reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czy metoda 0+12 jest lepsza z tymi dodatkami czy zaraz po miesiaczce z tymi dodatkami, mozecie cos poradzic? ajakie paski do mierzenia ph sa najlepsze?
dziekuje bardzo :)

Ostatnia edycja:
reklama
Falbala przy 0+12 współzyjesz ok 36 godzin po pozytywnym teście ovu, lub jak sama wiesz kiedy jest ovu to dodajesz 12 godzin :)

Matik ja też miawam taki śluz po przytulankach więc spoko :)

Roszpunka no wiem, pamiętam, wiesz, sądziłam, że w ogóle drugiego tak nie będę przeżywać, że jakoś na spokojniej podejdę a tutaj nagle szaleję bardziej :) nigdy się o to nie podejrzewałam :)

wiem, że czekacie, to przyszłam dać znać, nic z tego. Test czułości 10 i 13dpo i nawet cienia cienia cienia, więc nie ma co sie łudzić. Całą noc mi się sniło, że jest pozytyw (czas staranek, piekny skok na ovu, teraz cudowna tempka), no normalnie wszystko mi pasuje a tu negatyw, oglądam ten test pod swiatlo i nic no nic. Czekam na @ jedyna zaleta jest taka, że w końcu mam ładnej długości fazę po ovu. Muszę się zastanowić co dalej, akurat wszystko mi się pokończyło i testy i bcomplex i paski, wsio, znowu mega kasy może lepiej znajdę dobrego lekarza. Więcej testów nie robię póki co.

Phoebe,podziwiam za tego dukana przez tyle czasu.ciekawa jestem czy jestes rzeczywiscie zakwaszona.daj znac koniecznie po tescie :-)

Balbala,staranka moga byc i przed owu,i po owu.z doswiadczen dziewczyn,po zakwaszeniu,niektore maja dziewczynke starajac sie tez w owu.

Polisia, wytrwalosci.mam nadzieje,ze juz niedlugo zawita do ciebie fasolka i wiecej suplementow nie bedziesz potrzebowala :-)

Daria,mamakaja,dzieki za odp odnosnie pozycji.chyba nie bede sie tym przejmowac. Od tylu latwiej zafasolkowac,bo glebsza penetracja ;-) wszystko przed nami hihi :-D

Polisia, oj szkoda :-( ale ja dalej trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&, bo temperaturka wygląda fajnie, a kiedy spodziewasz się @? Już jesteś po terminie?

Phoebe, podziwiam wytrwałość, ja też na dukanie, jeszcze 30 dni III fazy, ale ja byłam króciutko tylko 3 miesiące... i też mam nadzieję, że mnie zakwasiła, nie sprawdzałam, bo mi tak bardzo nie zależy na płci, jakby była dziewczynka byłabym wniebowzięta ale chłopcy też fajni przecież :-D

Dorcia, a podasz link do swojego wykresiku? Nie mogę znaleźć ;-)

Matik, jak tam u Ciebie?

Ja dziś miałam pokręcone sny, najpierw śniły mi się dwie kreski a potem że dostałam @, obudziłam się zaniepokojona, ale tempka mnie nie zawiodła :tak: Ale dalej nie wiem czy coś z tego będzie, wczoraj cały dzień bolał mnie brzuch, z drugiej strony szyjka dalej nisko i twarda, jakaś wydłużona? Przed @ podnosi mi się i mięknie, więc to chyba dobry znak. Czekam do jutra, chyba wytrzymam ;-)

Polisia ależ ja szybko czytałam Twój dzisiejszy post! Chciałam doczytać do momentu w którym napiszesz: są II kreski. Nie przejmuj się tylko działaj w następnym cyklu:-)
Falbala Witaj!
Roszpunka ja tam na pozycję nie będę patrzyła. Tylko na ph i dietę( kurcze już mam to zakodowane w głowie)
Dorcia Antosia ale Wam wesoło, fajnie tak:-D Czy wy się znacie poza forum? :-)
Elle zaczęłaś już urlop? Jak tak to Ci nie przeszkadzam, róbcie co trzeba :-D
Piranha Elmo gdzie jesteście????????
Matik Araki jutro wielki dzień, trzymam ogroooomniaste kciuki;-)
Może wiecie po jakim czasie od rozpoczęcia leczenia na niedoczynność będę mogła zacząć się
starać o dzidzię?
Ja narazie odpuściłam z dietą, jak się wszystko unormuje to tak myślałam 8 tyg przed, zacznę dietę od nowa.
Miłej soboty i niedzieli.
Ja jutro idę się odprężyć na koncert "lato z radiem zet w Toruniu". Wypatrujcie mnie w tv hahahahah:-D

Ostatnia edycja:
Polisia faktycznie dziwny ten Twój wykres bo tempka bardzo wysoko a testy negatywne :confused: ciekawe o co chodzi... najgorsze to czekanie ale masz ładną długą fl :tak:
Mamakaja jestem jestem :-) urlop zaczynam od wtorku jednak, tzn nazywam to urlopem bo 2 tyg będzie urlopu a potem obowiązki (powrót do pl to mój urlop) ;-) dzięki że pytasz, my działamy bo nie mogę się doczekać coś w tym cyklu plusika i owulki :baffled: ja w sumie nie mam pojęcia od kiedy możesz zacząć staranka ale jak Piranha do nas zajrzy to na pewno Ci podpowie :tak: oby jak najszybciej tego Ci życzę! mnie już te dieta i branie suplementów wykańcza i nie wiem czy dam radę w kolejnym cyklu :-( liczę bardzo na ten cykl pomimo że mi kalendarz chiński w sierpniu nie sprzyja :dry:
Araki tempka super i muszą być z tego II piękne kreseczki jutro (no chociaż cień cienia ) :tak: będę mocno trzymać kciuki za Ciebie i Matik żebyście już dołączyły do dziewczyn :-)
Antosia a Ty jak tam? działaliście wczoraj?

mamakaja...poznałyśmy się z Antosią tu na forum...nie będę kryć że chciałabym mieć taką psiapsiółkę bliżej...faajna kobitka !!! Ale nie można w życiu mieć wszystkiego...najpierw dzidziuś a później przeprowadzam się do Antosi....hehehe żarcik :-D:-D:-D Nie spotkałyśmy się w realu :no:a szkoda !!!
Tak w ogóle to tutaj same fajne babki...tak jak na "starania wiosna/lato" się zżyłam z Wami noooooo:tak:tak że mimo że kończę staranka to zostanę z Wami !!! Będę się z Wami cieszyć z każdych II i smucić z każdej @ !!!

mamakaja weź mnie ze sobą na koncert...plissss...obiecuję że nie będę uciążliwa !!!

araki jeśli chodzi o mój wykres to ...NIE MAM !!! Nie mierzę tempek, nie mam testów owu...dałam spokój...wracam do staranek w lutym !!!
Jejuś ale masz ładny wykresik....tfu , tfu , tfu czekamy do jutra !!! Twarda jesteś jak wytrzymasz .... ja to w zeszłych cyklach 5 dpo szlałam z sikaczami...hehehe

TRZYMAM

reklama
Przepraszam że drugi post...ale coś mi się podziało i nie mogłam nic dopisać a bardzo chciałam !!!

Falbala WITAMY !!!

Elle może u Ciebie jak i u Antosi owulka przyjdzie cichaczem i przyniesie prezencik II !!!!!!!!!!!!!! ???
Trzymam kobitki mocno &&& i pozytywnie o Was myślę !!!

Matik o Tobie też pamiętam kochana &&&&&&

Polisia &&& przecież wiesz że nie jednej test wyszedł kilka dni po spodziewanej @...nie wiem czemu tak jest ??? Chyba zależy od czasu zagnieżdżenia !!! Trzymam kciuki niezmiennie mooocno &&&

Phoebe nooo szacun...ja nie mogę stosować żadnej dietki bo mam chore nery...a przydałby się Dukan jak nic !!!

DZIEWCZYNY KIBICUJĘ WAM WSZYSTKIM BEZ WYJĄTKU !!!
Jeśli którejś nie wymienię w poście nie oznacza to że o niej nie myślę i nie trzymam za nią &&&
Trzymam za Was wszystkie kciuki...myślę o Was codziennie baaaardzo pozytywnie i czekam na wysyp II :tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Do góry