reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mamowczesniaka jeszcze raz gratulacje:-)

mam do Was staraczki pytanie na początku mierzyłam tem pod pachą ale przeczytałam że lepiej mierzyc pod językiem czy to prawda ponieważ jak mierzyłam dziś rano to pod pachą 36,3 a pod jezykiem 36,7 więc spora różnica

a teraz wieczoram również różnica duża 36.5 na 37.0
i co teraz
aha a jak interpretowac tem wieczorową czy to może cos znaczy jak idzie w góre:szok:

Klaudia,temperatura w ustach zawsze jest wyzsza niz pod pacha,a najwyzsza jak mierzysz "na dole". To,ze wieczorem jest wyzsza nic nie znaczy.pomiar ma sens tylko rano,bez wstawania z lozka,po co najmniej 3 godzinach snu,zawsze o tej samej porze,tym samym termometrem i w tym samym miejscu. Jesli mierzysz pozniej, albo wczesniej to mozna skorygowac dodajac lub odejmujac kreski,ale ja niestety nie pamietam juz dokladnie tych korekt. Moze dziewczyny ci pomoga w tej kwestii.

Oczyniebieskie,to zaciskam niwbieskie kciukasy &&&&&& :-)

Roszpunka dziękuje Ci bardzo ale to co pisałas ja to wszystko wiem i wiem że tem wieczorem sie nie mierzy lecz byłam ciekawa co i jak ale nie wiem gdzie w końcu mam mierzyc tą tem pod pachą czy pod językiem:confused:

Czesc Dziewczyny

.....nie wiem czy jeszcze ktoras mnie pamieta, ale pozwolilam sobie wpasc do Was z
b025.gif
. Nie bede was oklamywac, ale w miare mozliwosci czytam was i razem z wami przezywam chwile radosci i.... smutki.

Krystianmartin wspolczuje ci bardzo mocno i tule. Mam nadzieje ze sie nie poddasz i nadal bedziesz walczyc. Wiem, ze latwo sie pisze ale uwiez mi, ze ja tez bardzo dlugo sie staralam, pozniej radosc, rozpacz a teraz chec walki o fasolke. &&&&&&& za walke, pamietaj solidarnosc jajnikow jest wielka tak wiec nie poddamy sie.
h160.gif

Mamawczesniaka
moje wielkie gratulacje. Zycze spokojnych szczesliwych 9 m-cy
n005.gif

Elmo
slonce ty moje ciesz sie ze u ciebie wszsytko ok, mam nadzieje ze podeslesz kilka ciazowych fluidkow
s070.gif

Matik2012
3mam mocno kciuki aby sie udalo &&&&&&&&&
a115.gif
. Wiem co ty przezywasz...bo ja kazdy cykl tak samo....i wciaz pytanie.....ile mozna celowac w owulke i wciaz pudlo????
Uwierz mi ....i dla nas zaswieci
d020.gif

Maggie napisz prosze co uciebie :-)

Piranha dziekuje, ty wiesz za co
k020.gif
. O matko....znowu kuna....a niech ja.....
Mam nadzieje ze dzisiejsza nocka bedzie bardziej senna....

Mamakaja teraz to juz tylko do przodu....zrobisz badania, dostaniesz proszki a pozniej....pozniej to bedziemy gratulowaly II na tescie. Tak wiec &&&&&&&&;-)

Daria alez dzieciaczki twoje juz duze....:-)

Araki co za paskudztwo.....mam nadzieje ze szybko wytepisz to dziadostwo
a010.gif

Dziewczynki przepraszam ze nie odnosze sie do wszsytkich po niku ale polowy juz zapomnialam....:zawstydzona/y:.
Trzymam mocno za was kciuki, zycze kolorowych snow a te ktore moga to udanych przytulasow
n030.gif
.

Buziaczki i pozdrowienia for all

Kasiu Uk mam nadzieję że u Ciebie wszystko ok i trzymam kciuki byś niedługo mogła się cieszyć II kreskami na teście :) a potem by wszystko było ok i na pewno tak będzie :)
Co u mnie, cóż w końcu chyba się zdecyduję i w przyszłym cyklu wystartujemy ze starankami, sama wierzę że tym razem się uda
Dobrej nocki :)

WITAM ,WITAM I O ZDRÓWKO PYTAM !!!

Kasia
fajnie że nas podglądasz...co u Ciebie ???:blink:

Mamawczesniaka GRATULACJE !!! Wiedziałam że się coś święci po tym plamieniu implantacyjnym !!! Ależ się cieszę Twoim szczęściem kochana...czekamy na pierwszą wizytkę !!! Ślij kochana fluidki !!!:-D:-D:-D

Mamakaja dobra diagnoza to połowa sukcesu...później szybkie leczenie i II !!! Trzymam mooocno !!!:-D

Roszpunka odpoczywaj kochana !!! Zazdroszczę takiego wypoczynku !!!:cool2:

Araki
współczuję robactwa...chemia jest mocna, może spróbuj na nie wytoczyć ciężką broń ?!:szok:

Piranha
Ty nasza dobra duszo...ktoś kiedyś powiedział że kuny są zawsze tam gdzie są dobrzy ludzie.Jedni maja pchły,drudzy kuny a ja mam psa sąsiada który w nocy szczeka na wszystko co się rusza...i w ten sposób skutecznie nie pozwala nam spać :-(

Elmo podziwiam Cię że mimo ciążowych dolegliwości pracujesz ...silna babka jesteś :tak::happy2: Mnie z Młodą w ciąży mdłości i złe samopoczucie minęły idealnie z końcem pierwszego trymestru...:tak:

Niebieskie oczy pewnie Cię już o to pytałam ale czy córcia wie że będzie miała rodzeństwo ??? Nudnej ciąży kochana !!!

Antosia co u Ciebie kochana !!! ???

Krystianmartin się popłakałam...kochana Ty moja...nie zostawiaj nas...wracaj jak najczęściej !!! Ja wielokrotnie miałam myśli żeby dać sobie spokój z BB...bo się nakręcam...ale jakoś nie potrafię...postanowiliśmy z M odpuścić starania do lutego !!! Będę zaglądać cały czas jak tylko czas mi na to pozwoli !!! Nadal będę się cieszyć z każdych II i smucić z każdej @

Maggie super ...trzymam &&&&&&&&&&&&&&

POZDRAWIAM WSZYSTKIE KOBITKI
Ewelin,Daria,Lukka,Kasoku,Maran,Macy...jeśli kogoś pominęłam to pozdrawiam podwójnie !!!:-D:-D:-D

Czarna , Matik spełnienia marzeń...wszystkiego naj...naj...naj !!! Spóźnione ale szczere !!!

I pamiętajcie czy jestem na BB czy mnie tu nie ma ...trzymam moooocno
&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&

&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&

niebieskie i różowe jednakowo !!!

Ostatnia edycja:
Maggie
przyszłym cyklu wystartujemy ze starankami

bardzo sie ciesze, mocno zaciskam kciuki juz teraz, zobaczysz uda sie.

U mnie ok, czas szybko ucieka i jednoczesnie leczy rany, no ale moje rany to bardziej zaliczyla cora i " moje gwiazdeczki". Ja staram sie ale....narazie bez rezultatu. Nie poddaje sie bo wiem ze kiedys nadejdzie dzien w ktorym znowu ujrze II a pozniej....tak jak napisalas...bedzie dobrze.

Klaudia jak już to pod językiem , ja zauważyłam że przed owu tempka od rana rośnie do ok.0.00 i potem spada
natomiast po owulacji tempka pod wieczór delikatnie spada a od 0.00 rośnie do ok 2.00 i znowu lekko opada
ale to jest naprawdę zauważalne :)

właśnie przeczytałam że po owulacji zaleca się jeść ananasa bo pomaga implantacji :tak:

sok ananasowy lub świeży ananas pomaga w implantacji zarodka. I powinno się go jeść lub pić do testowania. Tak samo jest z sokiem z buraków i czerwonym mięsem.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry