reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Niestety Airfix, to nadal nie jest Twój wykres. A może dziewczyny zobaczcie czy u Airfix jest mój wykres ovufriend? Czy tylko mi się tak pojawia?:baffled:

reklama
Airfix baaaaajka, już jest ok:-) Widzę Twój wykres. Ovufriend tak szybko wyznaczył Ci owulację? dziwne:baffled:A tak w ogóle w tym cylku już się staraliście?

Witaj Airfix :-D
Moim zdaniem ovufriend wyznaczył Ci owulację źle i jeśli jeszcze przez dwa dni będziesz miała wyższe tempki, to zmieni zdanie na 16-17dc ;-)

Źle się czuję dzisiaj, słabo mi i mdli mnie od tego gorąca... nienawidzę upałów :wściekła/y:

arfex jak dla mnie owu miałąś 16 zresztą test owu też to potwierdza no chyba ze teraz tempka będzie spadać , a masz zdęcie tego testu owu?

araki a ty jak masz owu?
jakie długie masz cykle?

Ostatnia edycja:
Airfix, trzymam zatem kciuki! Woda czy olejki (tak, wystarczy przebywać w bliskiej odległości) coś tam delikatnie wniosą do planowania, dużo jonów ujemnych jest zaraz po nowiu oraz latem, teraz mamy lato a do tego deszcze i burze co bardzo jonizuje ujemnie atmosferę, jeszcze jak się nów trafi to już w ogóle wypas :-D Warto też poczytać tutaj https://www.babyboom.pl/forum/stara...c-dziewczynka-1147/index4950.html#post8666826 co emituje jony dodatnie i tego unikać. Faktycznie na razie owulacja pasuje w 16 dc, dalsze tempki to zweryfikują. Przy podwyższonym TSH bardzo często podwyższona jest prolaktyna a ona bardzo miesza w wykresach i w ogóle cyklach (obniża progesteron, zaburza wydzielanie LH i FSH a tym samym owulację wydłużając tym pierwszą fazę a skracając drugą), sprawdzałaś jej poziom?

Daria, no to kciuki jutro o 8:45, ja bym na wszelki wypadek poprosiła lekarza o progesteron.

Araki, zapraszam do mnie. Czuję się jak w tropikach. :-D Dzisiaj mam chłodny dzień - jedynie 25, a i tak majtki się do tyłka przyklejają. ;-)

Piranha,dziękuję że pytasz :-) u nas pomalutku,ja pracuję,uczę się języka, chłopcy niedługo zaczynają szkołę,Oli do drugiej klasy a Dawidek do szóstej (tu jest troszkę inaczj niż w Polsce) Laurunia od roku chodzi do przedszkola,nie mamy żłobków,przedszkole dzielone jest na dzieci młodsze (6 m-cy-3 lata) i starsze (3-6 lat),zaklimatyzowałą się fantastycznie,jest dwujęzyczna,chłopcy zresztą też :tak:

Daria, tak,chciałam rodzeństwo dla Lauruni ale niestety mój mąż nie chce więcej dzieci :-( założyłam więc spiralkę i zamknęłam warsztat :sorry2:

To moja trójeczka ;-)

Ostatnia edycja:
jagienka sliczne dzieci bardzo do siebie podobni zwlaszcza najmlodszy syn i corka :)
mi maz powiedzial ze to pewnie nie nasze ostatnie :-D bo ja do antykoncepcji jakos nie jestem przekonna:-p widac skutki :)

pirahna zapytam lekarke :)

reklama
Matik, ja w tym cyklu mam niewyznaczone owu, bo nie mierzyłam tempek aż do 18dc. Miałam bóle i płodny śluz, więc stawiam, że była w 18-19dc albo nawet wcześniej. Temperaturę mam teraz znacznie podwyższoną, w poprzednich cyklach przed owu było 36,3-36,4 a po tak 36,5 max 36,7. W tym trzy dni miałam 36,8 więc zakładam, że owu była i że się pięknie wstrzeliliśmy, a co z tego będzie dowiem się pewnie w niedzielę, tak jak Ty ;-)

Do góry