reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia ja trafilam na ten watek bo jak wiesz planowalam plec. Ale z perspektywy czasu bardzo sie ciesze ze w zaleceniach sa tez wspomagacze dla mezczyzn, gdzies w glebi wierze ze moze to ze moj m tak skrupulatnie lykal te suplementy przyczynilo sie do tego ze udalo sie za pierwszym razem? Jestem pewna ze kazdy kolejny miesiac demotywowal by mnie i zalamywal, nie jestem osoba ogolnie optymistycznie nastawiona do zycia. Nie zebym byla pesymistka, moze poprostu realistka ;-) Choc sama nie wiem jakie byloby moje podejcie, trudno mi to w tej chwili ocenic. Pewnie ze pamietam co pisalac bo staraczek chlopczykowych jest zdecydowanie mniej wiec mam do nich szczegolny sentyment. Coz moge Ci doradzic, jesli chodzi o suplementy, wiem ze to troche kosztuje, ceny troche zniechecaja, jednak polecam wszystkie ktore łykalam ja i moj M, oeparol zamienilabym na Wiesiolek w czystej postaci taki z allegro w zalecanej dawce, i zainwestowalabym w suplementy dla M takie jak L-Karnityna, L-Arginina, Potas, wit E. Wiem ze Ty masz problemy z nerkami i wiesz najlepiej na co musiasz uwazac ale moze rzeczywiscie to m ma chlopakow w gorszej formie? Te suplementy sa naprawde super, nie tylko jesli chodzi o planowanie plci ale one naprawde dodaja kopa plemnikom. No i jesli jestes w stanie okreslic kiedy masz owu, nawet nie tyle co do godziny ale chociaz co do dnia to dzialalabym nie czesciej niz co 3 dni, ale i nie rzadziej jak co 4, chodzi o wzmacnianie plemnikow. Ja osobiscie gleboko wierze w rady Pirani, na Twoim miejscu pewnie nie skupialabym sie na jakichs olejkach eukaliptusowych tak jak ja hehe ale wlasnie postawilabym na suplementy i wstrzelenie sie w owu. A skad pomysl ze to Antosia? :-) No coz WIELKIE GRATULACJE DLA NIEJ! I &&&&& za córeczke.

reklama
Elmo w pierwszej ciazy sie nie szczepilam i było ok. Mały tez ciagle chory a ja jakoś nigdy sie nie zarazam. Jego na napewno zaszczepie a siebie to już sama nie wiem.... Mam jeszcze czas bo 5 października jest klinika otwarta. Czytałam angielskie fora i zdania podzielone :/

Hej dziewuszki,
ewelin :-):-):-) przesyłam spóźnione gratulacje!!! :cool2::-) było pewne że tam w środku mała sikula rośnie,ale dobrze że formalności stało się zadość,i możesz się w pełni cieszyć ciążą!
:happy: myśmy dziś rano zakończyli staranka na ten cykl. Wsio poszło pomyślnie,teraz tylko wyglądać rezutatów:-D Ciekawa jestem jaki będzie skok tempki jutro rano,jeśli marny,to raczej nie będe się łudzić.

Dorcia co do preseedu to polecam wypróbować wcześniej niż w dniu starań. Ja za dużo go zaaplikowałam,:crazy:i było za ślisko! Trzeba wziąć pod uwagę duże ilości swojego płodnego śluzu. :happy:tym razem aplikowałam tylko na palcu,krople wielkości grochu,i było wystarczająco.

Matik :-(byłam w szoku jak Twój wykres zobaczyłam. Przykro mi że znowu zawód przeżyłaś. Trzymaj się dzielnie.

Elmo skrupulatnie spisałam wszystko co napisałaś ...każdy suplement. Już szukam na allegro !!!
A Ty co łykałaś ???
Idę szukać nazwy tych tabsów dla M :)
mam PROFERTIL

Ty kochana zawsze byłaś dla mnie wzorem do naśladowania !!! ALe niestety nigdy nie miałam tyle samozaparcia żeby pójść z Twoje ślady i łykać te wszystkie suplementy ...ale chyba teraz dojrzałam i chcę spróbować ... pomożesz mi ????

Znalazłam na allegro..ale kupie w aptece
L-karnityna 1000 mg
L-arginina 20 mg
L-ornityna 20 mg
Potas 416 mg cytrynian potasu
Wit E zwykła najzwyklejsza

Ja przed staraniami przez pół roku łykałam cytrynian potasu na nerki...teraz też zażywam na nerki ziołowe Uroval Manosa i piję znamię kukurydzy !!!

Może gdzieś opisywałaś swoje starania ??? pamiętasz na której stronie są ??? Wstrzeliliście się w samo owu ???

Wiedźma ...dziękuję za radę !!! Ja ogólnie w trakcie mam mokro a do tego jak jeszcze zaszczytuję to już pływam !!!

Nie ma czasem któraś do odsprzedania tego Pre-seed...można to odsprzedać ??? Chyba się nie da ??? A może ktoś ma nie używany ???

Ostatnia edycja:
Dorcia skoro masz wystarczająco mokro,to możesz odpuścić żel,a jedynie aplikować sodę na palcu. Za pierwszym razem bałam się dawać bezpośrednio do środka,ale w tym cyklu już tak robie,stwierdziłam że szyjka jest wystarczająco wysoko,i staram się jej nie dotknąć. Elmo pisała że nie używała żelu,więc nie jest to konieczność.
Mnie zostało pół tubki,:dry:ale nie wiem czy jeszcze się nie przyda.

Wiedźma oby już Ci nie był potrzebny
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Sama nie wiem co myśleć o tym żelu .... trochę kasy to kosztuje...a sodę to taką spożywczą ??? Muszę poczekać na te paski do mierzenia ph ... i zobaczę jak to u mnie wygląda ... a Ty kochana też starasz się o chłopaczka ??? Mierzysz ph ???

Zmykam spać...pobudka 5.40 ...brrrrrr nie cierpię wstawać tak wcześnie w taką paskudną pogodę !!!

Dorcia :tak:tak,normalną sodę spożywczą. Kurcze...dobrze by było jakbyś wydrukowała sobie cały 'przepis' na chłopaczka,kiedyś Piranha podawała,ale nie pamiętam strony. :happy:na pewno któraś z dziewczyn poratuje Cie linkiem.
:happy: ja też o synka próbuje zawalczyć. Stosuję się od dechy do dechy co do wytycznych już 3ci miesiąc,i mam nadzieje że jak w końcu się uda,to może będzie synek. Mam paski ph,wszystkie suplementy,:laugh2:i w ogóle wszystkie cuda wianki stosuje żeby się udało.
:-)fajnie że dołączysz do starań! Dobre przygotowanie to podstawa.
:happy:to dobrej nocy.

Witajcie kochane. Po pierwsze gratuluję Elmo i Ewelin!!! Cieszę się że Wam się udało. Niestety nie jestem na bieżąco więc gratuluję również też tym którym się udało .
U mnie, tak jak już zdradziła moja forumowa przyjaciółka Dorcia udało się zafasolkować o czym dowiedziałam się dzisiaj po 17:00 Jeszcze do mnie to nie dociera...
Mam problem z komputerem niestety i piszę z tableta co nie jest łatwe :-D
Postaram się coś wiecej napisać jak tylko zostanie naprawiony:tak:

Ewelin wiedziałam że u Ciebie będzie córcia i gratuluję Ci z całego serca wymarzonej córeczki :tak:
Antosia jej ale się cieszę! super że się udało :-) koniecznie napisz jak wyglądały u Ciebie staranka ;-)
Daria czekamy aż nam się pochwalisz kto mieszka u Ciebie w brzuszku :-)

reklama
Do góry