reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ja tak z ciekwaosci:)..moze któraś wie..zna metody..??:)..wiem wiem..płec niewazna..byleby było zdrowe..SWIETA PRAWDA!..ale w duchu kazda marzy..np..o chłopcu..o dziewczynce..a moze o bliźniakach:)..jak to jest??..hmmm??..
wiem, ze plemniki "zenskie' dluzej zyją..wiec kilka dni przed plodnymi one wygrywają, gdy "meskie" umierają..Wówczas -dziewczynka:)..Zas w płodne..wygrywaja "meżczyxni":)..bo są szybci:):)..
mąz sie śmieje, ze mam nie kombinowac..tylko dać równe szanse..:)..no ba..ja chce dziewczynkę..on chłopca..:)..wiec wiadomo..:):)..byleby było zdrowe:)!

Niestety nie da sie tego zaplanowac z biologicznego punktu widzenia, kiedys wierzono w rozne przesądy, lecz nauka to obalila :////

Antonia a od ilu cyki juz sie starasz o dzidziusia?
Ja osobiście wlasnie miałam owu 14dc i starałam sie przez 8 miesięcy do 9dc i zaszłam odrazu jak zmniejszyłaby do 10dc. I jest chłopak.
Ja bym radziła nie ocieplać w 9dc bo i tak małe prawdopodobieństwo ale lepiej przed sama owu bądź zaraz po

Hej kobietki :rofl:
Millo nie martw się,dacie radę tylko cierpliwości i duużo bara bara ;-) ;) i wreszcie będzie owoc :tak: Antonia 2016 powiem Ci że ostatnio próbowałam zaskoczyć w okresie od 9 dc do 12 dc i nie udało się bo ovulka wystąpiła później około 16 dc i niestety nie udało się :no:
A ja wczoraj poszalałam i było fiku miku bo uważam że co mi pisane to będzie :oo: a teraz będzie dziewucha i koniec innej opcji nie ma :biggrin2: robiłam wczoraj test ovu i te kreski są cały czas inne a muszą być przynajmniej takie same więc ovu dopiero lada chwila a na chłopaka plemniki żyją krócej tylko do 24 godzin więc popadają do tego czasu :laugh2: mój mąż powiedział mi że da mi córeczkę i wierzę mu w to ;)

reklama
Antonia po okresie to tylko jakby owu mieli wcześniej. Jak wiesz ze masz w 14dc to z medycznego punktu niemożliwe zeby zajść na w 6dc itd
Millo czasem wlasnie takie kombinowanie zakwaszanie itd uniemożliwia zajście i trzeba cos odpuścić zeby zaciążyć
Moj maz był pewny ze po pierwszym razie odrazu bedzie pozytyw, nie wierzył ze jest cos takiego jak płodne i niepłodne. Bo przy pierwszym dziecku po jednym razie zaszłam ale musiał trafić w sama owu chyba

Do góry