reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Klaudia ja uważam że najlepiej mierzyć tempkę waginalnie (chyba tak fachowo się to zwie ???) A jak już nie pod majtami to pod językiem !!! :-D:-D:-D

Matik pierwsze słyszę o ananasie i o mięsku :szok:ale spróbować nie zaszkodzi na pewno !!! Sok z buraków ( kiszony) piłam z Młodą w ciąży...na anemię

reklama
Elmo, ja wiele lat mieszkałam w kamienicy dokładnie na przeciwko ratusza i niestety pełno w mojej okolicy było ludzi tego pokroju jak opisujesz, do dziś pamiętam jak bałam się jako dziecko iść do domu przez klatkę schodową bo w poprzek (w kałuży nie powiem czego) leżał "pijaczyna". Na szczęście w 1996 r. wyprowadziliśmy się ale rok później w nowym domu mieliśmy 2 metry wody na parterze. Ja też nie przepadam za opalaniem się ale lato i ciepełko uwielbiam, nie lubię zimy w przeciwieństwie do mojego M :-)

mamakaja, już chyba wolę kunę :-) bo nietoperzy to chyba ciężko się pozbyć, oglądałam kiedyś taki filmik Bat Infestation Under Tile Roof- Roofing Miami, FL- Istueta Roofing - YouTube i byłam w szoku ile nietoperzy może zamieszkać pod dachówkami. Ogólnie lubię te zwierzaki ale niech jednak trzymają się z dala od mojego domu :-)

Lukaa, całkiem możliwe, że to po badaniu drożności. Będziemy tu mocno wszystkie kciuki zaciskać by wyniki były idealne. Na pewno jeszcze w tym roku wkleisz nam tu piękne zdjęcie jeszcze piękniejszego plusika na teście ciążowym, do tego czasu żołnierzyki Twojego M jeszcze bardziej się wzmocnią.

mamawczesniaka
, test wyszedł pozytywny tak szybko gdyż zarodek bardzo szybko się zagnieździł (prawdopodobnie w okolicy 5-6 dpo sądząc po wykresie a to naprawdę bardzo wcześnie, zazwyczaj zagnieżdża się później w okolicy 7-10 dpo). Skoro masz tak krótką FL to dzidziuś miał wyjątkowe szczęście, gdyby komórka jajowa dotarła do macicy później a zarodek zaczął się zagnieżdżać w okolicy 10-11 dpo to mógłby nie zdążyć, stąd tak ważne jest by faza lutealna trwała minimum 12 dni. Gdy brałam B-100 (które to obniża prolaktynę i podnosi poziom progesteronu) to moja FL trwała 14 dni, gdy już nie biorę (a mam lekką prolaktynemię czynnościową) to skróciła się do 12 dni.

Oczy niebieskie
, jeszcze trochę i nareszcie rozpocznie się piękny drugi trymestr, pamiętam jak ja na forum narzekałam, że już nie daję rady z mdłościami i samopoczuciem a dziewczyny dzielnie mnie wpierały :-)

klaudia, podobno obojętnie gdzie się mierzy, ważne by stale w jednym miejscu. Temperatura pod językiem jest zawsze wyższa jak pod pachą a temperatura wieczorna wyższa jak poranna.

Kasiu
, pojęcia nie masz jak cieszę się, że tu zajrzałaś! :-*

Dorcia
, hehehe, dziękuję :-* W lutym pewnie będę mieć więcej czasu dla siebie więc będę Ci aktywniej kibicować i wspierać kciukami.

Matik
, ładny wykres :tak:, trzymam kciuki!

hej dziewczyny, mamawczesnika moje gratkiiiii, bardzo się ciesze, kurcze i tyle z poczytania was, przepraszam, ale mam doklowe dni :baffled::-(, w srode prenatalne a ja się TAAAAK boje, aj chodze placzaca od soboty...Caluje Was wszystkie i dam znac co i jak.

kasoku nie płakaj kochana !!! Pomyśl o tym niedoborze wit D3 ...może faktycznie jej niedobór powoduje takie a nie inne "dolegliwości"
W środę czekamy na wieści...na pewno będzie wszystko dobrze i kiepskie samopoczucie minie !!! Usłyszysz serucho, zobaczysz dzidziaczka...a może i płeć ???

Trzymaj się ciepło...jestem z Tobą !!!!!

Kasiu uk to prawda czas goni i trochę leczy rany, faktem jest że strata już tak nie boli, ale gdzieś tam w sercu już taki niepokój pozostanie i taka ostrożność. Zobaczysz kochana uda się, kibicuję Ci z całego serca. Ja zamierzam do tego podejść troszkę spontanicznie, nie patrzyć jakoś specjalnie ani na testy ani nie mierzyć temperatury by się nie nakręcać. A reszta mam nadzieję sama przyjdzie i obie będziemy się cieszyć z dwóch kreseczek a potem mam nadzieję że nasze ciąże będą nudne.
Kasoku nie stresuj się będzie dobrze :)Trzymam kciuki w środę

Czesc dziewczynki
f160.gif

.....
ja tylko tak szybciutko z rana wpadlam z kawusia.....zaraz
g134.gif
i do pracy......

Milo, ze sa jeszcze osoby ktore mnie pamietaja....
h020.gif

Zycze wam wszsytkim milego dzionka

dzien dobry wszystkim :)

rozszpunka ja wiem ze teraz chlopak :) dwa razy sie nie mylilam teraz racze tez nie takie przeczucie :) a ty karmisz jeszcze piersia ? ja karmilam krotko i szybko dostalam miesiaczke no i samo wyszlo :)
pewnie przez to mi sie tak dluzy ta ciaza bo nie wiem ktory tydzien takie to wkur.... :wściekła/y:

kasia uk super ze sie odezwalas :) trzymam kciuki za owocne staranka zeby byly te II kreski :) i wszystko bylo w porządku :)

kasoku na pewno wszystko bedzie dobrze nie ma co sie na zapas denerwować :)

reklama
Daria, ale super filmik :-D Tak na dobry początek dnia :-D Niewiarygodne, że Colin ma dopiero 10 miesięcy, mój synek w tym wieku jeszcze nie chodził dobrze, nie wspominając o tańcu ;-)

Do góry