reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej , wiecie co, tak samo czyli w czasie owu sie kochałam przy staraniu sie o matylde te same pozycje i dni i przy tych staraniach i wyszedl chlop, wiec ja juz nie wierze w te pozycje czy dni sekszenia sie.

u mnie dzisiaj chlodniej i burzowo, chodze jakas slaba z mega zgaga, pewnie od witamin,które dzisiaj zaczelam. Pozdrawiam.

reklama
a to tak żebyśmy pamiętały nie długo się przyda ;-):tak::-)

dziewczyny przeźroczysty ciągnący śluz teraz 3/4cm ? co to ma być? po starankach były 2 mycia więc nie to na bank

bardzo fajna stronka , podstawowe info na temat badań co kiedy i jak
http://dziecko-info.rodzice.pl/showthread.php/211605-***-Vademecum-Starających-***

NORMY DLA PIERWSZYCH DNI PO OWULACJI (DPO-dni po owulacji)

Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO ---- 5 - 50
12 DPO ---- 10 - 100
14 DPO ---- 20 - 200
16 DPO ---- 40 - 400
18 DPO ---- 70 - 800
20 DPO ---- 140 - 1600
22 DPO ---- 180 - 3200

Ostatnia edycja:
Matik moim zdaniem to resztki nasienia skoro wczoraj były przytulanki. ja też mam taki ciągnący śluz dzień po przytulankach więc moim zdaniem to będzie to ;-)

Ale mam pecha z tą owu. Dzisiaj chyba była o 21 bo ból był dość mocny. Wszystko okaże się jutro po zmierzeniu tempki:sorry:
kokosu czy Ty maszwykres swoich temperatur że szczęśliwego cyklu?Albo może znasz dokladną datę owulki?
Elle a już myślałam że pojawi się u ciebie plus na teście owulacyjnym. Pewnie jutro już zobaczysz. Trzymam &&

hejka!
Chcialam tylko zglosic, ze zyje. Podczytuje Was i trzymam kciuki caly czas. U mnie niec ciekawego sie nie dzieci. Mam tylko straszneee nerwy od kilku dni i M sie ciagle obrywa. Poniewaz mieszkam w UK a pierwsze USG jest dopiero okolo 12 tygodnia zastanawiam sie czy nie isc do prywatej polskiej przychodni. Tylko wizyta bedzie mnie ponad 100 funtow kosztowala. Ale tak czy siak to dopiero za jakies 3 tygodnie bo to dopiero koniec 4 tygodnia i tak nie bedzie widac za duzo.

Antosia owulka przyjdzie cichaczem i przyniesie prezencik w postaci II ...mówię Ci !!! Mnie nic nie boli...i dobrze...nie chcę się niepotrzebnie nakręcać !!!
Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&:tak::tak::tak:
Pamiętaj !!! BURAKI !!! Hahahahah :-D

Witajcie!
nie umiem jeszcze poruszac sie na blogu, ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle :)
jestem mama 2 urwisów, ale zawsze pragnelam miec córke. planuje jeszcze jednego dzidziusia dlatego czytam od kilku dni Wasze rady.
wiele piszecie o zakwaszaniu, diecie, suplementach itd. chcialam sie Was poradzic odnosnie metody 0 +12, tzn kiedy nalezy "dzialac" ? po owulacji od 8-20 godzin? czy ktoras z Was moze to stosowala?

Phoebe, witaj. Dukan od 2011? Wow!:szok: W sensie białkowego czwartku?
Hej. Pierwsze 5 miesięcy zbijanie wagi, później około 230 dni utrwalania. Po utrwalaniu odpuściłam i wróciłam na Dukana w kwietniu, bo chciałam jeszcze z 4-5 kg zrzucić. Proto czwartki już mi nie wchodziły tym bardziej że i bez nich da się chudnąć. Od ponad miesiąca w ogóle nie dietkuje, chociaż z tego co czytam dukan najlepszy na córeczkę. Dzisiaj kupiłam paski do mierzenia pH, jak do mnie dojdą to bez diety sprawcze czy jestem zakwaszona, jak nie to urozmaicę trochę dietę. A nawet jak się nie uda dziewczynka to z doświadczenia wiem, że chłopcy są bardzo kochani.
Pozdrawiam i trzymam kciukasy.

reklama
zawsze slyszalam ze planujac dziewczynke nalezy dzialac po miesiaczce, ale nie sprawdzilo sie to u mnie. jestem teraz w kropce poniewaz, nie bralam wczesnie suplementow, diety jak rowniez nie slyszalam o zakwaszaniu.
mam cylke 27-28 dniowe, pierwszy syn -dzialalismy 9 dzien cyklu, a drugi 7-8 dzc.

Do góry