reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej.
Antosiu cudowna wiadomość, życzę córeczki Kochana:)
Dorcia to teraz Twoja kolej na syneczka, zbieraj info od Elmo i do dzieła, najważniejsze że wyniki dobre i możesz działać,trzymam kciuki:)
Daria &&&& za wizytę,oby dzidzia byla zdrowa, daj znać co tam lekarz zobaczył:)

reklama
Klaudia no proszę, nie wiedziałam że jesteś ciąży, wielkie gratki:)
Moja rodzina dowiedziała się ok 7 tygodnia o mojej ciąży.
A jeszcze mam pytanie, czy stosowałaś suplementy i dietę na dziewczynkę?

Ostatnia edycja:
Antosia gratuluje :) Ciesz się teraz ciążą ;)

U mnie 32dc i @ dalej brak. Nie wiem co jest grane. Nie mozliwe jest abym była w ciazy, zadne z przytulanek nie było nawet obok owulacji, jedno 9 dni przed, drugie 5 dni po owulacji. Testy wychodza negatywne.

Może po prostu coś "nie zatrybiło" jak to mówi moja ginekolog :-) też tak miałam. U mnie nie było krwiawienia przez 2 cykle, dostałam Luteinę na wywyołanie i jest ok :-)

U mnie dowiedzieli się błyskawicznie już po pierwszym badaniu, mąż się wygadał. Teraz poczekamy dłużej, jeśli się uda :-)

Klaudia, fajnie że M zareagował pozytywnie i tak o Ciebie dba :tak: Oszczędzaj się teraz i odpoczywaj :tak: Trzymam kciuki za wizytę, choć na serduszko to chyba za wcześnie jeszcze ale dowiesz się, czy wszystko w normie ;-)

Moi rodzice dowiedzieli się 2 godziny po tym jak wyszedł pozytyw na teście :-D Ale to dlatego, że moja mama bardzo się martwiła, że to może przez problemy z tarczycą nie mogę zajść - chciałam ją szybko uspokoić. No i jak powiedzieliśmy moim to nie chcieliśmy teściów traktować gorzej i im też za chwilę powiedzieliśmy, i oczywiście synek jak tylko wstał to dowiedział się od taty "A wiesz, że mamusia jest w ciąży?" :-D No nie mógł wytrzymać papla jedna... :-p

Ja tak trochę z doskoku, ale jakoś taki czas mnie, czuje się (dzięki za troskę) nie aż tak źle, mdłości mniejsze, co oczywiście też wpędza mnie czasem w stres niezły. Mam usg 1.12 ale to będzie 12 tc a wg mnie faktycznie to będzie 11t3d i to chyba za wcześnie na nuby? mam nadzieję, że przede wszystkim jest, jest ok, nawet nie chcę myśleć inaczej! to się wolę na nubach skupiać! :D

Ewelin jeszcze raz wielkie gratulacje, rozumiem Cię, że uwierzysz, jak zobaczysz, to chyba całkiem normalne :) i jak kupiłaś coś mega różowego? :)

Airfix przeczytałam co pisałaś o teściach, rodzinie, dziewczynkowych rzeczach i mnie zatkało, wspólczuję i normalnie nie rozumiem. Trzymaj się!

Araki to się rozumiemy, teraz większa wiedza, świadomość i nerwy jakieś większe. Trzymam kciuki! Też omijam kwietniówki, ale jednak zaglądam i tłumaczę sobie, że wszystko może być, ale mam nadzieję, że jednak będzie dobrze, musi!

Antosia o rany, tyle Cię nie było, ale zrobilas wejście smoka! gratulacje!!!!

Daria no własnie pisz kto u Ciebie w brzuszku siedzi? :D

anecznik wolałabym aby lepiej "zatrybiło " :p ja juz brałam Luteine w tym cyklu, juz 7 dni jej nie biore i czekam. Luteine dostałam ze wzgledu na cykl stymulowany CLO. Trzeba się ładnie teraz pomodlić, aby wredna @ przyszła chociaż za 2 dni, te 2 dni moze sobie odpuscić, a potem to już nawet niech nie zartuje ;) To moj ostatni cykl staraniowy ma byc, potem bym musiala znow do sierpnia czekac, bo chce małą urodzić już blizej maja i lata. a za rok ciąża tak jak pisałam pare stronek dalej, już raczej nie będzie wchodziła w gre,z uwagi na za duza roznice wieku miedzy dziecmi,no i pasowaloby sie w pracy pokazac.

Witajcie.

Klaudia Antosia GRATULACJE! Spokojnej ciąży. I oby marzenie o płci się spełniło. Też jestem mamą dwóch synków więc wiem, jak silne jest pragnienie posiadania córeczki.

Ewelin Ty kochana masz już to za sobą. Całe planowanie stres kto tam zafasolkował. Tak Ci zazdroszcze normalnie. Oczywiście pozytywnie. Już tyle nie myśl bo to na 100% dziewczynka. A jak mąż zareagował na córę??

Ja chyba jak będę w ciązy to się wstrzymam z info to 3-4 m-ca. Tylko mąż będzie wiedział.

reklama
Antosia, Klaudia - gratuluję!

Mam jeszcze pytanie odnośnie diety dziewczynkowej. Otóż czytałam, że wskazane są żurawina, truskawki i maliny... A jak jest z jeżynami? (nurtuje mnie to, bo mam w ogródku istny blackberry bush)

Do góry