reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia ja trafilam na ten watek bo jak wiesz planowalam plec. Ale z perspektywy czasu bardzo sie ciesze ze w zaleceniach sa tez wspomagacze dla mezczyzn, gdzies w glebi wierze ze moze to ze moj m tak skrupulatnie lykal te suplementy przyczynilo sie do tego ze udalo sie za pierwszym razem? Jestem pewna ze kazdy kolejny miesiac demotywowal by mnie i zalamywal, nie jestem osoba ogolnie optymistycznie nastawiona do zycia. Nie zebym byla pesymistka, moze poprostu realistka ;-) Choc sama nie wiem jakie byloby moje podejcie, trudno mi to w tej chwili ocenic. Pewnie ze pamietam co pisalac bo staraczek chlopczykowych jest zdecydowanie mniej wiec mam do nich szczegolny sentyment. Coz moge Ci doradzic, jesli chodzi o suplementy, wiem ze to troche kosztuje, ceny troche zniechecaja, jednak polecam wszystkie ktore łykalam ja i moj M, oeparol zamienilabym na Wiesiolek w czystej postaci taki z allegro w zalecanej dawce, i zainwestowalabym w suplementy dla M takie jak L-Karnityna, L-Arginina, Potas, wit E. Wiem ze Ty masz problemy z nerkami i wiesz najlepiej na co musiasz uwazac ale moze rzeczywiscie to m ma chlopakow w gorszej formie? Te suplementy sa naprawde super, nie tylko jesli chodzi o planowanie plci ale one naprawde dodaja kopa plemnikom. No i jesli jestes w stanie okreslic kiedy masz owu, nawet nie tyle co do godziny ale chociaz co do dnia to dzialalabym nie czesciej niz co 3 dni, ale i nie rzadziej jak co 4, chodzi o wzmacnianie plemnikow. Ja osobiscie gleboko wierze w rady Pirani, na Twoim miejscu pewnie nie skupialabym sie na jakichs olejkach eukaliptusowych tak jak ja hehe ale wlasnie postawilabym na suplementy i wstrzelenie sie w owu. A skad pomysl ze to Antosia? :-) No coz WIELKIE GRATULACJE DLA NIEJ! I &&&&& za córeczke.

reklama
Elmo w pierwszej ciazy sie nie szczepilam i było ok. Mały tez ciagle chory a ja jakoś nigdy sie nie zarazam. Jego na napewno zaszczepie a siebie to już sama nie wiem.... Mam jeszcze czas bo 5 października jest klinika otwarta. Czytałam angielskie fora i zdania podzielone :/

Hej dziewuszki,
ewelin :-):-):-) przesyłam spóźnione gratulacje!!! :cool2::-) było pewne że tam w środku mała sikula rośnie,ale dobrze że formalności stało się zadość,i możesz się w pełni cieszyć ciążą!
:happy: myśmy dziś rano zakończyli staranka na ten cykl. Wsio poszło pomyślnie,teraz tylko wyglądać rezutatów:-D Ciekawa jestem jaki będzie skok tempki jutro rano,jeśli marny,to raczej nie będe się łudzić.

Dorcia co do preseedu to polecam wypróbować wcześniej niż w dniu starań. Ja za dużo go zaaplikowałam,:crazy:i było za ślisko! Trzeba wziąć pod uwagę duże ilości swojego płodnego śluzu. :happy:tym razem aplikowałam tylko na palcu,krople wielkości grochu,i było wystarczająco.

Matik :-(byłam w szoku jak Twój wykres zobaczyłam. Przykro mi że znowu zawód przeżyłaś. Trzymaj się dzielnie.

Elmo skrupulatnie spisałam wszystko co napisałaś ...każdy suplement. Już szukam na allegro !!!
A Ty co łykałaś ???
Idę szukać nazwy tych tabsów dla M :)
mam PROFERTIL

Ty kochana zawsze byłaś dla mnie wzorem do naśladowania !!! ALe niestety nigdy nie miałam tyle samozaparcia żeby pójść z Twoje ślady i łykać te wszystkie suplementy ...ale chyba teraz dojrzałam i chcę spróbować ... pomożesz mi ????

Znalazłam na allegro..ale kupie w aptece
L-karnityna 1000 mg
L-arginina 20 mg
L-ornityna 20 mg
Potas 416 mg cytrynian potasu
Wit E zwykła najzwyklejsza

Ja przed staraniami przez pół roku łykałam cytrynian potasu na nerki...teraz też zażywam na nerki ziołowe Uroval Manosa i piję znamię kukurydzy !!!

Może gdzieś opisywałaś swoje starania ??? pamiętasz na której stronie są ??? Wstrzeliliście się w samo owu ???

Wiedźma ...dziękuję za radę !!! Ja ogólnie w trakcie mam mokro a do tego jak jeszcze zaszczytuję to już pływam !!!

Nie ma czasem któraś do odsprzedania tego Pre-seed...można to odsprzedać ??? Chyba się nie da ??? A może ktoś ma nie używany ???

Ostatnia edycja:
Dorcia skoro masz wystarczająco mokro,to możesz odpuścić żel,a jedynie aplikować sodę na palcu. Za pierwszym razem bałam się dawać bezpośrednio do środka,ale w tym cyklu już tak robie,stwierdziłam że szyjka jest wystarczająco wysoko,i staram się jej nie dotknąć. Elmo pisała że nie używała żelu,więc nie jest to konieczność.
Mnie zostało pół tubki,:dry:ale nie wiem czy jeszcze się nie przyda.

Wiedźma oby już Ci nie był potrzebny
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sama nie wiem co myśleć o tym żelu .... trochę kasy to kosztuje...a sodę to taką spożywczą ??? Muszę poczekać na te paski do mierzenia ph ... i zobaczę jak to u mnie wygląda ... a Ty kochana też starasz się o chłopaczka ??? Mierzysz ph ???

Zmykam spać...pobudka 5.40 ...brrrrrr nie cierpię wstawać tak wcześnie w taką paskudną pogodę !!!

Dorcia :tak:tak,normalną sodę spożywczą. Kurcze...dobrze by było jakbyś wydrukowała sobie cały 'przepis' na chłopaczka,kiedyś Piranha podawała,ale nie pamiętam strony. :happy:na pewno któraś z dziewczyn poratuje Cie linkiem.
:happy: ja też o synka próbuje zawalczyć. Stosuję się od dechy do dechy co do wytycznych już 3ci miesiąc,i mam nadzieje że jak w końcu się uda,to może będzie synek. Mam paski ph,wszystkie suplementy,:laugh2:i w ogóle wszystkie cuda wianki stosuje żeby się udało.
:-)fajnie że dołączysz do starań! Dobre przygotowanie to podstawa.
:happy:to dobrej nocy.

Witajcie kochane. Po pierwsze gratuluję Elmo i Ewelin!!! Cieszę się że Wam się udało. Niestety nie jestem na bieżąco więc gratuluję również też tym którym się udało .
U mnie, tak jak już zdradziła moja forumowa przyjaciółka Dorcia udało się zafasolkować o czym dowiedziałam się dzisiaj po 17:00 Jeszcze do mnie to nie dociera...
Mam problem z komputerem niestety i piszę z tableta co nie jest łatwe :-D
Postaram się coś wiecej napisać jak tylko zostanie naprawiony:tak:

Ewelin wiedziałam że u Ciebie będzie córcia i gratuluję Ci z całego serca wymarzonej córeczki :tak:
Antosia jej ale się cieszę! super że się udało :-) koniecznie napisz jak wyglądały u Ciebie staranka ;-)
Daria czekamy aż nam się pochwalisz kto mieszka u Ciebie w brzuszku :-)

reklama
Do góry