reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hello!

Daria, ale słodki, roztańczony, mały wesołek, wygląda jakby miał półtora roku a nie 10 miesięcy :-), super się rozwija!

Roszpunka, ja dlatego moim dzieciom od narodzenia podawałam raz dziennie butlę - by potrafiły z niej pić i znały smak MM, wtedy odstawienie od piersi to pikuś :-) (przez 2 miesiące zwiększałam powoli ilość butli zmniejszając tym samym ilość karmienia piersią, pokarm zanikał stopniowo bez żadnych zastojów a dziecko nie dostrzegało zmian) ...no ale jednak niektóre dzieci nie chcą ssać butli od samego początku.

Matik, taki śluz w zwiększonej ilości bardzo często pojawia się na początku ciąży, wynika z podwyższonej ilości estrogenu i progesteronu, trzymam kciuki i nie puszczam, wykres masz naprawdę bardzo ładny :tak:

reklama
mamawczesniaka moje gratulacje, super! a test tak szybko wyszedł, wow! :)

Daria Twój Coln jest niesamowity, mój starszy o mc, a jeszcze daaaaaaleko :)

Roszpunka a próbowałaś butelki Tomee Tipee?

mam istotne pytanie, czy jak się bierze castangus czy agnus castus przy staraniach to tylko do ovu czy cały cykl, bo teoretycznie w ciązy jest niezalecany, ale to się wie dopiero po teście i tak nie wiem czy brać powinno się po ovu czy nie?
i też sylk - myślicie, że z nim też można przegiąć? :D ja dawałam kropelkę przed i kropelkę po co 30 minut, przez 3-4 godziny, czy to zbyt na wyrost? :D

Polisia, lepiej brać cały cykl bo odstawienie może spowodować wyrzut prolaktyny i tym samym zakłócić produkcję progesteronu w fazie lutealnej, skrócić ją i zmniejszyć szanse na ciążę. Co do Sylku to na opakowaniu piszą o 2 kroplach, myślę, że zastosowane przez Ciebie dawki na pewno nie są za duże i nie zaszkodzą, Sylk ma pH w okolicy 4,5-4,7, nie zabija więc plemników tak jak preparaty o pH < 3, które to potrafią wytłuc wszystkie plemniki.

Piranha,polisia,tez mam butelki tommee.na poczatku tez podawalam mleko z butli,ale potem z wygody przestalam.a jak maly mial 4-5 miesiecy to juz nie chcial pic.no i tak zostalo.od poczatku nie uznawal tez zadnego smoczka do ssania.to byl blad,ze chociaz raz dziennie nie karmilam z butli.nastepnym razem go nie popelnie.jedyna korzysc jest taka,ze jem co chce,a kilogramy polecialy :-) jedyne ci,to potrafu pic z niekapka,ale lyczek,dwa i koniec picia.

Polisia,kolezanka brala castagnusa jeden caly cykl,a na koniec pojawily sie dwie kreseczki,i wszystko bylo ok z ciaza,wiec mysle ze spokojnie powinnas brac do konca cyklu.

Pirania Ty zawsze potrafisz dodać otuchy:-)
jak to przeczytałam to już znowu myślę ze jednak się udało ;-)
pobolewa mnie brzuch tak owulacyjno/okresowo ale wiecie że ja za każdym razem mam wszystkie objawy :tak:

ach ta torbiel . Tak czy siak czeka mnie wizyta u lekarza żeby zobaczyć co się dzieje z tą torbielą może przeszła i będę już po teście to będzie super, było by super :tak::-D:-)
trzymam kciuki za dziewczyny które teraz ewoluują ;-) :tak::-D za owocne staranka:tak::-)

Witam się wieczornie :-)

Niewiele z Was pewnie mnie kojarzy chociaż widzę parę znajomych nicków ;-)
Chciałam serdecznie pogratulować Nullce upragnionej córeczki!! Mam nadzieję że zajrzy :tak:
I Darii trzeciego maleństwa :-)
I wogule wszystkim Wam życzę z całego serducha wymarzonych córeczek i synusiów!!
Zaglądałabym częściej ale przy swojej trójeczce mam mało czasu ;-)
Pozdrawiam cieplutko!

Roszpunka, ano im starsze dziecko tym chyba trudniej odstawić bo jest już bardziej świadome tego co mu się odbiera :-), ja Krzysia odstawiłam w 8 miesiącu gdyż chciałam by mój organizm pozbył się nadmiaru prolaktyny przed planowaniem kolejnego dziecka, Kaję odstawiłam również w 8 miesiącu (a chciałam karmić dłużej) po szóstym zapaleniu piersi (przez te zapalenia byłam niemal cały czas na antybiotykach a każde zapalenie to był mega ból, rumień i temperatura 39*C).

Matik, piszesz o torbieli jajnika? Bo jeśli tak to w ciąży pod wpływem wysokiego progesteronu torbiele się najczęściej wchłaniają, życzę zatem byś upiekła przysłowiowe dwie pieczenie na jednym ogniu :-) Jutro z samego rana trzymam kciuki za tempkę!

Jagienko, ja Ciebie doskonale pamiętam, wyściskaj swoją trójeczkę ode mnie, napisz czasem co tam u Was i wrzuć jakieś zdjęcia.

Mi dziś o 20:30 rozpoczął się charakterystyczny ból oznaczający owulację (zawsze mam ten sam scenariusz, w przeddzień pojawia się niewielka ilość EWCM a test owulacyjny robi się pozytywny, kolejnego dnia pojawia się charakterystyczny, kilkugodzinny ból podbrzusza występujący tylko w tym jednym dniu cyklu, najsilniejszy przy poruszaniu się i siadaniu, prawdopodobnie podrażnienie otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka). Nic tylko z O+12 działać, chętnie oddałabym swoje objawy innej z Was :-) bo mi już nie będzie dane skorzystać z ich dobrodziejstw.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry