczenia nie cieszy sie ze to bedzie (?) chlopiec. Mam wrazenie ze mysla ze zmyslam. Pewnie sobie mysla "brzuch ma taki maly, niemozliwe zeby juz znala plec". Dobra bredze. Chcialabym zobaczyc Twoj usmiech na tym dziale dziewczecym, oj wyobrazam sobie jaka jestes szczesliwa :tak: Suuuper!!!

Powiem ci że strasznie sie ciesze ze ja juz po tym planowaniu, po tych staraniach i wogóle i ze sie udało, uff ale mi ulżyło. Od piątku latam jak na skrzydłach. a uśmiech nie schodzi mi z twarzy, nawet dzisiejszy pochmurny dzień jest dla mnie piękny. nie moge uwierzyc że takie szczeście mnie spotkało. A najlesze to twarze innych -rozdziawione na wieść ze będzie córa i oprócz gratuluję nic więcej nie mówią.

Fantastycznie się takie coś czyta, bardzo chciałabym być już na tym etapie :) Wszystkiego dobrego!

Witam :-)

U mnie chyba nic z tego temperatura jakaś nie wyraźna coś cienko rośnie obawiam sie ze mogłam mieć znowu cykl bez owulacyjny :szok: no zobaczymy, szkoda tylko ze następne starania w maju,czerwcu bo nie chce rodzic latem :no: no zobaczymy.

DARIA ciesze się ze wszystko ok :-)

Elmo pewnie, że dobrze będzie, wszak chłopca nawet na wczesnym etapie łatwiej potwierdzić, a ludzi bym olała - niech sobie myślą co chcą
Daria gratulacje! a do czosnku i miodu dorzuciłabym jeszcze świeży imbir i sól morską w takim sprayu do nosa
Myszka a czemu nie chcesz rodzić latem?

Ostatnia edycja:
reklama
Myfanwy wiesz ja nie mieszkam w PL u nas latem jest strasznie goraco i bym nie chciala sie meczyc w te upaly z brzuchem poza tym 1 synka rodzilam w sierpniu i to bylo straszne ;-)

Do góry