reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ja tak z ciekwaosci:)..moze któraś wie..zna metody..??:)..wiem wiem..płec niewazna..byleby było zdrowe..SWIETA PRAWDA!..ale w duchu kazda marzy..np..o chłopcu..o dziewczynce..a moze o bliźniakach:)..jak to jest??..hmmm??..
wiem, ze plemniki "zenskie' dluzej zyją..wiec kilka dni przed plodnymi one wygrywają, gdy "meskie" umierają..Wówczas -dziewczynka:)..Zas w płodne..wygrywaja "meżczyxni":)..bo są szybci:):)..
mąz sie śmieje, ze mam nie kombinowac..tylko dać równe szanse..:)..no ba..ja chce dziewczynkę..on chłopca..:)..wiec wiadomo..:):)..byleby było zdrowe:)!

Niestety nie da sie tego zaplanowac z biologicznego punktu widzenia, kiedys wierzono w rozne przesądy, lecz nauka to obalila :////

Antonia a od ilu cyki juz sie starasz o dzidziusia?
Ja osobiście wlasnie miałam owu 14dc i starałam sie przez 8 miesięcy do 9dc i zaszłam odrazu jak zmniejszyłaby do 10dc. I jest chłopak.
Ja bym radziła nie ocieplać w 9dc bo i tak małe prawdopodobieństwo ale lepiej przed sama owu bądź zaraz po

Hej kobietki :rofl:
Millo nie martw się,dacie radę tylko cierpliwości i duużo bara bara ;-) ;) i wreszcie będzie owoc :tak: Antonia 2016 powiem Ci że ostatnio próbowałam zaskoczyć w okresie od 9 dc do 12 dc i nie udało się bo ovulka wystąpiła później około 16 dc i niestety nie udało się :no:
A ja wczoraj poszalałam i było fiku miku bo uważam że co mi pisane to będzie :oo: a teraz będzie dziewucha i koniec innej opcji nie ma :biggrin2: robiłam wczoraj test ovu i te kreski są cały czas inne a muszą być przynajmniej takie same więc ovu dopiero lada chwila a na chłopaka plemniki żyją krócej tylko do 24 godzin więc popadają do tego czasu :laugh2: mój mąż powiedział mi że da mi córeczkę i wierzę mu w to ;)

reklama
Antonia po okresie to tylko jakby owu mieli wcześniej. Jak wiesz ze masz w 14dc to z medycznego punktu niemożliwe zeby zajść na w 6dc itd
Millo czasem wlasnie takie kombinowanie zakwaszanie itd uniemożliwia zajście i trzeba cos odpuścić zeby zaciążyć
Moj maz był pewny ze po pierwszym razie odrazu bedzie pozytyw, nie wierzył ze jest cos takiego jak płodne i niepłodne. Bo przy pierwszym dziecku po jednym razie zaszłam ale musiał trafić w sama owu chyba

Do góry