reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Myfanwy, mierzenie tempki nie wyklucza testów. Jeśli chcesz mieć pewność, kiedy się wstrzelić, to chyba warto jedno i drugie. Skok tempki powie Ci, że owu już była, a testy pokażą z wyprzedzeniem (małym, ale jednak) owu. Powodzenia na obcej ziemi. Jesteś w Londynie czy okupujesz jakieś inne miasto? Wiem, że początki łatwe nie są, ale potem człowiek się przyzwyczaja. Mam jeszcze pytanie - karmisz jeszcze swoją córkę? Bo piszesz, że ma dwa lata. Szacun! Ja karmiłam moją 16 miesięcy.
Dorcia, no wszelki duch. Co za piękne wieści przynosisz. :-) To czekamy na oficjalne potwierdzenie szczęśliwej posiadaczki dwóch kreseczek. :-)

reklama
Macy ja zawsze przynoszę tylko dobre wieści ...i nawet już troszkę fluidków od koleżanki dostałam...podzielę się
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-D:-D:-D:-D
Uwielbiam dzielić się takimi wiadomościami ...uwielbiam !!!!!!!!!!!!!!

Myszka, ja nie jestem ekspertem, ale myślę że jak masz takie ładne ph to nie trzeba nic robić tylko pilnować go po starankach. Tym bardziej, że niższe ph niż 4 uniemożliwia zajście w ciążę... A test może lada chwila wyjdzie :tak:

Dorcia, ale newsy :-D Czekam niecierpliwie z gratulacjami :-D

Marchew dzięki !!! Ale bym zawaliła z tym rephresh !!! Szok...jak to czasami człowiek ufa lekarzowi ... na szczęście BB psiapsiółka wybiłam mi ten żel z głowy !!!

No no ...czekamy ...czekamy ...czy się pochwali nowa koleżanka ???

Ewelin ja wciąż zyje wiesciami od Ciebie, ale super no :) ja sie przyznam ze juz kupilam kilka chlopiecych rzeczy i ogladam codzien :zawstydzona/y:
Myfanwy ja jak Macy jasli chcesz wylapac owulacje proponuje mierzyc tempke i testy owu, polaczyc to z obserwacja sluzu i wczuwanie sie w bóle owulacyjne ;)
Dorcia pewnie ze pamietam. Ale myslalam ze odpuscilas narazie staranka, cos mowilas o lutym... pre seed + soda oczyszczona, sam w sobie ma ph 7 wiec i tak trzeba je podniesc. Swietne wiesci przynosisz :tak: Mam nadzieje ze Antosia zajrzy i pochwali sie osobiscie a wtedy pospiesze z gratulacjami ;-) Dorcia a moze powiesz co robisz ze nie udaje sie zajsc w ciaze? Glupio se spytalam co robisz... chodzi mi o to co lykasz? Kurde ponoc na chlopca latwiej zaciazyc. Czy Twoj M lyka jakies suplementy? Przypomnij, moze cos bede mogla doradzic.
Airfix nie zazdroszcze tesciow, porazka jakas. Co do przeprowadzki nie wiem jak kto ale ja stawiam na ciasne ale wlasne a z rodzina najlepiej na zdjeciu... powodzenia!
Araki Mamawczesniaka Polisia Niebieskie Oczy jak wasze samopoczucie ciazowe? Co u was?
Araki Ty chyba pisalas ze jestes chora tak? Zdrowka zycze!
Daria fajnie ze sie odezwalas, &&&& za wizyte oby wszystko bylo dobrze.
Krystianmartin co u Ciebie? Do grudnia mowisz? To tylko dwa cykle &&&&&&&&&&&&&&&&&& oby byly dla Ciebie udane!!!

Co do slodyczy wypowiem sie ze nie sa zalecane ani w diecie na dziewczynke ani na chlopca. To samo dotyczy kawy. Zdecydowanie, z reszta Pirania pisala o tym juz wiele razy. Wiec jesli ktos chce przylozyc sie do planowania to radze odstawic ;) Jesli chodzi o migdaly to z moich informacji wynika ze sa wskazane na chlopca.

Milego wieczoru!

Ostatnia edycja:
Elmo, dzięki Kochana za troskę :-D Ja nadal choruję, ale dziś już jest lepiej, gardło nie boli aż tak bardzo i gorączki chyba też już nie mam, co prawda nie jestem przyzwyczajona do leczenia przy pomocy syropu z malin, czarnej porzeczki i czosnku, zwykle jakieś gripexy czy aspiryna, ale chyba działa ;-) Za to po raz pierwszy miałam dziś zgagę, zapomniałam już jakie to wstrętne uczucie...
Mdłości w tajemniczy sposób opuściły mnie w zeszłym tygodniu i wiecie co w pierwszej ciąży żyłam w takiej nieświadomości, nie miałam mdłości ani innych objawów i przez myśl mi nie przeszło, że może być coś nie tak, że brak objawów to może być coś złego. Pamiętam jak gnałam do gina z bananem na ustach żeby potwierdził ciążę i też ani przez chwilę nie pomyślałam, że może mi przekazać złe wieści. A teraz już niestety jestem świadoma, jak komuś mówiłam o ciąży to zaznaczałam, że jeszcze niepotwierdzona, na wizytę u gina szłam zestrachana, teraz też nie opuszczają mnie myśli, że może coś jest nie tak skoro mdłości przeszły... pociesza mnie nocne sikanie i brzuch który coraz bardziej ciśnie spodenki ;-)
Wchodzę sobie na wątek kwietniówek a tam szok, ciągle jakieś poronienie :szok: Już tam więcej moja noga nie postanie, tylko się zestresować można...

Elmo a skąd Wy takie pewne że to o Antosie chodzi...he ???
Mam nadzieję że mnie nie zabije że się wygadałam...ale normalnie całemu światu bym wykrzyczała....ANTOSIA JEST W CIĄŻY !!! Trzymam mooocno kciuki żeby gniazdko wiła dziewuszka !!!

Co do mnie to...zmieniłam gina...wydaje się być ok...przebadał , sprawdził badania i stwierdził że na jego oko ze mną jest wszystko ok !!! Powiedział że mam zaaplikować rephresh ( ale teraz sobie przypomniałam że nie mówiłam mu nic że marzy mi się chłopiec ) i Abiofem ( tylko po miesiączce) i powiedział że widać że "mam parcie" na dziecko i że moje wyniki badań ( głównie nerek) są ok...życzy mi powodzenia !!! Dlatego nie przerywamy starań ( jak na razie) Ale masz niezłą pamięć jak nawet pamiętasz do kiedy miałam się wstrzymać.
Nie ukrywam że nie chciałabym rodzić między sierpniem a styczniem...ale teraz jest mi już wszystko jedno. W sumie płeć już też nie gra dla mnie roli !!! Ale sentyment do siusiaka gdzieś jest !!!
Ginek nadmienił też żeby zbadać nasienie M a do badania łykać...kurcze zapomniałam...miesięczna kuracja kosztuje ponad 250 zł .
Zażywam Folik ( wiadomo) , Castagnus, Oeparol Femina. M nic nie łyka. Obydwoje zażywaliśmy wit B ale urolog zabronił ze względu na kamicę.
Co mi kochana doradzisz...nie kombinowałam nic z suplementami bo...myślałam że szybko zajdę w ciążę...a tu ZONK

Właśnie się przeraziłam ceną pressed...szok !!!

Ostatnia edycja:
Araki to fajnie ze lepiej. Wiem rozumiem Cie, w poprzedniej ciazy mialam okropne przeziebienie zima, nie jakies tam lekkie tylko myslalam ze umre :tak: a tu moja lekarka wrog jakichkolwiek lekow w ciazy odeslala mnie z kwitkiem z zaleceniem: czosnek z cieplym mlekiem, maliny, miod... to byla jakas masakra. Teraz przeraza mnie sama wizja choroby, boje sie :-( ale jakos trzeba bedzie przetrwac ta jesien, oby nie byla bardzo deszczowa, no a pozniej zima. Ale damy rade. No i mam to samo z tym ogolnym strachem, tez kiedys nie bylam swiadoma wielu spraw, wogole nie mialam pojecia ze niektorym tak trudno zajsc w ciaze, ile jest poronien... troche ciezej byc w ciazy majac juz tego swiadomosc bo rzeczywiscie wiecej stresu i wogole strachu. Ale wiesz co Ci powiem? Tym ze mdlosci Ci tak szybko minely to sie tylko i wylacznie ciesz!!! Serio, wiem jakie to uciazliwe. Czas szybko leci, nawet sie nie ogladniesz jak poczujesz ruchy ;-) Badzmy dobrej mysli.

Mamakaja &&&& za dobre wyniki! Super byloby gdybys juz w przyszlym miesiacu mogla wrocic do przygotowan, czas dluzy sie kiedy sie na cos czeka wiem ale oby Twoje marzenia szybko sie spelnily :tak:

Mamawczesniaka radzilas sie cos odnosnie szczepionek, ja ogolnie sie nie znam. Dziecko szczepie i drugie tez bede szczepic. Ale na grype nigdy sie nie szczepilam i w ciazy napewno bym sie nie zaszczepila. Z reszta jak mowilam moja doktor rodzinna, prywatnie swietna babka, mama 5 dzieci, lekarka z powolania, w ciazy odradza wszelkie leki a juz napewno szczepienia. Wiadomo nie mowie o sytuacji kiedy leczenie matki jest konieczne, kiedy zagrozone jest jej zycie ale o takiej normalnej. Sama musisz zdecydowac jednak pytalas o nasze zdanie wiec ja mysle tak ;-)

reklama
Elmo kochana napisz mi co myślisz ???
Dodam że wiem kiedy mam owulację...robiłam testy owu ...teraz kupiłam paski do mierzenia ph !!! Czy to coś da ??? Nie wiem !!!
Na dzień dzisiejszy tempki nie mierzę, testów owu nie robię bo miałam odpuścić !!!

Do góry