reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Roszpunka, życzę powodzenia w odstawianiu :-) i będę trzymać kciuki by poszło gładko i bezpłaczowo :-)

Polisia
, wiele dziewczyn odstawia od razu ale lepiej stopniowo, np. kilka dni co pół tabletki. Trzymam kciuki!

Elle
, marzyć to mi się marzy ale niestety nie mam warunków finansowych, do tego chyba bym sobie nie poradziła z trójką, nie wiem czy pamiętacie jak się Wam tu wypłakiwałam gdy Kaja była noworodkiem, było mega ciężko, nadal nie jest lekko bo Krzyś nie jest z tych braciszków zakochanych w siostrzyczce, jednak jest znacznie lepiej niż na samym początku a tamtych chwil chyba długo nie zapomnę (zazdrość, krzyki, histerie, kolki, kilkuminutowe drzemki, mega zmęczenie i brak pomocy itd.). Na wykresie widać, że estrogeny rosną więc pewnie owulka lada dzień :tak:

Kasiu
, nie ma w zasadzie przeciwwskazań do farbowania włosów w ciąży (choć lepiej unikać farb z amoniakiem) i wiele kobiet to robi ale niektórzy lekarze „dmuchając na zimne” odradzają to w pierwszym trymestrze ciąży, kiedy kształtują się ważne życiowo organy, ja jestem panikarą i nie farbowałam, trzymam kochana kciuki byś nie mogła zafarbować włosów i męczyła się z odrostami (ot taka wredna jestem :-D).

Daria
, jejku, ale to takie brunatne plamienie czy żywa krew? Mi w pierwszej ciąży zdarzyło się krwawienie gdy pękło jakieś naczynko (raz w trakcie mega mrozów a raz w pracy podczas stresującego bardzo dnia), tego samego dnia wciskałam się zawsze na USG i na szczęście nic złego się nie działo. Trzymam mocno kciuki, musisz koniecznie iść na USG by wykluczyć np. krwiaka, odklejanie kosmówki itp. Trzymaj się i czekam na wieści, że wszystko jest w znakomitym porządku!

Ostatnia edycja:
reklama
Pirahna prawie codziennie plamie na taki ciemny braz ale na usg nic nie widac;/
a wczoraj nie plamilam i dzis rano wstalam i to tak luchlo takie braz wymieszany z krwia jutro ide na wizyte bo dzis mamy auto mechanika i nie mamy jak jechac ;/ z nadia tak plamilam ale szybko minelo a tu caly czas plamie;/

:( smutna historia. Ja czesto jestem w szpitalu z moim malym i tyle sie tam naogladalam, ze codziennie dziekuje za to co mam. O niektorych chorobach nigdy wczesniej nie slyszalam... niektore z dzieciaczkow nigdy nie opuszczalo szpitala. jak pierwszy raz trafilam na ten oddzial to widzialm kilkumiesiecznego chlopca z znieksztalcona buzia - strasznie to wygladalo. Poplakalam sie jak go zobaczylam. Ale jak poznalam jego rodzicow... Kochaja go na zycie. Lekarze namawiali ich na usuniecie ciazy ale sie nie zgodzili. Sa w niego wpatrzeni jak w obrazek. Cudowny widok :)

Cześć :) Jestem tu nowa, lecz forum czytam do dawna:) Tak jak Wy wszystkie staramy się o dzidziusia i marzy nam się dziewczynka, gdyż chłopaczka prawie 5-letniego już mamy :) Jest nie złym urwisem i strasznie choruje dlatego tyle czekaliśmy na decyzję o drugim dziecku. Jednak od 10 miesięcy nie udaje się mi zajść w ciąże, winie za to niedoczynność tarczycy ( TSH 5,60 ), i Hashimoto - jednak mój ginekolog mówi że aż tak dużego wpływu to nie ma ( jakoś mu nie wierze ;) ). No więc, tak jak napisałam na poczatku marzy nam się córeczka, stosuję , a raczej próbuje się stosować do waszych rad, jednak z dietą jest troche na bakier, a i suplementacja odbija mi się na żełądku ;) Łykam wapń, kwas foliowy 800mg i chyba to on jest winny temu że strasznie mnie mdli, Wit C 1000mg aby zakwasić trochę środowisko, kupiłam też Sylk i teraz powiedzcie mi jak go stosować? Czytałam w dwóch róznych miejscach, dwa rózne sposoby, jedne dziewczyny od skonczenia miesiaczki stosuja go codzien,aż do 2 dni po owulacji, a drugie godzine przed stosunkiem i póżniej po 4 godzinach znów. Nie wiem czy to dobry pomysł, ale podobno kawa i cola zakwasza również organizm, kawy pić nie mogę, kupiłam cole. Staranka będą pod koniec sierpnia, więc mam czas :) Może dacie jeszcze jakieś swoje rady, abym mogła zwiększyć szanse na córe:) Dodam że od połowy sierpnia, czyli od 5 dc bede zażywać Clostibegyt 1x1

Daria super Colin się rozwija i fajnie tańczy :), co do plamienia nie lekceważyłabym tego, ale to dlatego że mam złe doświadczenia i jestem przeczulona

Cześć:-)
Daria fajnego masz syna i rzeczywiście bardzo duży jak na 10 miesięcy:-)
Słyszałam o tym chłopcu, to bardzo smutna historia i aż się wierzyć nie chce, że takie rzeczy mają miejsce w realu:-(
Ja mam dziś w domu 4 chłopaków:szok: Do mojego syna przyszło 3 kolegów. Teraz już jestem na 100% pewna, następną chcę córkę:-D
Pozdrawiam :-)

Daria, a nie może ktoś Ciebie podrzucić samochodem do lekarza? Ja chyba nie dałabym rady czekać, czasem zwykły progesteron może uratować ciążę ale ja z gatunku panikar jestem. Skoro USG nie wykazuje żadnych nieprawidłowości to być może Twoje ciałko żółte nie radzi sobie z produkcją progesteronu, lepiej wspomóc organizm sztucznym progesteronem, wiadomo, że być może nic złego się nie stanie ale jednak stawka jest zbyt wysoka by ryzykować. Trzymam mocno kciuki by krwawienia poszły sobie precz, zbliża się wielkimi krokami bezpieczniejszy dla dziecka drugi trymestr, Tobie ciąża się dłuży a mi Twój suwaczek zasuwa jak z bicza strzelił :-)

Airfix
, witaj! Zapewne niedoczynność jest tu powodem, TSH powyżej 2 już znacząco utrudnia zajście w ciążę, najlepszy wynik to 1-1,5, maksymalnie 2. Ja bym zawalczyła o lek typu Euthyrox. Co do Sylku to najpierw przetestuj czy odpowiednio zakwasza przed (a zdarza się, że podniesie pH zamiast obniżyć) i czy daje radę po, jest on w miarę bezpieczny (pH 4,5-4,7) i ułatwia plemnikom przemieszczanie się gdy brakuje EWCM. Ogólna zasada jest taka, że należy utrzymać pH < 5 (ale nie mniejsze jak 4) aż do samej owulacji, po staraniach należy przez 4 godziny pilnować by pH nie wzrosło sprawdzając co 30 minut, trzeba jednak przetestować kilka zakwaszaczy by znaleźć złoty środek. A czytałaś wytyczne tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index4182.html ?

Coś pokreciłam i nie dodała się odpowiedź, przynajmniej ja jej nie widzę ehh ;)
Piranha biorę leki na tarczycę od kwietnia, najpierw Euthyrox25 , a od maja Letrox50. Na kolejna wizyte mam sie zglosic wrzesien/pazdziernik chyba ze zajde wczesniej w ciąze- tyle wiem od endokrynologa. Mam jednak cicha nadzieje ze Clostilbegyt pomoże i bedziemy mieć upragnioną dzidzię. Wasze forum przeczytałam i próbuje stosować się do rad, najgorzej tak jak pisałam jest z suplementacją, po prostu mnie mdli, wczoraj mało brakło , a nie doleciałabym do łazienki ;) Paski do mierzenia PH powinny przyjść dziś, wiec zobacze jak sie tu sprawa ma. Jeszcze interesuje mnie wpływ jonów na komórkę- otóż są przedmioty które emitują jony ujemne, i wtedy wystarczy przebywać blisko nich? mam np spełnione kilka warunków np. zbiornik z rybami za oknem,woda tam wiadomo faluje-rusza się, mam fontanne taką domową małą,wiadomo jest lato- wiec tez niby wiecej jonów ujemnych... ale co np. z olejkami cytynowym, bergamotowym? mam to postawić w kominku i wdychać ? :D Ale Was zameczam, ale może się uda córce spłodzić, aczkolwiek synek też bedzie najukochanszy na swiecie :)

reklama
Do góry