reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Klaudia ja uważam że najlepiej mierzyć tempkę waginalnie (chyba tak fachowo się to zwie ???) A jak już nie pod majtami to pod językiem !!! :-D:-D:-D

Matik pierwsze słyszę o ananasie i o mięsku :szok:ale spróbować nie zaszkodzi na pewno !!! Sok z buraków ( kiszony) piłam z Młodą w ciąży...na anemię

reklama
Elmo, ja wiele lat mieszkałam w kamienicy dokładnie na przeciwko ratusza i niestety pełno w mojej okolicy było ludzi tego pokroju jak opisujesz, do dziś pamiętam jak bałam się jako dziecko iść do domu przez klatkę schodową bo w poprzek (w kałuży nie powiem czego) leżał "pijaczyna". Na szczęście w 1996 r. wyprowadziliśmy się ale rok później w nowym domu mieliśmy 2 metry wody na parterze. Ja też nie przepadam za opalaniem się ale lato i ciepełko uwielbiam, nie lubię zimy w przeciwieństwie do mojego M :-)

mamakaja, już chyba wolę kunę :-) bo nietoperzy to chyba ciężko się pozbyć, oglądałam kiedyś taki filmik Bat Infestation Under Tile Roof- Roofing Miami, FL- Istueta Roofing - YouTube i byłam w szoku ile nietoperzy może zamieszkać pod dachówkami. Ogólnie lubię te zwierzaki ale niech jednak trzymają się z dala od mojego domu :-)

Lukaa, całkiem możliwe, że to po badaniu drożności. Będziemy tu mocno wszystkie kciuki zaciskać by wyniki były idealne. Na pewno jeszcze w tym roku wkleisz nam tu piękne zdjęcie jeszcze piękniejszego plusika na teście ciążowym, do tego czasu żołnierzyki Twojego M jeszcze bardziej się wzmocnią.

mamawczesniaka
, test wyszedł pozytywny tak szybko gdyż zarodek bardzo szybko się zagnieździł (prawdopodobnie w okolicy 5-6 dpo sądząc po wykresie a to naprawdę bardzo wcześnie, zazwyczaj zagnieżdża się później w okolicy 7-10 dpo). Skoro masz tak krótką FL to dzidziuś miał wyjątkowe szczęście, gdyby komórka jajowa dotarła do macicy później a zarodek zaczął się zagnieżdżać w okolicy 10-11 dpo to mógłby nie zdążyć, stąd tak ważne jest by faza lutealna trwała minimum 12 dni. Gdy brałam B-100 (które to obniża prolaktynę i podnosi poziom progesteronu) to moja FL trwała 14 dni, gdy już nie biorę (a mam lekką prolaktynemię czynnościową) to skróciła się do 12 dni.

Oczy niebieskie
, jeszcze trochę i nareszcie rozpocznie się piękny drugi trymestr, pamiętam jak ja na forum narzekałam, że już nie daję rady z mdłościami i samopoczuciem a dziewczyny dzielnie mnie wpierały :-)

klaudia, podobno obojętnie gdzie się mierzy, ważne by stale w jednym miejscu. Temperatura pod językiem jest zawsze wyższa jak pod pachą a temperatura wieczorna wyższa jak poranna.

Kasiu
, pojęcia nie masz jak cieszę się, że tu zajrzałaś! :-*

Dorcia
, hehehe, dziękuję :-* W lutym pewnie będę mieć więcej czasu dla siebie więc będę Ci aktywniej kibicować i wspierać kciukami.

Matik
, ładny wykres :tak:, trzymam kciuki!

hej dziewczyny, mamawczesnika moje gratkiiiii, bardzo się ciesze, kurcze i tyle z poczytania was, przepraszam, ale mam doklowe dni :baffled::-(, w srode prenatalne a ja się TAAAAK boje, aj chodze placzaca od soboty...Caluje Was wszystkie i dam znac co i jak.

kasoku nie płakaj kochana !!! Pomyśl o tym niedoborze wit D3 ...może faktycznie jej niedobór powoduje takie a nie inne "dolegliwości"
W środę czekamy na wieści...na pewno będzie wszystko dobrze i kiepskie samopoczucie minie !!! Usłyszysz serucho, zobaczysz dzidziaczka...a może i płeć ???

Trzymaj się ciepło...jestem z Tobą !!!!!

Kasiu uk to prawda czas goni i trochę leczy rany, faktem jest że strata już tak nie boli, ale gdzieś tam w sercu już taki niepokój pozostanie i taka ostrożność. Zobaczysz kochana uda się, kibicuję Ci z całego serca. Ja zamierzam do tego podejść troszkę spontanicznie, nie patrzyć jakoś specjalnie ani na testy ani nie mierzyć temperatury by się nie nakręcać. A reszta mam nadzieję sama przyjdzie i obie będziemy się cieszyć z dwóch kreseczek a potem mam nadzieję że nasze ciąże będą nudne.
Kasoku nie stresuj się będzie dobrze :)Trzymam kciuki w środę

Czesc dziewczynki
f160.gif

.....
ja tylko tak szybciutko z rana wpadlam z kawusia.....zaraz
g134.gif
i do pracy......

Milo, ze sa jeszcze osoby ktore mnie pamietaja....
h020.gif

Zycze wam wszsytkim milego dzionka

dzien dobry wszystkim :)

rozszpunka ja wiem ze teraz chlopak :) dwa razy sie nie mylilam teraz racze tez nie takie przeczucie :) a ty karmisz jeszcze piersia ? ja karmilam krotko i szybko dostalam miesiaczke no i samo wyszlo :)
pewnie przez to mi sie tak dluzy ta ciaza bo nie wiem ktory tydzien takie to wkur.... :wściekła/y:

kasia uk super ze sie odezwalas :) trzymam kciuki za owocne staranka zeby byly te II kreski :) i wszystko bylo w porządku :)

kasoku na pewno wszystko bedzie dobrze nie ma co sie na zapas denerwować :)

reklama
Daria, ale super filmik :-D Tak na dobry początek dnia :-D Niewiarygodne, że Colin ma dopiero 10 miesięcy, mój synek w tym wieku jeszcze nie chodził dobrze, nie wspominając o tańcu ;-)

Do góry