reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Daria, ale słodki, roztańczony, mały wesołek, wygląda jakby miał półtora roku a nie 10 miesięcy :-), super się rozwija!

Roszpunka, ja dlatego moim dzieciom od narodzenia podawałam raz dziennie butlę - by potrafiły z niej pić i znały smak MM, wtedy odstawienie od piersi to pikuś :-) (przez 2 miesiące zwiększałam powoli ilość butli zmniejszając tym samym ilość karmienia piersią, pokarm zanikał stopniowo bez żadnych zastojów a dziecko nie dostrzegało zmian) ...no ale jednak niektóre dzieci nie chcą ssać butli od samego początku.

Matik, taki śluz w zwiększonej ilości bardzo często pojawia się na początku ciąży, wynika z podwyższonej ilości estrogenu i progesteronu, trzymam kciuki i nie puszczam, wykres masz naprawdę bardzo ładny :tak:

reklama
mamawczesniaka moje gratulacje, super! a test tak szybko wyszedł, wow! :)

Daria Twój Coln jest niesamowity, mój starszy o mc, a jeszcze daaaaaaleko :)

Roszpunka a próbowałaś butelki Tomee Tipee?

mam istotne pytanie, czy jak się bierze castangus czy agnus castus przy staraniach to tylko do ovu czy cały cykl, bo teoretycznie w ciązy jest niezalecany, ale to się wie dopiero po teście i tak nie wiem czy brać powinno się po ovu czy nie?
i też sylk - myślicie, że z nim też można przegiąć? :D ja dawałam kropelkę przed i kropelkę po co 30 minut, przez 3-4 godziny, czy to zbyt na wyrost? :D

Polisia, lepiej brać cały cykl bo odstawienie może spowodować wyrzut prolaktyny i tym samym zakłócić produkcję progesteronu w fazie lutealnej, skrócić ją i zmniejszyć szanse na ciążę. Co do Sylku to na opakowaniu piszą o 2 kroplach, myślę, że zastosowane przez Ciebie dawki na pewno nie są za duże i nie zaszkodzą, Sylk ma pH w okolicy 4,5-4,7, nie zabija więc plemników tak jak preparaty o pH < 3, które to potrafią wytłuc wszystkie plemniki.

Piranha,polisia,tez mam butelki tommee.na poczatku tez podawalam mleko z butli,ale potem z wygody przestalam.a jak maly mial 4-5 miesiecy to juz nie chcial pic.no i tak zostalo.od poczatku nie uznawal tez zadnego smoczka do ssania.to byl blad,ze chociaz raz dziennie nie karmilam z butli.nastepnym razem go nie popelnie.jedyna korzysc jest taka,ze jem co chce,a kilogramy polecialy :-) jedyne ci,to potrafu pic z niekapka,ale lyczek,dwa i koniec picia.

Polisia,kolezanka brala castagnusa jeden caly cykl,a na koniec pojawily sie dwie kreseczki,i wszystko bylo ok z ciaza,wiec mysle ze spokojnie powinnas brac do konca cyklu.

Pirania Ty zawsze potrafisz dodać otuchy:-)
jak to przeczytałam to już znowu myślę ze jednak się udało ;-)
pobolewa mnie brzuch tak owulacyjno/okresowo ale wiecie że ja za każdym razem mam wszystkie objawy :tak:

ach ta torbiel . Tak czy siak czeka mnie wizyta u lekarza żeby zobaczyć co się dzieje z tą torbielą może przeszła i będę już po teście to będzie super, było by super :tak::-D:-)
trzymam kciuki za dziewczyny które teraz ewoluują ;-) :tak::-D za owocne staranka:tak::-)

Witam się wieczornie :-)

Niewiele z Was pewnie mnie kojarzy chociaż widzę parę znajomych nicków ;-)
Chciałam serdecznie pogratulować Nullce upragnionej córeczki!! Mam nadzieję że zajrzy :tak:
I Darii trzeciego maleństwa :-)
I wogule wszystkim Wam życzę z całego serducha wymarzonych córeczek i synusiów!!
Zaglądałabym częściej ale przy swojej trójeczce mam mało czasu ;-)
Pozdrawiam cieplutko!

Roszpunka, ano im starsze dziecko tym chyba trudniej odstawić bo jest już bardziej świadome tego co mu się odbiera :-), ja Krzysia odstawiłam w 8 miesiącu gdyż chciałam by mój organizm pozbył się nadmiaru prolaktyny przed planowaniem kolejnego dziecka, Kaję odstawiłam również w 8 miesiącu (a chciałam karmić dłużej) po szóstym zapaleniu piersi (przez te zapalenia byłam niemal cały czas na antybiotykach a każde zapalenie to był mega ból, rumień i temperatura 39*C).

Matik, piszesz o torbieli jajnika? Bo jeśli tak to w ciąży pod wpływem wysokiego progesteronu torbiele się najczęściej wchłaniają, życzę zatem byś upiekła przysłowiowe dwie pieczenie na jednym ogniu :-) Jutro z samego rana trzymam kciuki za tempkę!

Jagienko, ja Ciebie doskonale pamiętam, wyściskaj swoją trójeczkę ode mnie, napisz czasem co tam u Was i wrzuć jakieś zdjęcia.

Mi dziś o 20:30 rozpoczął się charakterystyczny ból oznaczający owulację (zawsze mam ten sam scenariusz, w przeddzień pojawia się niewielka ilość EWCM a test owulacyjny robi się pozytywny, kolejnego dnia pojawia się charakterystyczny, kilkugodzinny ból podbrzusza występujący tylko w tym jednym dniu cyklu, najsilniejszy przy poruszaniu się i siadaniu, prawdopodobnie podrażnienie otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka). Nic tylko z O+12 działać, chętnie oddałabym swoje objawy innej z Was :-) bo mi już nie będzie dane skorzystać z ich dobrodziejstw.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry