reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

powiem wam cos smesznego:-p
poszlam po nadie do przedszkola i poznalam mame polke ktroa czekala na corke i mowi ta kobieta do mnie o pani tez z polski i tak co do czego i mowie to pani ma syna ? bo pani w przedszkolu powiedziala nam ze w grupie jest dwoch chlopcow z polski co nadii pomaga tlumaczyc a ona do mnie nie ma corke i mowi nie slyszala zeby bylo jeszcze inne dziecko z polski oprocz pani corki ale moja corka mowi ze przyszla dziewczyka z polski ale chyba mowi po rusku bo jej nie rozumiem :-D ja mowie nadia ma wade wymowy i kto jej nie zna to nie wszystko rozumie ale myslalam ze padne ze smiechu :-D

reklama
Strzałeczka. :-)
Elle, już tak na zawsze, na zawsze jedziecie? Cieszysz się?

Lukaa, nie, nie pracuję. Od kiedy urodziłam syna, nie pracuję. Miałam wrócić do pracy, jak miał 2,5 roku, nawet ofertę dość szybko dostałam, ale potem m. dostał pracę w UK i tyle z tego wyszło. Na pracę w zawodzie mam chyba szansę niewielką, ale co tam.
Antosia, odrobina na czubeczku i już wszystko w porządeczku. :-D Działaj, działaj. Coś na pewno da. Jeśli nie fasoleczkę, to chociaż przyjemność mężowi. :rofl2:

Hejka :-) Moje dziecko daje mi dziś w kość, od rana wisi na mnie, na rączkach :baffled: Uf, doczywałam was w końcu!

maggie, dzięki, będę próbowała go odstawiać. Też muszę mu ograniczyć nocne karmienia, bo czasem chodzę nieprzytomna...

Elmo, ja zaczynam staranka jak tylko przyjdzie @ :happy:

ewelin, nie martw się dzidzią, na pewno wszystko jest dobrze. Choć sama dobrze pamiętam ten strach i trzęsące się ręce przed każdym usg...
Co do wakacji, to spędzałam je tutaj przyjeżdżając do babci jako dziecko, a teraz kiedy mieszkają tu moi rodzice, to ja i moje rodzeństwo przyjeżdżamy razem z naszymi dziećmi.
Dzięki za info o koleżance. Ja chyba zrobię tak jak ona, staranka codziennie, przed owu, może w owu i o+12 też. Oby się udało!:tak:

Piranha, na pewno wspaniale radzisz sobie ze swoimi brzdącami. Za niedługo te nieprzespane nocki się skończą, dzieci podrosną i będzie dużo lepiej. :tak:

Polisia, tulę. Też nie widzi mi się znów rodzenie w lato. Chciałabym się starać tak, żeby rodzić późną zimą-wiosną. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja bym tabletek nie brała, w końcu musi się udać. Pamiętasz jak starałyśmy się razem na zaczynamy staranka? Też nie wszystkim dziewczynom udawało się za 1-2 razem. Nie można się łamać. Nowy cykl, nowa nadzieja, pamiętaj!:tak: O widzę, że jeszcze nie wszystko stracone :-)
macy,jak dla mnie to Etiopia to prawie jak księżyc. Ale te afrykańskie kraje, to przecież nie jest sam busz, czy pustynia. Na pewno nie byłoby tak źle. Ja znowu chętnie bym wyjechała gdzieś, gdzie jest cieplej. Nic mnie tu nie trzyma. Firma mojego m co jakiś czas wysyła ludzi na kontrakty po całym świecie, i wcale bym się nie obraziła, jakby jemu też zaproponowali:tak:

daria, nie martw się teraz cc, dbaj o siebie. Rzeczywiście jesteś oazą spokoju. Może masz rację, lepiej poczekać spokojnie na rozwój sytuacji, co ma być to będzie. Po rusku, hahaha:-DUśmiałam się :-D

krystianmartin, ja trzymam kciuki zaciśnięte za ciebie &&&&&:tak:Może zacznijcie od zbadania żołnierzyków m? Jak ja nie umiałam zaskoczyć, to moja lekarka powiedziała, że najpierw zbadamy m, bo często męczy się kobietę tymi badaniami, laparo, a okazuje się, że wina leży po stronie chłopa. &&&

kasoku, gratuluję chłopczyka :happy::happy:

matik, dzięki za info o popcornie :-D I ja muszę spróbować;-) Mi też czasem tak jelita bulgoczą i od razu przypominają mi się kopniaczki Małego. Super uczucie! Tęskni mi się już do niego:tak:

Elmiku, to jest forum o planowaniu, więc gadamy tu między innymi o tym. Nie musisz czuć się winna. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie będziemy tu cieszyć się nudnymi ciążami rozkminiać płcie:tak::tak::tak:

maran, fajnie, że jesteś. I tak też zrobię, staranka codziennie na dziołszkę. M nie może się już doczekać:-D

Luka, trzymam kciuki za laparo. &&&

Andziak, super masz dzieciaki. Ale z taką czwórką na pewno jest codzienny zawrót głowy!

Phoebe, witaj. Dukan od 2011? Wow!:szok: W sensie białkowego czwartku?

Antosia, dobre to z czubeczkiem hihi:-DMuszę sobie to zapamiętać:-D

Co do zębów, to mam znajomą dentystkę z dwójką dzieci, która bardzo dbała o ząbki dzieci, a i tak dziurki mają. Czasami nic się nie da zrobić, jak zęby słabe. A niektórzy mają takie mocne, że nawet nie myją, a nic się nie dzieje. Ta dentystka też ma boskie podejście do dzieci, ale też pracuje na śląsku :sorry:

Dziewczyny, a w jakiej pozycji robić dziewczynkę? Pozycja ma jakieś znaczenie?

a mam pytanie do mam ktore mieszkaja za granica czy mieliscie taki problem ze dziecko np po polsku mowi zle nie umie mowic lalka czy cos a po niemiecku mowie slowa na l powie i czy inne ;/

rozszpunka pisalo ze bokiem albo klasyczna a od tylu na chlopca ale nie bylo to nigdy potwierdzone

Macy tak już tak na zawsze :-) bardzo się cieszę chociaż obawy też są jak to będzie... poza tym chciałam drugą ciążę już mieć prowadzoną w pl :tak:

Dziewczyny ratunku chce kupic paski do badania pH prosze doradzcie mi jakie bo na allegro jest taka różnica w cenach że nie wiem co kupic :-)

Roszpunka ja też słyszałam o pozycjach, że klasyczna i na boku to dziewczynka, a od tyłu chłopak. Jednak moim zdaniem to bujda, lepiej trzymać się ph i diety:-)
Phoebe witaj!
Antosia wymęcz męża dzisiaj :-D :-DA potem wpadaj z II:-)
Matik kurka twarz!!!! ale temperatura!!!! Będzie gorąco tutaj w niedzielę coś czuję:-)
Klaudia ja mam takie Paski pH- do badania pH pochwy 100 szt (3441878629) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ciesze się, że tak się staracie o dzieciaczki ale nawet nie wiecie jak mi przykro, że ja nie mogę teraz. Czytam o tych testowaniach i starankach to aż mnie serducho boli. Tak to jest jak chcesz to nie możesz:-(
W każdym bądź razie trzymam za Was wszystkie kciuki;-)

Ostatnia edycja:
oby :-D:-)
dziwne że w tym cyklu zauważyłam że 1 faza bardzo mi się obniżyła więc i linia niskich tempek jest niżej zobaczymy co dalej będzie

Ostatnia edycja:
reklama
Antosia no nie mogę...ale się uśmiałam :-D:-D:-DMacy fajnie zrymowała...kropeleczka na czubeczku i już wszystko w porządeczku !!!! hehehehehe

Przeczytałam wszystkie posty z dzisiaj i ...nie wiem już co która pisała...sorry...jakaś dzisiaj jestem "nieogarnięta" :eek::baffled:
Pogoda się zepsuła...leje !!!:crazy:

Trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Was wszystkie !!!

Do góry