reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wychodzi na to że owulacja już wystąpiła u mnie tylko nie wiem kiedy;-) Dzisiejszy test mogę uznać za negatywny bo kreska testowa jest ciut jaśniejsza. Jak myślicie , działać jeszcze wieczorem? Czy to coś da?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry!
Postanowilam do Was dolaczyc bo to chyba najbardziej odpowiedni watek dla mnie. Mam juz 2 chlopcow a teraz planuje dziewczynke. Zakupilam dzisiaj paski do mierzenia PH, ktore po niedzieli dojda. Wyczytalam u Was mniej wiecej co i jak. Jestem po dukanie (od sierpnia 2011) ktorego od miesiaca nie stosuje, ze wzgledu na dzidzie o ktora mamy zamiar sie starac od wrzesnia. Z tego co sie orientuje, nawet jesli jestem zakwaszona po dukanie (nigdy nie sprawdzalam) to nie jest latwo sie odkwasic, ale to sprawdze jak dojda paseczki. Do tej pory, a wlasciwie od odstawienia dukana przyjmuje multi witamine z kwasem foliowym. Pozdrawiam Was serdecznie!
Cieplutko witam:tak:
Życzę wytrwałości i oby Twoje marzenie się spełniło:tak:

czasem was podczytuję z sentymentu, choć w pracy nawał;)

Daria: ja czuję od początku 14 tygodnia ruchy (w pierwszej ciąży od 18 tc. czułam), ale są na styczniówkach dziewczyny, które przy trzecim dziecku jeszcze szybciej poczuły, więc to możliwe, ze już czujesz, bo ty chudzina ;)
Elmo: moja ginka powiedział, że w 12tc. to wszystko może się zmienić i już wiele przypadków takich widziała, że z tej wypustki to nie powiedziane co wyrośnie nawet jak ułożone w pionie czy leżące, więc mi mówić nic nie chciała - podobno najlepszy tydzień do określenia płci w tym wczesnym etapie to skończony 14 tydzień, no, ale wiadomo, ze jak się doczekać nie można to każdy tydzień się dłuży - spokojnie - będzie ten wymarzony syn u ciebie - po takim planowaniu nie śmiem wątpić;)

miłego dnia kobietki i samych udanych strzałów:-D:rofl2:

elle ja tez mam taką nadzieje ze do nas dołączycie w tym miesiącu, naprawdę czekam z utęsknieniem na wasze II kreseczki.
Antosia sama musisz ocenic czy wg Ciebie już po owulacji jest,jeśli tak to zakwaszaj się i działaj, po owulacji czyli te O+12 bardzo duże szanse na dziewczynkę .

witaj Phoebe
agasm ja z drugim dzieckiem tez gdzies tak ok 14 tygodnia poczułam ruchy. Ale tez mnie zastanwai czy mozna wczesniej, chociaz juz jestem w 13-stym więc wszystko mozliwe. Ale czas leci,a ty wiesz kto juz w brzuszku twoim mieszka?

polisia ale pech z tym testem
araki
no ty to masz piękną tempkę muszą wyjść 2 kreski
Daria w 11 nie możliwe ja do 12 tak czułam a się okazało że nie żyje więc zwidy na maxa miałam ale lekarz mówił ze w ciąży jelita tak grasują i ja jakieś 5 miesiące temu też tak miałam to aż na usg poleciałam prywatnie bo pomyślałam że tak bez staranek i by się udało to było by super że przegapiłabym te najgorsze pierwsze 3 m-ce no ale niestety nic więc jelita niestety dzidzia jest za małą żeby wyczuć ale ja tam jak będę czuła tak to i tak będę sądzić ze to moja dzidzi :) komu to zaszkodzi? nikomu? a radość ogromna więc miejmy nadzieję ze może faktycznie to dzidzia:-)
no więc ja pierwszy raz dziś obudziłąm się rano z mdłościami czuję że mi niedobrze czego dawno nie było więc coś się dzieje:-) tylko teraz żeby się udało
wczoraj na wieczór zjadłam pół ananasa :-) no bo skoro pomaga się zagnieździć to jak najbardziej ;-) i rano już też sobie kilka kawałków zszamałam
to mój wieczorny wykres a na dole samym poranny :tak:

widać skok rano i wieczorem ;)

Ostatnia edycja:
Jeśli słaba jakość spermy jest Waszym problemem, poczęstuj swojego partnera kawą (lub napojem z kofeiną) dwie godziny przed współżyciem. Kofeina polepsza parametry spermy.

reklama
Phoebe witaj :) Polisia trzymam kciuki aby były dwie kreseczki :) Antosia padłam z Twojego opisu hahah teraz przynajmniej sama będe wiedziała jak stosować :p na czubeczek, nigdy na całość:-D

Do góry